Κούλα μ’ ακούς; Πολύ κωλόπαιδo ο Εγκέλαδος

Φίλε μου Πιτς, με αφορμή το γεγονός, ότι δεν ξέφυγε -όταν βρεθήκαμε για καφέ- από τη συζήτησή μας, ότι εκεί στο όμορφο νησί σας είστε όλοι «κουνημένοι» με την καλή έννοια, θα προσπαθήσω να δώσω στους αγαπητούς αναγνώστες του μπλογκ, μερικές χρήσιμες συμβουλές σε περίπτωση μεγάλου σεισμού.

Βέβαια, κουνημένη είναι όλη η χώρα. Για αυτό είναι και τόσο όμορφη.

Τα κάλλη πάνε με τον πόνο. Ειδικά σε τέτοια θέματα.

Ξεκινώ λοιπόν γράφοντας ότι ο σεισμός είναι ένα πολύ άτιμο και ύπουλο πράγμα. Σού ‘ρχεται από κει που δεν τον περιμένεις. Ταμπλάς έπρεπε να λεγόταν ή Κόλπος.

Αλλά και να τον περιμένεις, πάλι θα σου την παίξει, γιατί είναι πολύ κωλόπαιδo.

Άρα, κι εσείς πρέπει να πάρετε τα μέτρα σας, ώστε όσο γίνεται περισσότερο να την βγάλετε καθαρή.

Με λίγες απλές κινήσεις, μπορείτε να προλάβετε σοβαρούς τραυματισμούς, ή ακόμα και το θάνατο, εφόσον υπάρχει και το ενδεχόμενο να μετρήσετε πόσες πλάκες σας ήρθαν στο κεφάλι.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε, είναι να προμηθευτείτε ένα κουτί πρώτων βοηθειών. Το καλύτερο είναι να βρείτε ένα, που δίνει μαζί και τη νοσοκόμα. Άλλο να πας μόνος σου σούμπιτος κάτω, κι άλλο μαζί με μια σέξι νοσοκόμα. Ή νοσοκόμο, για τις κυρίες.

Εεεμ, δεν είναι το ίδιο.

Εκτός αυτού, θα πρέπει να έχετε κι ένα σχέδιο επικοινωνίας με την οικογένειά σας. Αφού όπως όλοι ξέρουμε, αμέσως μετά από έναν μεγάλο σεισμό δεν λειτουργεί τίποτα. Τα κινητά δεν κάνουν κούκου. Και καλά κάνουν που δεν κάνουν κούκου, γιατί και να έκαναν, με την γλώσσα σου που καταπίνεις, θα νομίζει ο άλλος ότι του τηλεφωνεί η θεία του που έχει πάθει εγκεφαλικό.

Βιδώστε με ούπα όλα τα έπιπλα στον τοίχο ή στο πάτωμα. Με αυτό επιτυγχάνετε δύο πράγματα. Και το σύνθετο να μην σας έρθει κολάρο αλλά και το ενδεχόμενο να τα αλλάξει θέση η καλή σας για πεντηκοστή φορά.

Επισκευάστε ελαττωματικές ηλεκτρικές καλωδιώσεις και ανιχνεύστε πιθανές διαρροές σε συνδέσεις φυσικού αερίου. Αυτό δεν χρειάζεται να το κάνετε επειδή ζείτε σε μια σεισμική χώρα, αλλά επειδή έχετε άγιο που ακόμα δεν έχετε γίνει μπούρμπερη.

Την ώρα της δόνησης, καλυφτείτε κάτω από την πεθερά σας. Σε περίπτωση που δεν μένει μαζί σας, φέρτε την γρήγορα. Δεν παίζουν με αυτά τα θέματα. Τουλάχιστον μέχρι να περάσει η σεισμική περίοδος. Μετά μπορείτε να την ξαποστείλετε πάλι.

Όσοι δεν έχετε, υπάρχουν πολλοί αφελείς που τις χαρίζουν. Δεν ξέρουν την χρησιμότητά της.

Μείνετε μακρυά από γυαλιά, παράθυρα, εξωτερικές πόρτες, τοίχους, και από οτιδήποτε που θα μπορούσε να πέσει. Κι επειδή μες το οτιδήποτε είναι και το ταβάνι, το καλύτερο είναι, όποτε είστε μόνοι που το κοιτάτε και του μιλάτε, να του μιλάτε γλυκά. Άμα σας έχει συμπαθήσει, θα κάνει προσπάθεια να μείνει στη θέση του.

