Σαφάρι λουκ

Γεια σου πιτσιρίκο,
είδα λίγο ειδήσεις σήμερα και παρακολούθησα σκηνές από το έργο “Η Μελάνια στην Αφρική”.

Είδα την Μελάνια κομψότατη στο αεροδρόμιο με ασπρο-κόκκινο ριγέ φόρεμα, την Μελάνια σε περισυλλογή να καταθέτει στεφάνι σε φρούριο σκλάβων στη Γκάνα, τη Μελάνια χαρούμενη αγκαλιά με ένα σωρό μαυρούλικα καλοντυμένα παιδάκια, τη Μελάνια με σαφάρι λουκ να ταίζει ορφανά ελεφαντάκια, τη Μελάνια νονά να μοιράζει μπάλες και μολύβια και να εύχεται καλή πρόοδο στα παιδάκια του Μαλάουι.

Είδα ξεκάθαρα ότι πίσω από τον αδίστακτο πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ κρύβεται μια πανέμορφη -πρώην μοντέλο άλλωστε- σύζυγος που λάμπει αυτόφωτη γεμάτη αυτοπεποίθηση ανάμεσα στους φτωχούς. Που έχει προβληματισμούς και ευαισθησίες.

Γέμισα ελπίδα γιατί οραματίστηκα τη Μελάνια, υπερπανέμορφη στη συζυγική κλίνη να κάνει ναζάκια στον Ντόναλντ και να του λέει “Μμμμμμμ, έλα τώρα Ντόναλντ, ας δώσουμε λίγα ντόλαρς ακόμη στους φτωχούς μαύρους”. Κι ο Ντοναλντ φυσικά να υποκύπτει.

Μετά διάβασα το κείμενο του Κώστα από το Αμστελόδαμο και ζαλίστηκα με όλα αυτά τα δισ.

Έχω να νιώσω έτσι από την εποχή που παρακολουθούσα το Γιάγκο Δράκο να μοιράζει δισεκατομμύρια. (Το εμπόριο ουρανίου είναι άραγε ακόμη κερδοφόρα επιχείρηση;)

Αλλά, τελικά, δεν ήταν η φαντασία του Φώσκολου.

Όταν ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου είπε το περίφημο “Λεφτά υπάρχουν” -που πέσαν όλοι να τον φάνε-, είχε απόλυτο δίκιο.

Για ποιους όμως είναι το θέμα;

Ο Κώστας με 2-3 απλές κινήσεις έλυσε παγκόσμια προβλήματα χωρίς να ανοίξει μύτη.

Κι έρχομαι τώρα εγώ να ρωτήσω, όχι εσένα, τον Θεό.

Θεέ μου, πόσο σαφάρι λουκ ξοδεύεις για τα παιδάκια στην Αφρική;

Πόπη από το Καλλιόπη

(Αγαπητή Πόπη, δεν υπάρχει Θεός. Αν, πάντως, υπήρχε Θεός, θα ήταν Θεά. Γιατί θεωρούμε δεδομένο πως ο Θεός είναι αρσενικού γένους; Από κει ξεκινάει όλο το κακό. Από κει ξεκινάνε και οι γυναίκες-γλάστρες των ζάπλουτων θεών -ο Θεός πάντως δεν παντρεύτηκε, άρα ο γάμος δεν είναι καλό πράγμα-, οι οποίες κάνουν «φιλανθρωπίες» και αγαπούν πολύ τους φτωχούς. Οι φτωχοί υπάρχουν για να δείχνουν τη φιλανθρωπία τους οι γυναίκες των ζάπλουτων. Πόπη, οι γυναίκες -ως τρελές καταναλώτριες- είστε πολύ υπεύθυνες για την αντοχή του καπιταλισμού. Επίσης, έχετε φάει τη φόλα πως πρέπει να είστε πάντα νέες και όμορφες σαν μοντέλα από φωτογραφίες με Photoshop. Δηλαδή, είναι να σας λυπάται κανείς. Κι επειδή είναι η γυναίκα που κάνει τον άνδρα να είναι άνδρας, είναι να μας λυπάστε κι εσείς. Δεν ξέρω αν η Μελάνια κοιμάται με τον Τραμπ. Θα πρέπει να δούμε τι γράφει το συμβόλαιο. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.