Τα τρελά κουλουβάχατα της ιστορίας

Γεια σου πιτσιρίκο.
Ξυπνάει ο Μήτσος από τον βαθύ ύπνο τρομαγμένος. Ταράζεται ο συγκάτοικός του και τον ρωτάει αλαφιασμένος “τι τρέχει ρε Μήτσο;”.

“Άσ’τα ρε φίλε, είδα ένα όνειρο απίθανο, πραγματικά δεν υπάρχει.”

“Για κάνε ξήγα ρε Μήτσο, μπας και καταλάβω.”

“Ήμουν που λες στην Αλεξάνδρεια και βλέπω ξαφνικά το Βουκεφάλα να ξυπνάει από λήθαργο, να προσεγγίζει τον Αλέξη και να προσπαθεί να τον ξυπνήσει. Το άλογο που μιλούσε ελληνικά του είπε, ξυπνά ρε Αλέξη τι θα γίνει με την πάρτη σου; Παραιτήθηκε ο Πανούλης.

Ο Αλέξης μισονυσταγμένος αποκρίνεται παραιτήθηκε; Και ποιον ρώτησε για να το κάνει αυτό; Δεν περνάνε 5 λεπτά και πετάγεται πάνω, ζώνεται (όχι με εκρηκτικά) με τα ρούχα του και βγαίνει διακριτικά έξω από το κατάλυμα για να μην ξυπνήσει την Άνγκελα και την Περιστέρα από το χτεσινό τρίο.

Καβαλάει το άλογο του και υψώνοντας το λάβαρο με έμβλημα του το Εν τούτω Νικά, ξεκινάει για εκστρατεία για το χωριό της Λέσβου που είναι δυο γυάρδες μακριά από την Μυτιλήνη.

Του πήρε κάμποσο καιρό για να φτάσει στη Λέσβο, αφού μέχρι να φτάσει είχε τερματιστεί και ο παγωμένος πόλεμος (Frozen war, Tsipras speaking).

Με το πού φτάνει στη Λέσβο, συνειδητοποιεί ότι συνορεύει με τη Γερμανία πια. Ε, ποιος είδε το Θεό και δεν τον φοβήθηκε. Βρίσκει τον Πάνο και τον κολλάει σε μια γωνιά

. Του λέει, καλά ρε προδότη, δεν ντρέπεσαι που ξεπούλησες τη Λέσβο στους Γερμανούς;

Ο Πάνος, παρότι έκπληκτος από την δυναμική του Αλέξη, δεν πτοήθηκε και του ανταπαντάει σε τόνο οξύ (βλέπεις, ο Πάνος ήταν μερικά κιλά παραπάνω, όποτε είχε ανεβασμένο ουρικό οξύ) εσύ πώς τολμάς να μιλάς που ξεπούλησες τη Μακεδονία, την ιδιαίτερη πατρίδα σου;

Τότε, ο Αλέξης δεν άντεξε, έβγαλε την σπάθα του και πήγε να τον σκοτώσει. Αλλά την τελευταία στιγμή, επεμβαίνει ο πολέμαρχος Κοτζιάς μαζι με τον υπασπιστή του Ζαεφ και τους χωρίζουν. Τι κάνετε μωρέ εκεί λέει ο Κοτζιάς, σταματήστε το κάρβουνο, όχι άλλο κάααααρβουνο!!!!!!!

Τελικά, ηρέμησαν και αποφάσισαν να πάνε διακοπές στις Πρέσπες.

Φτάνοντας εκεί, τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος της πόλης, Καρανίκας, φορώντας τα γοβάκια της Μενεγάκη (μα ρε παιδί μου τι φετίχ είναι αυτό με τα γοβάκια της).

Τους συνόδευσε στα ενδότερα της πόλης προς το καλύτερο πανδοχείο της πόλης ονόματι FYROM. Ενθουσιασμένοι ο Αλέξης και ο Πάνος από την υπέροχη διαμονή τους, αποφασίζουν να το αγοράσουν. Όλα ωραία, όλα καλά λέει ο Πάνος, όμως ρε Αλέξη τι όνομα είναι αυτό, άκου FYROM. Λέω να το μετονομάσουμε σε Μακεδονία ξακουστή.

Ο Αλέξης στην αρχή παρεξηγήθηκε, αλλά σε δεύτερο χρόνο σκέφτηκε γιατί όχι. Εδώ οι Γερμανοί μας πήραν τη Λέσβο, γιατί να μην έχω και εγώ ένα ξενοδοχείο με ένα τόσο δυνατό όνομα που παραπέμπει στην πατρίδα μου;

Εκτός αυτού, σκέφτηκε ο Αλέξης, ευκαιρία να μετοικήσω από την Αλεξάνδρεια στις Πρέσπες. Έχει ωραίο κλίμα και καλά σχολειά για τα παιδιά μου (εκπαιδευτήρια Χιλλ).

