Η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ και πάλι στην κυβέρνηση

Διαβάζω τα όσα γράφονται για την επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, και απορώ γιατί κανείς δεν έχει καταλάβει πως επιθέσεις σαν αυτήν είναι μέρος της προεκλογικής περιόδου και φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι το φαβορί και για τις επόμενες εκλογές.

Το μήνυμα της επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, είναι πως, αν αλλάξει η κυβέρνηση και γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιθέσεις σαν αυτήν θα είναι καθημερινό φαινόμενο.

Με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το κέντρο της Αθήνας θα γίνει πάλι πεδίο μάχης.

Όποιος ζει στην Αθήνα, έχει διαπιστώσει πως, μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, επικράτησε ηρεμία στους δρόμους της Αθήνας, αν και η κυβέρνηση ψήφισε μέτρα που θα έπρεπε να έχουν κάνει τους πολίτες να πάρουν τα όπλα.

Αλλά οι αριστεροί διορίστηκαν και ηρέμησαν -μαζί με διάφορους άλλους που πρωτύτερα αυτοπροσδιορίζονταν ως αναρχικοί-, ενώ, ουσιαστικά, απέμεινε ο Ρουβίκωνας με τις δράσεις του που έχουν, κυρίως, συμβολικό χαρακτήρα, αφού οι αναρχικοί στην Ελλάδα έχουν μια έντονα ποιητική διάθεση και αρέσκονται στους συμβολισμούς και στις αλληγορίες.

Δηλαδή, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έφερε την ηρεμία στους δρόμους της Αθήνας, αφού δεν είναι και πολλοί αυτοί που τρομάζουν από τα τρικάκια και τις μπογιές του Ρουβίκωνα.

Με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το κέντρο της Αθήνας θα γίνει πάλι πεδίο μάχης.

Αυτό θέλουν οι νοικοκυραίοι;

Να μην μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους να πάνε στα μαγαζιά τους να σκοτώσουν στο ξύλο έναν οροθετικό γκέι ή έναν μετανάστη;

Και ποιον θα πλακώνουν μετά; Την γυναίκα τους; Τα παιδιά τους;

Δεν το συζητάω, η ψήφος στον Αλέξη Τσίπρα είναι μονόδρομος.

Μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θα υπάρχει ηρεμία στους δρόμους της Αθήνας.

Μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα προκαλέσει μεγάλες ταραχές στους δρόμους.

Ακόμα και οι αστυνομικοί θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να είναι τίγκα στους χρυσαυγίτες –όπως πληροφορηθήκαμε από την ανάλυση των αποτελεσμάτων των εκλογών– αλλά τους αστυνομικούς τους συμφέρει να είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν υπάρχουν διαδηλώσεις και ταραχές, οπότε μπορούν να ασχοληθούν απερίσπαστοι με προστασίες και μπραβιλίκια.

Η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας στέλνει νοικοκυραίους και αστυνομικούς στις κάλπες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά αυτό το τόσο προφανές, μόνο εγώ το κατάλαβα.

(I’m back.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.