Εάν είστε στο κρεβάτι, όταν συμβεί σεισμός, περιμένετε και προστατέψετε το κεφάλι σας με ένα μαξιλάρι, εκτός και αν είστε κάτω από βαρύ φωτιστικό ή μπερδεμένος με τον/την σύντροφό σας ή και τα δύο.

Στην πρώτη περίπτωση, πάρτε ένα κατσαβίδι και αντικαταστήστε την μπουρούχα που έχετε κρεμάσει με κάτι πιο ελαφρύ.

Θα περάσει η ώρα και θα ξεχάσετε και τον σεισμό.

Στην δεύτερη περίπτωση, συνεχίστε να κάνετε αυτό που κάνατε, και αρχίστε να φωνάζετε «σεισμός γίνεται ρε, όταν πηδάει ο Μήτσος» ή «τι καλπασμός είναι αυτός, σου φύγαν τα πέταλα» ή «σκίσε μου το μνημόνιο» και άλλα τέτοια όμορφα. Μη φουντάρετε επ’ ουδενί, γυμνoί από κάνα μπαλκόνι. Μες την τρομάρα σας, μπορεί να ξεχάσετε ότι είστε στον έκτο.

Αλλά και στο ισόγειο να είστε, πάλι όχι, γιατί σίγουρα θα βρεθεί κάνας βαρεμένος να σας τραβήξει βίντεο και να σας κάνει ρόμπα στο γιουτιούμπ.

Στην τρίτη περίπτωση, τι να πω, έτσι που τα έχετε κάνει. Αφήστε το κρεβάτι, ανεβείτε πάνω στο φωτιστικό, συνεχίστε αυτό που κάνατε ακολουθώντας τον ρυθμό του κι ο Θεός να σας βοηθήσει.

Μην χρησιμοποιείτε τους ανελκυστήρες. Σε μεγάλο σεισμό κόβεται το ρεύμα. Θα εγκλωβιστείτε μέσα και μέχρι να σας βγάλουν θα έχετε βγάλει ίκτερο.

Αν βρίσκεστε στην ύπαιθρο, στα @απάρια σας όλα. Το πολύ πολύ να πεταχτούν τίποτα φίδια. Να έχετε θειάφι μαζί σας. Έτσι κι αλλιώς, τόσες μπούρδες κουβαλάτε.

Αν βρίσκεστε σε κινούμενο όχημα και πατήσετε γκάζι και τους πάρετε όλους σβάρνα, ώστε να απομακρυνθείτε γρήγορα από κτίρια, γέφυρες και καλώδια, μπείτε στην Εθνική Αθηνών- Λαμίας, ανεβείτε προς την Φλώρινα, περάστε τα σύνορα και μην ξαναέρθετε. Είστε βλαμμένος.

Αν είστε παγιδευμένοι κάτω από συντρίμμια και είστε ζωντανοί, την κάτσατε τη βάρκα γιατί από τις δεκαπέντε σφυρίχτρες με διαφορετικά χρώματα που αγοράσατε, τις είχατε όλες μέσα σ’ένα συρτάρι και όχι πάνω στο λαιμό σας.

Αν δεν έχετε κάποια σωλήνα κοντά σας ώστε να αρχίσετε να την κοπανάτε, αρχίστε τις προσευχές. Αν είστε καλός Χριστιανός και πηγαίνετε την Κυριακή στην εκκλησία, ο Θεός θα σας βοηθήσει. Αν είστε κάνας αντίχριστος, ο Θεός δε συγχωρεί.

Τέλος, το καλύτερο που έχετε να κάνετε, ώστε να μην κινδυνεύετε από μεγάλο σεισμό, είναι να μεταναστεύσετε στην Σουηδία. Εκεί δεν κάνει σεισμούς.

Γενικώς, το καλύτερο είναι να μεταναστεύσετε.

Στην Ελλάδα κινδυνεύεις από πολλά πράγματα.

Ελπίζω να βοήθησα.

Με εκτίμηση και αγάπη!

Βαλαβάνης Δημήτρης

Υ.Γ. Την ώρα που έγραφα, κουνιόμουν απ’την θέση μου και δάγκωνα και την γλώσσα μου, ναι; Φιλιά!

(Φίλε Δημήτρη, αν κάνει σεισμό, τραγουδάμε το «Μην παραχαράσσετε την Ιστορία». Πάντως, καιρό έχει να κάνει ένα μεγάλο σεισμό στην Αθήνα. Ούτε ο σεισμός δεν μας θέλει πια. Θα έχει ενδιαφέρον ένας μεγάλος σεισμός στην Αθήνα την εποχή των social media. Ειδικά, αν πέσει το Ίντερνετ. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.