Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αλλάζει υπηκοότητα και στο εξής θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Ρωσίας

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ελλάδα η απόφαση του Στέφανου Τσιτσιπά να πάρει τη ρωσική υπηκοότητα και να αγωνίζεται με τα χρώματα της Ρωσίας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανακοίνωσε πως προτιμάει να αγωνίζεται για τη Ρωσία, αφού η μητέρα του είναι Ρωσίδα και ονομάζεται Γιούλα Σαλνίκοβα.

Παράλληλα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αλλάζει και το επίθετό του, παίρνει το επίθετο της μητέρας του και θα ονομάζεται πια Στέφαν Σαλνίκοφ.

Η απόφαση του Στέφανου Τσιτσιπά να απαρνηθεί την Ελλάδα και να αγωνίζεται στο εξής για τη Ρωσία οφείλεται στον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν οι Έλληνες στους αγώνες του.

Όπως είπε ο Στέφανος, “παίζω σε γήπεδα τένις και οι Έλληνες θεατές συμπεριφέρονται σαν κάφροι”.

“Έπαιζα στη Μελβούρνη με τον Ρότζερ Φέντερερ, τον μεγαλύτερο παίκτη του κόσμου, και είχαν μαζευτεί οι Ελληναράδες με τις σημαίες, λες και ήταν στον πόλεμο, και φώναζαν ‘πoύτσα, πoύτσα, πoύτσα’ και ‘Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Σκοπιανέ Σκοπιανέ’.”

“Ένα από τα ball boys, που ήταν από την Ελλάδα, την ώρα που μου έδινε την πετσέτα, μου είπε ‘Γάμ@ τον τον πoύστη τον Αλβανό'”. “Ελβετός είναι” του λέω. “Ελβετός, Αλβανός, όλοι τα ίδια είναι αυτοί οι ξένοι” μου λέει, “γάμ@ τον!”.

“Πάω εγώ στο λογαριασμό μου στο Twitter και ανεβάζω φράσεις του Αριστοτέλη, του Σωκράτη και του Όμηρου, για να προωθήσω το ελληνικό πνεύμα, και έρχονται οι Ελληναράδες και μου γράφουν ‘Στέφανε, ξημερώματα δίνεις δικαιώματα'” είπε απελπισμένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Τσιτσιπάς σκέφτηκε πως τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να αλλάξει υπηκοότητα και να γίνει Ρώσος, γιατί έχει πολλά χρόνια καριέρας μπροστά του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς, “αν συνεχίσω να αγωνίζομαι σαν Έλληνας, σε λίγο οι Έλληνες στους αγώνες θα μου στέλνουν λουλούδια με τις λουλουδούδες και θα μου ανοίγουν σαμπάνιες μέσα στο γήπεδο του τένις, ενώ μπορεί να βρεθεί και κάνας τρελός να σπάει πιάτα”.

“Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι Έλληνες έχουν την ανάγκη να βλέπουν τα πάντα σαν μπουζούκια, ποδόσφαιρο και πόλεμο” είπε εμφανώς προβληματισμένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Η απόφαση του Στέφανου Τσιτσιπά να αγωνίζεται στο εξής για τη Ρωσία έχει σκορπίσει απογοήτευση στους Έλληνες, οι οποίοι έχουν τώρα στρέψει όλες τις ελπίδες τους για εθνική περηφάνια στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και στον Γιώργο Λάνθιμο, αν και υπάρχουν φήμες πως και οι δυο σκέφτονται να πάρουν την αμερικανική υπηκοότητα για να μην ντρέπονται πια.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.