Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε συγγνώμη

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του Δημήτρη Κουφοντίνα να ζητήσει συγγνώμη, αφού, για χρόνια, το μόνιμο επιχείρημα των επικιριτών του ήταν πως δεν ζήτησε ποτέ συγγνώμη για τις ενέργειες της 17Ν.

Λίγο πριν επιστρέψει στη φυλακή -μετά την ολιγοήμερη άδειά του-, ο Δημήτρης Κουφοντίνας κάλεσε τους δημοσιογράφους και ζήτησε συγγνώμη.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είπε πως ζητάει συγγνώμη από τους Έλληνες γιατί, με την εκτέλεση του Παύλου Μπακογιάννη, τους φόρεσε καπέλο όλο το Μητσοτακέικο.

Όπως είπε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, “δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό πως η εκτέλεση του Παύλου Μπακογιάνη θα έκανε πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, θα έδινε πολιτική καριέρα στην Ντόρα Μπακογιάννη και θα έφερνε το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη, τον Κυριάκο, ένα βήμα από την πρωθυπουργία του προτεκτοράτου”.

“Η εκτέλεση του Μπακογιάννη αποδείχτηκε λανθασμένη επιλογή, δεν είχαμε υπολογίσει τα δεινά που θα επέφερε στη χώρα, δεν είχαμε σκεφτεί πως θα έφερνε όλο το Μητσοτακέικο στα πράγματα, οπότε οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από τους Έλληνες”, τόνισε με ειλικρινή μεταμέλεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

“Πού να φανταστώ πως τόσοι άνθρωποι θα έκαναν καριέρα εκμεταλλευόμενοι τον χαμό του δικού τους ανθρώπου;” συμπλήρωσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είπε ακόμα πως ο ίδιος δικάστηκε για τις πράξεις του, καταδικάστηκε και είναι στη φυλακή, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να δικαστούν και να καταδικαστούν και οι πολιτικοί που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία.

“Και τότε εγώ δεν θα διαμαρτύρομαι που θα παίρνουν άδεια από τη φυλακή” είπε με νόημα ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.