«Κανένας δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται»

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, με αφορμή το κείμενό σου «Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η δασκάλα των Γερμανών», θυμήθηκα ένα σχετικό διάλογο σε γερμανικό καφέ το έτος 2014 (που κατέγραψα), δηλαδή προ «ελπίδας» και προ «κωλοτούμπας» ΣΥΡΙΖΑ.

12 Απριλίου 2014

Μεσημεράκι σήμερα, βρέθηκα σε ένα κεντρικό γερμανικό κεντρικό καφέ, και κάθισα στο σκαμπό που βρήκα μπροστά στην μεγάλη βιτρίνα του για να πιω έναν καφέ.

Καθώς απολαμβάνω τον φρεσκοαλεσμένο καφέ μου, το αυτί μου αρχίζει να βαράει «αλάρμ».

Mία παρέα Γερμανών συζητάνε τα πολιτικοοικονομικά της Γερμανίας και κάποια στιγμή θίγεται το θέμα του δανεισμού της Ελλάδας.

Η συζήτηση μεταξύ τους ανάβει, και το λεξιλόγιό τους δείχνει ότι πρόκειται για φοιτητές σχετικούς με το αντικείμενο των οικονομικών.

Μάλιστα, στην παρέα τους ήταν και ένας Έλληνας που το αυτί μου δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει αρχικά με την άπταιστη γερμανική προφορά του.

Τον λες και λαζο-Έλληνα 3ης γενιάς, αν αναλογιστείς ότι κάποιοι από αυτούς μιλάνε στις παρέες τους μισά Ελληνικά και μισά Γερμανικά μέσα στην ίδια πρόταση, λες και είναι μία γλώσσα.

Καθώς λοιπόν συζητάνε έντονα, τους ακούω να εκφράζουν την απορία τους για την συνεχή επίθεση που δέχεται η Μέρκελ και η ΕΕ από τον ελληνικό λαό.

Μάλιστα, εκείνη την στιγμή ο λαζο-Έλληνας συμφώνησε με τους Γερμανούς για την αχαριστία μας.

Νιώθοντας ότι θίγομαι προσωπικά ως νοήμων άνθρωπος πρωτίστως και μετά ως Έλληνας, αποφάσισα να στραφώ προς το μέρος τους και να τους πω το εξής:

«Με συγχωρείτε, αλλά είμαι ένας ‘αχάριστος’ Έλληνας που σας άκουσε να θίγεστε από τον ελληνικό λαό.

Απαντάει ο λαζός-Έλληνας στα γερμανικά (ακόμη δεν είχε αποκαλυφθεί):

Και λοιπόν; Τι θέλεις να πεις;

Εγώ:

Tίποτα περισσότερο από το να σας λύσω την απορία που εκφράσατε πριν για την συμπεριφορά του ελληνικού λαού προς την Μέρκελ και την ΕΕ.

Θέλετε να ακούσετε την άλλη πλευρά;

Λαζός-Έλληνας:

Για πες; Γιατί βρίζουν την Μέρκελ και τους Γερμανούς που τους βοηθάνε με τα λεφτά τους;

Εγώ (παίρνοντας φόρα):

Εσύ ποιόν αποκαλείς αχάριστο; Τις ελληνικές τράπεζες που τους δώσανε δάνεια με τοκογλυφικά πανωτόκια οι γερμανικές ή τον ελληνικό λαό; Ποιον βοηθήσατε; Τις ιδιωτικές τράπεζες και την πλουτοκρατία που σας εγγυήθηκαν να σας επιστρέψουν την πολλαπλή τοκογλυφία τους εξαθλιώνοντας τον ελληνικό λαό και οδηγώντας τους συνταξιούχους σε απόγνωση που δεν έχουν ούτε για τα φάρμακά τους σήμερα να πληρώσουν; Μήπως είναι δικά σας τα χρήματα και του ΔΝΤ και των διεθνών τοκογλύφων τύπου Σόρρος; Μήπως τελικά, μιλάμε για τα ίδια χρήματα που βγάζουν οι ίδιες παρασιτικές πολυεθνικές που εκμεταλλεύονται σήμερα και τους Γερμανούς; Μήπως τελικά, αφού χρωστάει και η Γερμανία πολλαπλάσια αναλογικά δισ. ευρώ, ΔΕΝ επιβάλεται κατά περίεργο τρόπο αντίστοιχα αυτή η δολοφονική πολιτική της Τρόικας στη Γερμανία με βάση τη λογική Σόιμπλε;

