Ο Ελληνότουρκος

Καλησπέρα για άλλη μια φορά, πιτσιρίκο.
Ένας απο τους λόγους που χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι αναγνώστης του blog σου είναι πως, μέσα από τα μάτια άλλων αναγνωστών όπως ο Βασίλης, απόκτησα μια πρώτη ιδέα για το καινούργιο μου σπίτι, τη Σουηδία

.

Μια και δεν τα μπορώ τα πολλά πολλά κρύα, το νότιο άκρο της χώρας μου ήρθε κουτί και η χρονιά φέτος ήταν εξαιρετικά ζεστή, οπότε η προσαρμογή για την ώρα πάει καλά, αν και το να συνηθίσεις τον ήλιο να δύει από τις 4 είναι λίγο ζόρικο.

Το Μάλμο λοιπόν, στο οποίο κατέληξα, είναι σχετικά όμορφη πόλη.

Σημαντικό:Έχει καλό φαγητό.

Επίσης, καυχιέται για την πολυπολιτισμικότητά του, αν και απ’ ό,τι έχω καταλάβει οι περισσότεροι βορειοευρωπαίοι αρέσκονται να καυχιούνται για την πολυπολιτισμικότητά τους, κρατώντας την όμως σε ασφαλή απόσταση με ένα αποστειρωμένο κοντάρι.

Όχι μόνο αυτό, άλλα το Skåne οπου βρίσκεται η πόλη, είναι απο τις περιοχές που στήριξαν με το μεγαλύτερο ποσοστό το ακροδεξιό κόμμα στις τελευταίες εκλογές.

Η πόλη, όπως πληροφορήθηκα, έχει μεγάλη παράδοση στους κατα συρροήν δολοφόνους.

Τι για τον ένα που έσφαξε τις γυναίκες του, τι για τον άλλο που έριχνε με sniper σε αλλοδαπούς, τι για τον παράλλο που απήγαγε μια έφηβη και την κρατούσε όmηρο σε ένα κτήριο, όλα φαίνονται ενδιαφέροντα και μαγευτικά και δε θα μου λείψει καθόλου η πατρίδα μου η Κρήτη (και με «αγαπημένο» μου πρόσφατο έγκλημα τον πατέρα που όταν έμαθε πως η κόρη του είχε αγόρι, τον απήγαγε και έκοψε τα @ρχίδια του).

Η ένταξή μου λοιπόν προχωράει ομαλά.

Έβγαλα την ταυτότητά μου απο την εφορία της πόλης, όπου πάνω στην κουβέντα η ευγενική υπάλληλος με ενημέρωσε πως έχει κάνει τέστ DNA και της βρήκαν κατα 25% ελληνικά γονίδια.

Μου είπε, μάλιστα, πως, αφού είναι έτσι, μάλλον δικαιούται και αυτή ελληνικό διαβατήριο.

Δεν μπορεσα να συγκρατήσω τη φαντασία μου που άρχισε να φτιάχνει έλικες γονιδίων με ελληνικά σημαιάκια να διαδηλώνουν για το όνομα των Σκοπίων, ντυμένες με σπαρτιάτικες πανοπλίες.

Μάλιστα, με τους Αμερικάνους να προσπαθούν να διαφθείρουν τα ήθη και των Σουηδών με τα ξενόφερτα Halloween τους, η σκέψη ταίριαξε απόλυτα στο πνεύμα των ημερών.

Δεν ήξερα τι να της απαντήσω αλλά, τελικά, αποφάσισα πως το DNA ανήκει στα κύτταρά του.

Με την τριβή μου με την τοπική κουλτούρα λοιπόν, μαθαίνω πως βλέπουν τους νότιους οι ντόπιοι.

Προφανώς, είμαστε όλοι «Τούρκοι».

Προσωπικά, δεν μου φάνηκε καθόλου περίεργο αφού είχα ήδη συνειδητοποιήσει παλιότερα, μπαίνοντας σε τούρκικο φαγάδικο στη Φρανκφούρτη, πως ήταν σαν να βρίσκομαι Ελλάδα, με τη μόνη διαφορά πως ο μαγαζάτορας και το σκυλάδικο που έπαιζε απο τα ηχεία του μαγαζιού ήταν στα Τούρκικα.

Φυσικά, δε θα συμφωνήσουν όλοι με αυτό τον παραλληλισμό.

Όπως, δε, συμφώνησε ο θεούλης Έλληνας θείος που έκανε μήνυση για 7 εκατομμύρια δολάρια παρακαλώ σε μια σουηδική εταιρεία επειδή έβαλε φωτογραφία με τη φάτσα του σε τούρκικο γιαούρτι.

