Άγρια κόντρα στη Βουλή

Φωτιά έχει πάρει το πολιτικό σκηνικό μετά την οξεία αντιπαράθεση στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Οι πάντες κατηγορούν τους άλλους πως είναι χειρότεροι και πιο ξεπουλημένοι από αυτούς, με αποτέλεσμα να γίνεται στη Βουλή του μουvιού το πανηγύρι.

Φυσικά, όλα αυτά γίνονται για να πειστούν οι πολίτες να πάνε στις κάλπες να ψηφίσουν κάποιο από τα κόμματα του προτεκτοράτου, για να υπάρξει νομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος, αφού έχουν καταλάβει πως πολλοί πολίτες αδιαφορούν πλήρως γιατί ξέρουν πως δεν έχει καμία σημασία ποιο κόμμα υποδύεται την κυβέρνηση σε μια χρεοκοπημένη και υποθηκευμένη χώρα που είναι υπό επιτροπεία.

Βέβαια, κανένας άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και έχει αξιοπρέπεια, δεν θα καταδεχόταν ποτέ να είναι βουλευτής στη Βουλή ενός προτεκτοράτου.

Δηλαδή, δεν υπάρχει τίποτα πιο αστείο από το να υπάρχουν βουλευτές που καταγγέλλουν πως υπάρχουν βουλευτές που νοιάζονται μόνο για τα χρήματα, λες και υπάρχουν βουλευτές που δεν νοιάζονται μόνο για τα χρήματα.

Ποιος είναι ο λόγος να είσαι στη Βουλή ενός προτεκτοράτου -όπου δεν αποφασίζεις για τίποτα-, αν δεν βγάζεις χρήματα;

Ποιον άλλο λόγο, εκτός από τα χρήματα, έχει κάποιος να γίνεται ρεζίλι των σκυλιών κάθε μέρα;

Αλλά οι πολιτικοί ποντάρουν στο ότι η πλειοψηφία των πολιτών στην Ελλάδα είναι τέρμα δουλοπρεπείς, αναξιοπρεπείς και προσκυνημένοι -οι πολιτικοί μιας χώρας δεν διαφέρουν πολύ από τους πολίτες της χώρας-, οπότε μπορεί και να βρεθούν πολλά χάπατα που θα πάνε να τους ψηφίσουν.

Και δεν υπάρχει τίποτα πιο αστείο από πολίτες που κατηγορούν πολιτικούς πως τα κάνουν όλα για την καρέκλα, λες και αυτοί είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να παραιτηθούν από τις δουλειές τους και δεν ρουφιανεύουν καθημερινά τους συναδέλφους τους στα αφεντικά, με την ελπίδα να μη μείνουν αυτοί χωρίς δουλειά.

Μιας και μάλλον θα μεσολαβήσουν αρκετοί μήνες μέχρι τις εκλογές, υπάρχει ο κίνδυνος οι σκληρές “κόντρες” στη Βουλή να κουράσουν τους πολίτες.

Αν από τώρα έχουν αρχίσει να μιλάνε για πουλημένους και χούντες και να κάνουν καφρίλες μέσα στη Βουλή, δεν θα αργήσει η μέρα που θα χρειαστεί να ρίχνουν χριστοπαναγίες.

Θα λέει ο Τσίπρας στο Μητσοτάκη “το μουvί της μάνας σου”, θα του απαντάει ο Μητσοτάκης “το μουvί της δικιάς σου μάνας, ρε καριολόπoυστα που θα πεις για το μουvί της μάνας μου”, θα πετιέται η Γεννηματά να πει “αυτά δεν γίνονταν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ”, θα της λένε οι άλλοι “κάτσε κάτω μωρή ψωλoτσακίστρα”, και δεν θα αργήσει η στιγμή που θα πιαστούν και στα χέρια.

Την πρώτη δεύτερη φορά που οι βουλευτές θα παίξουν ξύλο μέσα στη Βουλή θα έχει μεγάλη πλάκα -ειδικά αν καταφέρουν να κάνουν το ξύλο να μοιάζει με αληθινό- αλλά σύντομα οι τηλεθεατές θα το βαρεθούν κι αυτό και θα αλλάζουν κανάλι.

Μια δολοφονία ενός βουλευτή μέσα στη Βουλή θα μπορούσε να ανανεώσει το ενδιαφέρον των πολιτών για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες αλλά, μετά, για να τους κρατήσεις στις οθόνες, θα πρέπει να γίνουν και μερικοί αποκεφαλισμοί μέσα στη Βουλή, οπότε, αν το συνεχίσουν έτσι, στο τέλος δεν θα μείνει βουλευτής για βουλευτής, ώστε να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη και να εκτιναχτεί το ελατήριο της οικονομίας.

Ξέρετε τι χρειάζεται τώρα η Βουλή για να φουντώσει το ενδιαφέρον των πολιτών και να πάνε στις εκλογές σαν τα πρόβατα στις κάλπες;

Μια ερωτική ιστορία.

Τον έρωτα ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για μια βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας.

Καλά, αν ο έρωτας είναι ανάμεσα σε δυο άνδρες βουλευτές ή σε δυο γυναίκες, ακόμα καλύτερα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.