Λαζός-Έλληνας:

ΟΚ! Φταίνε και οι τράπεζες, αλλά γιατί βρίζουν την Μέρκελ και όλους τους Γερμανούς που δουλέψανε γι’ αυτά τα λεφτά που τους δανείζουν;

Εγώ (ενώ ο «σκληρός» δίσκος μου έχει κατεβάσει τα στοιχεία σε χρόνο ντε-τε):

Μήπως αγαπητέ μου, ζείτε στην Γερμανία τελικά και πάλι εις βάρος των φθηνών εργαζόμενων μεταναστών με τις ευχές της Μέρκελ ή θέλεις να πάμε μιά βόλτα στα εργοστάσια για να μετρήσουμε το ποσοστό των μεταναστών στις λίζινγκ εταιρείες και πόσο αμείβονται αναλογικά με τσεκουρεμένα τα εργασιακά δικαιώματα;

Πόσα δισ. κέρδισε η Γερμανία εις βάρος της Ελλάδας με την εφαρμογή του μνημονίου; Μήπως οι οικονομικές εφημερίδες σας παραδέχονται πως μέχρι τώρα βγάλατε κέρδος πάνω από 100 δισ.;

Πόσα εκατομμύρια μίζες δώσατε για να αγοράσουμε τα πανάκριβα προβληματικά υποβρύχιά σας;

Ποιός φιλοξενεί τον διεφθαρμένο Χριστοφοράκο που έφυγε παράνομα βράδυ από την Ελλάδα;

Ποιός επέτρεψε στην διεφθαρμένη Siemens να συνεχίζει να πουλάει στην Ελλάδα ενώ στην Γερμανία καταδικάστηκε για διαφθορά;

Ποιός δεν ξεπλήρωσε το πολεμικό δάνειο και τις αποζημιώσεις θυμάτων στην μία και μοναδική χώρα που χρωστάτε ακόμη στην Ευρώπη;

Mήπως με βάση αυτά τα κλεμμένα από την Ελλάδα χτίζατε τα εργοστάσιά σας επί μισό αιώνα τώρα;

Θέλεις να σου πω πόσα εκατομμύρια κλεμμένα μέταλλα πήρε η σημερινή χημική εταιρεία Degussa στον πόλεμο λιώνοντας τον χρυσό από τα δόντια νεκρών αιχμαλώτων από το κάθε Άουσβιτς ακόμη και από Έλληνες; Να πω αναλογικά ΔΙΣ έτος 1942;

Θέλεις να σου πω πόσα τρένα κλέψατε από την Ελλάδα φεύγοντας; Από τα 234 βαγόνια που υπήρχαν, αφήσατε μόνο τα 2 χαλασμένα! Νομίζω ότι είδα μερικά από αυτά εδώ παραδίπλα στο εργοστάσιο της ΒASF να τα καθαρίζουν Έλληνες!