«Είμαι Έλληνας», δήλωσε ο θείος «και το να βάζουν την φάτσα μου σε τούρκικα προϊόντα είναι παραπλανητικό».

Επειδή, πάντως, εμείς οι Τούρκοι είμαστε κάπως πιο ματσό και ευερέθιστοι απο τα passive aggressive παιδιά του βορρά, κυκλοφορούν διάφορα διαφημιστικά σκετσάκια με αντίστοιχους χαρακτήρες, στους οποίους έχουν βγάλει παρατσούκλια· καθώς συζητούσαμε όλα αυτά με κάτι συναδέλφους, ένας προτείνε για τον συγκεκριμένο θείο το «Ελληνότουρκος».

Επιτέλους, το όνειρό της φιλίας μεταξύ των δύο προαιώνιων εχθρών, φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί στη μακρινή Σουηδία.

Το Γιν και το Γιανγκ του ισλαμισμοφασισμού και του χριστιανοταλιμπανισμού, ενώνονται σε σώμα ένα. Στον Ελληνότουρκο.

Σας τον παρουσιάζω σε πρώτη διαγαλαξιακή μετάδοση.

Με το ένα και με το άλλο, τελειώνω με αυτή την πρώτη ανταπόκριση απο τη Σουηδία.

Απ’ ό,τι βλέπω και απο γράμματα άλλων αναγνωστών, έχουμε γίνει λίγο διαφήμιση Johny Walker, αφού, όταν ο Βασίλης φεύγει, εμείς ερχόμαστε.

Όπως φαίνεται, πάντως, δε θα στερέψει σύντομα το blog απο ευτράπελες χιονισμένες ιστορίες.

Χαιρετίσματα λοιπόν από τον σκοτεινό Βορρά.

Α.

(Αγαπητέ φίλε, καλά κάνατε και πήγατε στη Σουηδία γιατί εσείς γράφετε, οπότε θα έχουμε τις ανταποκρίσεις σας από τη Σκανδιναβία. Ωραίοι είναι οι Σουηδοί αλλά πίνουν. Αυτό δεν είναι στερεότυπο. Πίνουν πολύ. Οι Δανοί -που επίσης πίνουν- έχουν και ανέκδοτα για τους Σουηδούς, που πάνε στην Δανία για να πίνουν πιο ελεύθερα. Υπάρχουν κάποια στερεότυπα για την εξωτερική εμφάνιση των ανθρώπων της Μεσογείου, όπως υπάρχουν για όλους τους λαούς. Τα τελευταία χρόνια, γνωρίζω στα νησιά ανθρώπους από διάφορες χώρες, και όλοι εντυπωσιάζονται όταν με ρωτάνε από πού είμαι και τους λέω πως είμαι Έλληνας. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό γιατί εγώ νομίζω πως μοιάζω μόνο με Έλληνα. Βέβαια, και οι νησιώτες στα αγγλικά μου μιλάνε. Πολύ με βολεύει αυτό γιατί το παίζω ξένος και ακούω κάτι φοβερούς διαλόγους που δεν θα τους έκαναν, αν ήξεραν πως είμαι Έλληνας. Πάντως, έχω γνωρίσει και Σουηδούς με μαύρα μαλλιά. Κι αυτούς σαν Τούρκους θα τους βλέπουν. Το αγαπημένο μου αστείο είναι να ξέρω από ποια χώρα είναι ο άλλος και να του λέω πως είναι από μια χώρα που μάλλον θα αντιπαθεί. Για παράδειγμα, πείτε σε έναν Αυστριακό πως είναι Γερμανός και θα καταλάβετε τι εννοώ. Εντάξει, στους Ισπανούς λέω «Α, είστε από την Ισπανία. Δηλαδή, είστε Άραβες». Το πιο αγαπημένο μου είναι να μου λέει ο άλλος «Είμαι από το Ισραήλ» και να του λέω «Α, δηλαδή είσαι Παλαιστίνιος». Γελάνε, βέβαια, οι άνθρωποι. Υπάρχει και το χιούμορ στον κόσμο αυτό. Εσείς φύγατε για τη Σουηδία, ο Βασίλης επιστρέφει από τη Σουηδία, οπότε έχετε μεγάλο κενό να καλύψετε. Το αστείο είναι πως το επόμενο ποστ θα είναι ένα podcast του Βασίλη, ο οποίος ετοιμάζεται για την επιστροφή στην Ελλάδα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.