Ο Αλέξης Τσίπρας δεν εκβιάστηκε ποτέ

Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας του ζητά να μην πάρει καμία πρωτοβουλία για αλλαγή του ισχύοντος κανονισμού της Βουλής και διευκρινίζει πως δεν εκβιάστηκε ποτέ και από κανέναν.

“Εκβιαζόμενος δεν υπήρξα ποτέ και από κανέναν” αναφέρει στην επιστολή του ο Αλέξης Τσίπρας και λύνει οριστικά μια παρεξήγηση που υπάρχει από το καλοκαίρι του 2015, όταν ο Αλέξης Τσίπρας αγνόησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και στη συνέχεια ψήφισε Μνημόνιο.

Τότε, το κυρίαρχο αφήγημα των συριζαίων ήταν πως ο Αλέξης Τσίπρας εκβιάστηκε για να υπογράψει.

Αφήγημα είναι αυτή η λέξη που χρησιμοποιείται πολύ τα τελευταία χρόνια από φιλελέδες και συριζοπασόκους.

Λένε για παράδειγμα “χρειάζεται ένα νέο αφήγημα” και εννοούν “χρειάζεται ένα νέο παραμύθι για τα χάπατα”.

Δηλαδή, λένε “αφήγημα” αλλά εννούν “παραμύθι”.

Το αφήγημα του εκβιασμού του Αλέξη Τσίπρα για να υπογράψει όλα όσα έλεγε πως δεν θα υπογράψει ποτέ -και ακόμα περισσότερα- τελείωσε με την ξεκάθαρη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως δεν εκβιάστηκε ποτέ και από κανέναν.

Κρίμα όλα αυτά τα μελοδραματικά και συνωμοτικά που σου έλεγαν, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, οι συριζαίοι το 2015.

Ότι δηλαδή απείλησαν τη ζωή του Τσίπρα, τη ζωή των παιδιών του, τη ζωή της γυναίκας του και άλλα τέτοια (σ.σ. τα ίδια ακριβώς έλεγαν οι νεοδημοκράτες πιο πριν για τον Κώστα Καραμανλή).

Και όταν ρωτούσες “καλά, αφού εκβιάζεται ο Τσίπρας, γιατί δεν παραιτείται;”, σου έλεγαν πως τον εκβιάζουν και να μην παραιτηθεί.

Είμαι βέβαιος πως, αν τους ρωτήσεις σήμερα γιατί ο Τσίπρας λέει πως δεν εκβιάστηκε ποτέ και από κανέναν, θα σου πουν πως ο Τσίπρας εκβιάζεται για να πει πως δεν εκβιάζεται.

Δηλαδή, τέρμα γελοίοι.

Δεν είναι κακό να επιθυμείς ένα αξίωμα με δόξα και χρήματα.

Κακό είναι να μην το παραδέχεσαι και να το παίζεις επαναστάτης.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που ξεκίνησε από την ΚΝΕ και κατέληξε να είναι ένας νεοφιλελεύθερος, πουλώντας τάχα μου επανάσταση και Τσε Γκεβάρα.

Είναι τόσοι πολλοί αυτοί με την ίδια πορεία, που τους πατάς.

Το θέμα είναι γιατί δεν παραδέχονται πως γουστάρουν τρελά να είναι φιλελέδες, να την περνάνε ζωή και κότα και να τους ανοίγουν την πόρτα της Μερσέντες.

Γιατί κάνουν σαν τις χήρες στο κρεβάτι, όταν τους λες πως είναι φιλελέδες;

Γιατί ψάχνουν να βρουν δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν τις πραγματικές τους επιθυμίες;

Μήπως τους εκβιάζει κάποιος;

Αχ τους καημένους.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.