Βάστα Κυριάκο!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αστείο από το ότι η Άνγκελα Μέρκελ έρχεται σε λίγες μέρες στην Ελλάδα, για να επαινέσει την κυβέρνηση Τσίπρα και να νουθετήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αν το έλεγες αυτό πριν από τρία χρόνια, θα σε έλεγαν τρελό.

Αλλά και για πόσα άλλα θέματα θα σε έλεγαν τρελό.

Κι όμως, ζούμε στην εποχή που ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορεί την κυβέρνηση Τσίπρα πως «Έφτασαν στο σημείο να φέρνουν στην Ελλάδα την καγκελάριο της Γερμανίας για να ψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μητσάρας της πολιτικής, που προσπαθούσε να βγει φωτογραφία με την Μέρκελ. Ούτε ο Μίστερ Μπιν δεν τα έκανε αυτά.

Ο Άδωνις που το έπαιζε γκαρσόνι και πήγαινε να ρωτήσει το Σόιμπλε αν θέλει ένα γλυκάκι ακόμα, για να τον τραβήξουν φωτογραφία και να δείξει στους βλαμμένους που τον ψηφίζουν πως έχει πολύ υψηλές επαφές.

Τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φιλοευρωπαϊκό κόμμα και η Νέα Δημοκρατία το παίζει αντιευρωπαϊκή και πατριώτισσα, υπάρχει κάποιος που έχει αμφιβολία πως όλα γίνονται για τη μάσα και την κουτάλα;

Θυμάστε τον αντιμνημονιακό Σαμαρά με τους τσαμπουκάδες, πριν γίνει πρωθυπουργός;

Θυμάστε πόσο άγριος ήταν -στα λόγια- αυτός ο φλώρος της πολιτικής;

Αλήθεια, ποιοι τους παίρνουν πια στα σοβαρά όλους αυτούς;

Πρέπει να είσαι πολύ γελοίος για να ψηφίζεις αυτά τα αριστερά και δεξιά λαμόγια που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να υποστηρίξουν κάτι και το ακριβώς αντίθετό του, για να αρπάξουν μια καρέκλα στο προτεκτοράτο.

Άρα, υπάρχουν πολλοί γελοίοι στην Ελλάδα.

Είναι πολύ αστείο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε Μακεδονομάχος.

Θα ήθελα πάρα πολύ να γίνουν εκλογές τώρα, να του κάνει πάσα ο Τσίπρας τη Συμφωνία των Πρεσπών, να την ψηφίσει ο Μητσοτάκης και να πανηγυρίζουν για την εθνική επιτυχία όλα αυτά τα ακροδεξιά λαμόγια που πουλάνε σήμερα πατριωτισμό για τη “Μακεδονία μας”.

Τελικά, ο Τσίπρας ψήφισε όλα αυτά που δεν θα μπορούσε να ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία -αν και θα το ήθελε πάρα πολύ-, το έκανε χωρίς να υπάρξει σχεδόν καμία αντίδραση και άφησε την Νέα Δημοκρατία χωρίς λόγο ύπαρξης.

Τι να την κάνεις τη Νέα Δημοκρατία, όταν την πιο νεοφιλελεύθερη πολιτική την ασκεί ο Τσίπρας;

Είναι καταπληκτικό ότι οι νεοδημοκράτες, που έλεγαν “Βάστα Μέρκελ” και “Βάστα Σόιμπλε”, βλέπουν τώρα την Μέρκελ να στηρίζει τον Τσίπρα που έλεγε “Go back Madame Merkel”.

Βάστα Κυριάκο!

(Την βλέπω την δουλειά. Θα βγει πάλι πρωθυπουργός ο Τσίπρας, θα πάει και ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΥΡΙΖΑ -μόνο εκεί δεν έχει πάει ακόμα- και δεν θα τολμάμε να γράψουμε τίποτα για τον Άδωνι, γιατί θα μας μαλώνουν οι Παπαδημούληδες”.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.