Μάρκο Σεφερλή και Έλενα Ακρίτα κατεβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έχει βάλει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ πως υποψήφιοι του κόμματος για τον δήμο της Αθήνας θα είναι ο Μάρκος Σεφερλής και η Έλενα Ακρίτα.

Πάνω που όλοι νόμιζαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να βρει υποψήφιο για τον δήμο της Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια κίνηση ματ.

Η υποψηφιότητα Σεφερλή-Ακρίτα ανατρέπει τα προγνωστικά και προκαλεί πανικό στα επιτελεία των άλλων υποψηφίων, αφού ο Μάρκος και η Έλενα είναι πολύ αγαπητοί στον κόσμο και είναι βέβαιο πως θα σαρώσουν στις εκλογές.

Ο Μάρκος Σεφερλής είναι πολύ δημοφιλής στα λαϊκά στρώματα που τον αποθεώνουν στις θεατρικές του εμφανίσεις, ενώ η Έλενα Ακρίτα έχει μεγάλη απήχηση στους ζάπλουτους και είναι πάρα πολύ χρήσιμη γιατί αν δεν ήταν η Ακρίτα, όλα τα βόρεια προάστια θα νόμιζαν τώρα πως είναι πολύ εντάξει να σκοτώνουν πολίτες και αστυνομικοί παρέα με κλωτσιές τον Ζακ Κωστόπουλο.

Η πρόσφατη κόντρα του Μάρκου με την Έλενα δεν ήταν πάρα ένα προεκλογικό κόλπο, για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους στο Facebook -σάρωσαν και οι δυο με χιλιάδες like-, ώστε να δώσει το OK ο Αλέξης Τσίπρας και να ανακοινώσει οριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ την κοινή υποψηφιότητά τους.

Ακόμα και η απόφαση του Μάρκου Σεφερλή να μην παίξει στην παράσταση “Ζητείται ψεύτης” στο Παλλάς, αποδεικνύει πως ο Μάρκος έχει αποφασίσει να δοθεί ολόψυχα στη μάχη για την δημαρχία της Αθήνας.

Το πρόγραμμα του Μάρκου Σεφερλή και της Έλενας Ακρίτα για την Αθήνα, θα λέγεται “Λαός και Κολωνάκι”.

Ο Μάρκος θα είναι ο Λαός και η Έλενα το Κολωνάκι, αφού ο Μάρκος θα απευθυνθεί στην πλέμπα και η Έλενα στην αριστοκρατία.

Μάλιστα, οι δυο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας -για να δώσουν μια νοστιμιά και μια χαριτωμενιά στον προεκλογικό τους αγώνα- θα κάνουν πως τσακώνονται στην διάρκεια της προεκλογικής τους εκστρατείας, με τον Μάρκο να αποκαλεί την Έλενα “Μαντάμ Σουσού” και την Έλενα να χαρακτηρίζει τον Μάρκο “λαϊκάντζα”.

Κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του Μάρκου με την Έλενα είναι το “Θα γκρεμίσουμε την Αθήνα από τα γέλια”, οπότε προβλέπεται μεγάλη επιτυχία στις εκλογές, αφενός επειδή η Αθήνα θέλει γκρέμισμα για να γίνει μια κανονική πόλη και αφετέρου επειδή θα επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη των Αθηναίων που είναι μέσα στην πίκρα και στην ξινίλα.

Μπροστά στη βέβαιη νίκη του Μάρκου Σεφερλή και της Έλενας Ακρίτα, ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Παύλος Γερουλάνος σκέφτονται να ενώσουν τις υποψηφιότητές τους αλλά αυτό δεν πρόκειται να έχει κανένα αποτέλεσμα γιατί είναι και οι δυο πολύ ντεκαβλέ.

Ο μόνος που θα μπορούσε να χτυπήσει στα ίσα την υποψηφιότητα του Μάρκου και της Έλενας -γιατί βγάζει περισσότερο γέλιο- είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ο Κυριάκος πάει για πρωθυπουργός.

Γιατί γελάτε κύριοι;

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.