Θέλεις να σου πω πόσα αρχαία κλέψατε φεύγοντας και σήμερα κερδίζετε ακόμη από αυτά λεφτά στα μουσεία σας;

Θέλεις να σου θυμίσω ποιός βασάνισε, βίασε και έκαψε ζωντανές γυναίκες και παιδιά στην Ελλάδα ξεκληρίζοντας χωριά ολάκερα και οι παππούδες τους παίρνουνε σύνταξη ακόμη σήμερα στην Γερμανία;

Τελικά, ποιος είναι αυτός που πρέπει να βρίζει ποιόν με βάση τα διαχρονικά αίτια ενός αιώνα σε 2 παγκόσμιους πολέμους που ξεκίνησε η Γερμανία και συνεχίζει με όπλο τα κλεμμένα αυτών;

Οι Γερμανοί εμένα ή εγώ την Μέρκελ και όποιοι Γερμανοί σήμερα την υποστηρίζουν, ενώ είμαι τρίτη φορά μετανάστης από την κούνια μου και ξανά εξαθλιωμένος ως τρίτη γενιά Έλληνας από το 1945, ενώ τα δικά σας χρέη το 1952 και μετέπειτα άλλες 2 φορές περικοπήκανε στο μισό ΚΑΙ με τις δικές μας υπογραφές ;

Λαζός-Έλληνας απαντάει στα ελληνικά:

Ώπα! Και εγώ Έλληνας είμαι, αλλά δεν τους βρίζω!

Εγώ (στα γερμανικά):

Περίεργο! Και εγώ που νόμισα ότι μόλις σε άκουσα να συμφωνείς με τους Γερμανούς φίλους σου για τους «αχάριστους» Έλληνες, μετά από όσα ανέχτηκαν από την εποχή του Χίτλερ μέχρι την Μέρκελ σήμερα, που πάει να υποστηρίξει τους πιο μισητούς πολιτικούς στην Ελλάδα.

Σηκώθηκα από το σκαμπό μου έτοιμος να φύγω, και ενώ αυτός προσπαθούσε να δικαιολογηθεί ότι δεν το εννοούσε έτσι, γύρισα προς την παρέα του και είπα:

«Όταν εσείς ζούσατε σε σπηλιές, εμείς χτίζαμε Παρθενώνα. Σήμερα που εσείς χτίζετε το ευρωπαϊκό Γκουαντάναμο, εμείς χτίζουμε τον νέο Παρθενώνα με επιγραφή «ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ»!

Τσους!

Φιλικά,

Αντώνης

Υ.Γ. Διαπίστωση, έτος 2018: Το ευρωπαικό Γκουαντάναμο συνεχίζει να χτίζεται, και ο φασισμός παρελαύνει στην Ελλάδα χωρίς καμία ουσιαστική αντίσταση. Μία Ελλάδα του ήλιου, αλλά χωρίς θέση στον ήλιο για τον Έλληνα. Καλώς ήρθατε στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Ο Όργουελ βγήκε αληθινός.

(Αγαπητέ φίλε, οι άλλοι θα σου κάνουν ό,τι τους επιτρέψεις να σου κάνουν. Εμείς επιτρέψαμε να μας κάνουν πολλά. Στην Ελλάδα υπάρχει διαχρονική προδοσία σε βάρος της χώρας από τις κυβερνήσεις, τη λούμπεν μεγαλοαστική τάξη και μεγάλο μέρος των πολιτών. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα «Έλληνες-Γερμανοί», γιατί ούτε όλοι οι Έλληνες είναι το ίδιο, ούτε οι Γερμανοί. Μετά την αποτυχία του προγράμματος για την Ελλάδα, την παραδοχή των «λαθών» ακόμα και από ανθρώπους που ούρλιαζαν για την ανάγκη της επιβολής αυτών των μέτρων, και την διάλυση της χώρας, δεν περνάνε ούτε στην Γερμανία οι εθνικιστικές υστερίες σε βάρος των Ελλήνων και της Ελλάδας, αν και υπάρχουν Γερμανοί πολιτικοί που -ενόψει εκλογών- επιμένουν. Βέβαια, τώρα το κακό έχει γίνει. Η χώρα χάθηκε. Και εμείς δεν χτίσαμε κανέναν Παρθενώνα. Αντιθέτως, μάλλον πάμε και τον Παρθενώνα για το …υπερταμείο. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.