Η Βασιλόπιτα

Αγαπημένε φίλε Πιτσιρίκο καλή χρονιά να έχουμε εμείς και κακό χρόνο να ‘χουν οι οχτροί που έλεγε και ο Χατζηαβάτης στον Καραγκιόζη.
Είπα να κόψω μια βασιλόπιτα για το καλό και να φάω και το τσουρέκι μετά για τον κόπο μου αλλά δεν ήθελα να κάνω το κλασικό, που κόβεις για τον Χριστούλη, το σπίτι, τη δουλειά (μπρρρ) τον Αη-Βασίλη και όλα αυτά τα ξενέρωτα.

Και πάνω εκεί που έσπαγα το κεφάλι μου τι να κάνω, τι να κάνω, μου ήρθε η ιδέα.

Θα κόψω μια βασιλόπιτα με αυτά που μου αρέσουν και θα βάλω στα κομμάτια τα ονόματά τους.

Το κομμάτι της αγάπης, της φιλίας, της ζωής, του έρωτα, του παιχνιδιού (πολύ σημαντικό) κλπ.

Πάλι πολύ ιδεαλιστικό λέω μετά, θα με πάρουν στο ψιλό για μεγαλομανία και δηθενιά.

Άσ’ το.

Έφτασε η ώρα να πρέπει να σηκωθώ να πάω στο γραφείο και το παράτησα.

Στο δρόμο που οδηγούσα, όμως, ωωωωπ ήρθε η τρισμέγιστη ιδέα.

Θα κόψω μια βασιλόπιτα με τα ονόματα των φίλων που γράφουν στο μπλόγκ!

Καλό ε; Δεν μπορείς να πεις! Έχει συν των άλλων πρωτοτύπων καινοτόμων ιδεών και καταστάσεων το μπλογκ ΚΑΙ την δική του βασιλόπιτα πλέον! Όχι παίζουμε.

Ξεκινάω λοιπόν και φτιάχνω τη λίστα με τα ονόματα: Πιτς, Βασίλης, Ηλίας, Βαγγέλης, Ελένη, Κώστας, Λίλα, ΝΙΖ, Πόπη, Χριστόφορος, Μένιος… βρε αμάν! Ή πρέπει να πάρω βασιλόπιτα για το Γκίνες ή κάθε κομμάτι θα είναι για αντίδωρο. Πρόβλημα πάλι.

Από την άλλη, αν ξεχωρίσω κάποιους και αφήσω άλλους, θα κατηγορηθώ ότι δημιουργώ έριδες και διχονοιες, ταξικά μπλογκ, μεροληψία και άλλα σιχαμερά και ακαταλαβίστικα πράγματα.

Και το φλουρί; Πού το βάζεις το φλουρί;

Άλλο πρόβλημα αυτό. Θα πέσει σε έναν, άντε σε δυο αν είναι κάπου ανάμεσα σε δυο κομμάτια και μετά θα έχουμε άλλα προβλήματα και γιατί μπήκε πρώτα αυτός το όνομά του και μετά το δικό μου και, αν είχες κάνει αλλιώς τη λίστα, θα κέρδιζα εγώ κλπ.

Έ όχι λοιπόν! Δεν θα γίνω η αιτία να μαλώσουμε στο μπλογκ για ένα παλιοτσουρέκι που το παίζει πίτα και με άθλιο καπιταλιστικό τρόπο έχει μόνο εναν νικητή και τι νικητή. Γιαλαντζί.

Το φλουρί δεν αξίζει μια. Ένα ψεύτικο παλιομπακίρι βάζουν μέσα.

Τελικά, δεν μπόρεσα να βρω λύση στο πρόβλημα ακόμη, ώστε να σας ευχαριστήσω και να σας εντυπωσιάσω όλους με την ιδέα μου.

Τέλος πάντων. Καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία, αγάπη μόνο και μπάνια στη θάλασσα.

Πολλά μπάνια.

Σας φιλώ

Παντελής

(Αγαπητέ Παντελή, από πίτα που δεν τρως, τι σε νοιάζει σε ποιον θα πέσει το φλουρί; Όχι, ωραία η ιδέα σου. Πάντως, εμένα μου έπεσε το φλουρί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Δεν μου έπεφτε ποτέ. Τώρα, αυτό το θεωρώ καλό οιωνό. Εμένα θα μου άρεσε το φλουρί να μπαίνει σε σοκολατόπιτα. Θα ήμουν φανατικός του εθίμου, αν η πίτα ήταν από σοκολάτα. Τρεις σοκολατόπιτες θα έκοβα κάθε Πρωτοχρονιά. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.