Με έπεισες, θα πάω για μπάνιο τελικά

Γεια σου αγαπητέ πιτσιρίκο,
Μπορεί ως λαός να είμαστε τέρμα μ@λάκες εδώ και δεκαετίες αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι ανέκαθεν είχαμε τεράστιες δυνατότητες και πολλά ταλέντα.

Το κορυφαίο ταλέντο μας είναι πλέον ο Εθνικός Διχασμός.

Μπορούμε να διχαστούμε για απίστευτα πράγματα, από το αν είναι Έλληνας ο Αντετοκούμπο, αν πρέπει να φοράει φούξια φανελάκια ο Τσιτσιπάς μέχρι το τελευταίο και μεγάλο, αν έπρεπε να παραδώσουμε το όνομα «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς.

Ψάξαμε και βρήκαμε χάρτες από όλα τα μέρη του κόσμου, απ’ όλες τις ιστορικές εποχές, δηλώσεις από κάθε Έλληνα–Σκοπιανό αξιωματούχο, έγγραφα με υπογραφές που να αποδεικνύουν περίτρανα την ορθή σκέψη μας και τη λανθασμένη του άλλου κτλ.

Το γαμοστραβίδι πάει σύννεφο, οι προσωπικές επιθέσεις και οι απειλές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του αυθεντικού ελληνικού διαλόγου αλλά, στο τέλος, πάντα γράφουμε για ξεκάρφωμα ότι σεβόμαστε την αντίθετη άποψη και είμαστε κατά της βίας, ΛΑΤΡΕΙΑ μόνο αυτό.

Είναι ένα σκηνικό που πραγματικά βλέπεις τα πάντα.

Σε πολιτικό μέχρι κοινωνικό επίπεδο βλέπεις και ακούς πράγματα που παλιότερα έλεγες ότι δε θα συμβούν με τίποτα.

Αν ήμασταν απλοί παρατηρητές, θα ήταν πραγματικά απολαυστικό το δρώμενο αλλά δυστυχώς είμαστε μέρος του έργου.

Όμως, πήρα την απόφαση να χαλαρώσω, δεν πάει άλλο, δεν έχει και κανένα νόημα σε πολιτικό επίπεδο.

Όλα είναι συμφωνημένα από πολλά χρόνια πριν, βρήκαν σε αυτόν τον τόπο κι αυτούς που θα τα υλοποιήσουν και πάπαλα.

Το μόνο που έχει νόημα πλέον είναι το «μεταξύ μας», οι οικογένειές μας, οι φίλοι μας (άνθρωποι και ζώα) και οι ζωές μας, πώς θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και πώς θα ομορφύνουμε τις ζωές μας με αυτά τα λίγα αισθήματα που μας έχουν απομείνει.

Να ‘σαι καλά και καλά μπάνια

Adriano

Υ.Γ.1 Πιτσιρίκο, με έπεισες, θα πάω για μπάνιο την ημέρα των εκλογών, μπορεί να δυσκολευτώ αλλά θα το κάνω. Έτσι είναι η 1η φορά.

Υ.Γ.2 Γουστάρω τρελά τον πρίγκιπα Φίλιππο, Ελληναράς σε όλα του (όχι μόνο στο όνομα), 97 ετών, χωρίς δίπλωμα, ίσα που αναπνέει και οδηγεί με δρεπάνι.

(Αγαπητέ Adriano, εγώ δεν θέλω να επηρεάσω κανέναν -στο αν θα ψηφίσει ή όχι- αλλά το να γίνονται εκλογές σε προτεκτοράτο είναι εξίσου γελοίο με όλα αυτά που έγραψες. Χώρια που εγώ δεν θα ψηφίσω γιατί δεν θέλω να επηρεάσω το αποτέλεσμα των εκλογών. Άσε που οι εκλογές ανατρέπουν τις δημοσκοπήσεις. Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά. Adriano, θα είναι η δεύτερη φορά που δεν θα ψηφίσω. Η πρώτη ήταν το 2009, τότε που λεφτά υπήρχαν και το ΠΑΣΟΚ πήρε 44%. Και μετά ήρθε η χρεοκοπία. Τέλειο; Πάμε για μπάνιο την ημέρα των εκλογών και γράφουμε αυτό που ψηφίζουμε στην άμμο. Για να το σβήσει ο αέρας και η θάλασσα. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.