Η Συμφωνία Αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Νίκος Γεωργιάδης

Τον Σεπτέμβριο του 2016, στην διάρκεια της ομιλίας του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως θέλει να υπογράψει με κάθε Έλληνα και με κάθε Ελληνίδα μια συμφωνία αλήθειας. Η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση του στενού συνεργάτη του Νίκου Γεωργιάδη, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το πώς αντιλαμβάνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης την αλήθεια.

Την ίδια χρονιά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει πως θέλει να υπογράψει συμφωνία αλήθειας με τους Έλληνες λέει στον στενό του συνεργάτη, Νίκο Γεωργιάδη, που κατηγορείται για κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων «Δεν υπάρχει περίπτωση να προσαχθείς. Κάτσε δυο μήνες, τρεις. Είσαι πίσω κανονικά. Θα σκάσει σε δυο μήνες. Θα κάτσει.».

Θα συμφωνείτε, υποθέτω, πως ο Κυριάκος Μητοστάκης έχει μια πολύ περίεργη αντίληψη για την έννοια της λέξης “αλήθεια”.

Προφανώς, θεωρεί πως η αλήθεια είναι κάτι που αφορά μόνο τους άλλους.

Στη δική μας συμμορία, η μόνη αλήθεια είναι να κάνουμε εμείς ό,τι γουστάρουμε και να έχουμε πάντα δίκιο.

Για να μην παρεξηγηθώ, καταλαβαίνω όλα τα ανθρώπινα πάθη.

Μπορώ να καταλάβω και αυτούς που τους αρέσουν οι έφηβοι. Διάολε, διαβάσαμε και είδαμε και τον “Θάνατο στη Βενετία” σε αυτή τη ζωή.

Καταλαβαίνω λοιπόν πως μπορεί σε έναν άνδρα ή σε μια γυναίκα να αρέσουν ανήλικοι.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς γίνεται να κατηγορείται ο στενός σου συνεργάτης για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και εσύ να κάνεις πως δεν τρέχει τίποτα.

Καλώς ή κακώς, υπάρχουν νόμοι στις κοινωνίες και εσύ είσαι πρόεδρος ενός κόμματος που κυβέρνησε και θέλει να κυβερνήσει ξανά. Άρα, πρέπει να είσαι εγγυητής της εφαρμογής των νόμων.

Πώς μπορείς λοιπόν να κάνεις πως δεν τρέχει τίποτα;

Δέχομαι και πως ο άνθρωπος που κατηγορείται είναι πολύ καλός σου φίλος και δεν θέλεις να τον εγκαταλείψεις σε μια δύσκολη στιγμή του.

Σωστό, μαζί σου.

Αλλά δεν είναι δυνατόν να ξέρεις τις κατηγορίες κατά του φίλου σου και να τον έχεις δίπλα σου ως σύμβουλό σου και να πανηγυρίζετε παρέα την εκλογή σου στην προεδρία του κόμματος.

Λες στον φίλο σου “είμαι δίπλα σου, σου συμπαραστέκομαι σαν φίλος αλλά καταλαβαίνεις κι εσύ πως, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεσή σου και να αθωωθείς, δεν είναι δυνατόν να ταυτίζεται η δημόσια εικόνα μου με την δική σου”.

Λογικό δεν είναι αυτό που γράφω; Μήπως είναι παράλογο;

Είναι ποτέ δυνατόν να έχεις το δάχτυλο σηκωμένο σε όλους τους άλλους για ηθικά θέματα και να έχεις ένα συνεργάτη που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων;

Επειδή θεωρώ πως δεν μπορεί να είναι όλοι τόσο ηλίθιοι στη Νέα Δημοκρατία, σκέφτομαι πως κάτι άλλο συμβαίνει.

Τι; Δεν ξέρω.

Μπορώ να υποθέσω πολλά. Από το ότι ο Νίκος Γεωργιάδης κρατάει από κάπου την ηγεσία του κόμματος μέχρι το ότι ήταν απόλυτα βέβαιοι πως έχουν βουλώσει και ελέγχουν όλα τα στόματα -από τη Μολδαβία ως την Ελλάδα- που εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, η στάση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα του Νίκου Γεωργιάδη είναι βρομερή και τρισάθλια.

Βρομερή και τρισάθλια είναι και η στάση των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων που αποκρύπτουν αυτή τη σιχαμερή υπόθεση.

Αυτό που θα ακούνε όλοι αυτοί τα επόμενα χρόνια είναι το “Ναι, αλλά για τον Νίκο Γεωργιάδη δεν λέτε τίποτα”.

Αλήθεια, γιατί δεν λέτε τίποτα;

Για σκεφτείτε το λίγο.

Σκεφτείτε το γιατί η υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη μπορεί να σας στοιχίσει την επιστροφή στη μάσα και στην κουτάλα.

Δηλαδή, το μόνο πράγμα που σας ενδιαφέρει.

(Αυτό το κείμενο θέλω να το αφιερώσω σε έναν κύριο που μου έστελνε τα προηγούμενα χρόνια τα κείμενά του με τις αγωνίες του για την ελληνική κοινωνία -και τα ανέβαζα στο μπλογκ- και έμαθα πρόσφατα πως θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία επειδή “πιστεύει βαθιά στη Συμφωνία Αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη”. Επειδή αυτός ο κύριος μου είναι συμπαθής -και είναι και νέος άνθρωπος- θα ήθελα να του πω πως δεν είναι καθόλου πρωτότυπο στη ζωή αυτή να γινόμαστε σαν τους σκατάδες που κατηγορούσαμε. Αλλά αυτή είναι η παγίδα που πρέπει να αποφύγεις. Διαφορετικά, τη μαύρη αλήθεια θα σου την πει μια μέρα ο καθρέφτης σου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.