Χαρίζουμε σκάφος

Χρόνια μας πολλά, πιτσιρίκο, και καλή χρονιά να έχουμε
Έφτασε η στιγμή να αποχωριστώ το σκάφος στην Ολλανδία και να το δώσω σε κάποια αναγνώστρια ή σε κάποιον αναγνώστη.

Πριν ασχοληθούμε με το ποιος θα το πάρει, ας γίνει και μια μικρή περιγραφή του σκάφους:

Είναι στα 7,70 μέτρα, κατασκευής του 1974, με εξωλέμβια μηχανή 10 ίππων, δύο καμπίνες, τουαλέτα, και μια μικρή κουζινίτσα.

Κοιμίζει τέσσερα άτομα, αν τα δύο είναι αγαπημένα, και αν καθαριστεί η μπροστά καμπίνα που τώρα έχει τα εξτρά πανιά, γιατί ναι, έχει και εξτρά πανιά.

Καλά θα είναι να ξέρει λίγη ιστιοπλοΐα ο αναγνώστης που θα το πάρει, αλλά και εγώ δεν ήξερα μία -όταν το πήρα- και αρχικά έμαθα πάνω του πριν πάω σε σχολή.

Το καλό με το σκαφάκι αυτό είναι πως, καθώς είναι απλό είναι και εύκολο να το μάθει κάποιος, τα πάντα φαίνονται πως δουλεύουν χωρίς να είναι πολύπλοκα.

Ο μόνος περιορισμός του είναι πως δεν μπορεί να φύγει από Ολλανδία λόγω του ότι δεν υπάρχουν χαρτιά.

Ρώτησα στην αρμόδια υπηρεσία (kadaster.nl) και μου απάντησαν πως δεν έχω πρόβλημα στην Ολλανδία να το κυκλοφορώ, αλλά δεν μπορούν να μου δώσουν χαρτιά για να το βγάλω εξωτερικό, και αυτός είναι και ο λόγος που δεν το κατέβασα στην Ελλάδα.

Αναζητείται λοιπόν αναγνώστης στην Ολλανδία -με λίγο πυρετό ιστιοπλοΐας- που θα χαρεί ένα τέτοιο σκαφάκι.

Το σκάφος βρίσκεται στο Volendam και η μαρίνα είναι πληρωμένη μέχρι και τον Μάρτιο του 2019.

Αν ο μελλοντικός του κάτοχος είναι στο Άμστερνταμ, θα πρότεινα να κρατήσει την ίδια μαρίνα, αλλά δικό του θέμα.

Για την επιλογή, θα χρειαστεί να γράψετε ένα κειμενάκι, όχι πολύ μεγάλο γιατί θα πρέπει να τα διαβάσω, να το στείλετε στον πιτσιρίκο (pitsiriko@gmail.com), ο πιτσιρίκος θα μου τα στείλει, και όσα μου αρέσουν θα μπούν σε κλήρωση για να βγει ο νικητής που θα ανακοινωθεί κάποια στιγμή τη νέα χρονιά.

Παρέχονται, δυστυχώς, μόνο τρεις φωτογραφίες· επικρατούσε και λίγο αναστάτωση όταν τις έβγαλα αλλά θα πάρετε την εικόνα.

Αν υπάρχουν σοβαρές απορίες, θα χαρώ να τις απαντήσω.

Καλή χρονιά και καλές θάλασσες

Δημήτρης

(Αγαπητέ Δημήτρη, έχουν γίνει πολλά σε αυτό το μπλογκ -μέχρι και άνθρωποι έχουν γνωριστεί και παντρευτεί μέσω του μπλογκ- αλλά αυτό με το σκάφος δεν έχει ξαναγίνει. Δημήτρη, είναι πολλοί οι αναγνώστες από την Ολλανδία -το διαπίστωσα και από τα μέιλ που έστειλαν στο κάλεσμα που έκανα για να μου γράψουν οι Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό-, οπότε μένει τώρα να δούμε πόσοι από αυτούς κρύβουν μέσα τους έναν θαλασσόλυκο. Δημήτρη, αν γίνει χαμός τώρα που χαρίζεις το σκάφος στην Ολλανδία, σκέψου τι έχει να γίνει όταν θα χαρίσεις τα τρία διαμερίσματα που έχεις στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης στην Θεσσαλονίκη. Αλλά αυτό ας το κρατήσουμε για έκπληξη. Να είσαι καλά, Δημήτρη. Σε ευχαριστώ. Την αγάπη μου.)

(Για όσους δεν γνωρίζουν Ολλανδικά, στην πρώτη φωτογραφία γράφει “Κανείς δεν είναι τέλειος, εκτός από τον καπετάνιο.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.