Οι μέρες στις Πρέσπες κυλούσαν ευχάριστα για κάποιο χρονικό διάστημα, έως ότου, ένα άκρως ανησυχητικό sms. What the f*ck λέει ο Αλέξης σε άπταιστα μακεδονικά και αμέσως τρέχει στον Πάνο για να του διαβάσει το μήνυμα.

Πάνο σήκω, μου ήρθε μήνυμα ότι μας επιτίθενται από τα Δυτικά. Ο Φον Κούλοβιτς παρέα με τους λακέδες του, Αδόνιοφ και Βορίδιοφ. Τα κομμουνιστικά στρατεύματα έχουν κατακλύσει την Δυτική Ευρώπη και εμείς, ο καπιταλιστικός άξονας πρέπει να αντιπαρατεθούμε.

Αρματωμένοι και μονιασμένοι πια ξεκινούν για μια 17ωρη εκστρατεία. Ανεβαίνοντας τα ανεμοδαρμένα ύψη της οροσειράς της Μορντορ, συναντούν έναν ξένο. Ακτινοβολώντας ένα λευκό φως τους φώναξε, thou shall not pass.

Ο Αλέξης έμεινε εμβρόντητος, πώς αυτός ο ξένος ξέρει μακεδονικά;

Aμέσως, ξακρίζει από το στράτευμα, τον πλησιάζει και του λέει: ξένε, αποκαλύψου σε μας.

Είμαι ο Γκάνταλφ ο Λευκός αλλά οι φίλοι μου με φωνάζουν Βασίλη Λεβέντη. Ο Πάνος δεν άντεξε και έβαλε τα γέλια. Στέλνει κατευθείαν μήνυμα στον Αλέξη λέγοντας του, Αλέξη πρόσεξε τον, φαίνεται να είναι και μ@λάκας και λεβέντης.

Ο Αλέξης, για να προσεγγίσει τον ξένο, ζητάει από τον υπασπιστή του Παναγιωτόπουλο να του φέρει μια πίτσα για να την δώσει στον Γκάνταλφ.

Αφού γνωρίστηκαν καλύτερα, ο Αλέξης του ζήτησε να του πει αν μπορεί να δει την έκβαση της εκστρατείας.

Ο Γκάνταλφ αποκρίθηκε πως δεν πρέπει να επιτεθεί ο Αλέξης αλλά, τουναντίον, να συμβιβαστεί.

Αν δεν το κάνει, τότε μόνο κακό θα τον βρει. Ο Πάνος, εμβρόντητος, εναντιώνεται σε αυτήν την πρόβλεψη.

Τελικά, ο Αλέξης αποφάσισε να ακολουθήσει τον Πάνο. Δεν πρόλαβαν να περάσουν 17 ώρες και βρεθήκαν στο ίδιο σημείο που είχαν αφήσει τον Γκάνταλφ τον λευκό, αποδεκατισμένοι και απελπισμένοι.

Ο Λεβέντης αναφώνησε, κάποια ζώα δε με πιστεύανε, κάποια ζώα, φασισμός προδοσία, αισχροί και οι δυο. Ο Πάνος δεν άντεξε και του φώναξε, είσαι και μ@λάκας και Λεβέντης.

Ο Αλέξης κουρασμένος από την almost 17ωρη εκστρατεία, αποφασίζει να τους αφήσει και να επιστρέψει με το στράτευμά του στις Πρέσπες.

Εκεί έπνιξε τον πόνο του στο ταβερνείο ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3, 4. Παρήγγειλε την αγαπημένη του ποικιλία ονόματι 99 χρόνια, συνοδευόμενη από το αγαπημένο του κρασί ονόματι ανακεφαλαιοποίηση.

Από εκείνη τη στιγμή, κατάλαβε πως έχει κουραστεί και πρέπει να είτε να παραδώσει τα ηνία σε κάποιον πιο ξεκούραστο, είτε να συνεργαστεί, έστω και αν αυτός είναι κομμούνι.

Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να έρθει σε συνεννόηση να συγκυβερνήσουν μιας και η ισχύς εν τη ενώσει ξεπερνάει τα πάντα.

Συγκλονισμένος από την αφήγηση, ο συγκάτοικος ρωτάει τον Μήτσο, ρε φίλε έχω μια απορία, καλά όλα αυτά, αλλά πραγματικά ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω, ποιος ξεκινάει 17ωρη εκστρατεία με τόση λίγη προετοιμασία και ο Μήτσος αποκρίνεται ψύχραιμα, αυτός που κάνει 17ωρη διαπραγμάτευση για να κάνει το όχι ναι.”

Υ.Γ. Το παραπάνω αφήγημα είναι προϊόν μυθοπλασίας και ουδεμία σχέση έχει με την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι πολύ πιο σουρεάλ.

With regards,

Wiz1

(Αγαπητέ φίλε, ωραίο το όνειρό σας. Στο όνειρό σας, η ιδιαίτερη πατρίδα του Τσίπρα είναι η Μακεδονία, ενώ είναι από την Ήπειρο. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.