Το ξεθωριασμένο χρώμα του χρήματος

Πιτσιρίκο, η Ναντ ζητάει 15 εκατομμύρια στερλίνες από την Κάρντιφ για τη μεταγραφή του Emiliano Sala, ο οποίος χάθηκε μαζί με τον πιλότο, όταν το αεροπλάνο τους έπεσε στη Μάγχη κατά τη διάρκεια της πτήσης για Αγγλία, όπως μεταδίδει το BBC.

O Sala, που είχε υπογράψει αλλά δεν μπόρεσε να παίξει ποτέ στην Κάρντιφ, χάθηκε στις 21 Ιανουαρίου.

Η Κάρντιφ δεν πλήρωσε την πρώτη δόση από το ποσό της μεταγραφής, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να καταβληθεί σε διάστημα τριών χρόνων.

Ο πρόεδρος της Κάρντιφ Mehmet Dalvan είπε ότι η Ναντ τους έστειλε τιμολόγιο για την πρώτη δόση των 6 εκ. ευρώ (5,27 εκ στερλίνες) και υποστήριξε ότι “όλοι πρέπει να δείξουμε σεβασμό στην οικογένεια, καθώς είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση ανέλκυσης του αεροπλάνου”.

Μάλιστα, βρέθηκε και ανασύρθηκε μία σορός από το εσωτερικό του.

Η Κάρντιφ εξέφρασε την έκπληξή της που η Ναντ έκανε ένα τέτοιο αίτημα, ενώ είναι σε εξέλιξη οι προσπάθειες ανέλκυσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ναντ απειλεί να κινηθεί νομικά, αν δεν της καταβληθεί η πρώτη δόση εντός 10 ημερών.

Η Κάρντιφ προτίθεται να τιμήσει το συμβόλαιο, αλλά όχι πριν διαλευκανθούν τα γεγονότα.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο σύλλογος έχει ασφαλιστική κάλυψη για το κόστος της μεταγραφής.

H Mπορντώ θα έχει επίσης μείωση του τέλους κατά 50%, καθώς ο παίκτης ήταν δικός της από το 2012 μέχρι το 2015, πριν μεταγραφεί στη Ναντ.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Sala και τον Ibbotson χάθηκε ενώ ταξίδευε για το Κάρντιφ από τη Ναντ, όπου είχε μεταβεί ο Αργεντινός άσος για να αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του.

Η συγκεκριμένη είδηση είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι το χρήμα είναι υπεράνω όλων τελικά.

“Το χρώμα του χρήματος”, όπως ήταν ο και ο τίτλος μίας παλιάς και ιστορικής ταινίας.

Το ξεθωριασμένο χρώμα του χρήματος.

Σαν τις ξεθωριασμένες υποβρύχιες φωτογραφίες όπως βγαίνουν πάντα όταν ο ήλιος χάνεται πίσω από τη συννεφιά και 6-7 beaufort βοριά σαρώνουν τη θάλασσα και τη δαντελένια ακρογιαλιά.

Βαγγέλης Σπανός

(Αγαπητέ φίλε, αυτή η υπόθεση με τον ποδοσφαιριστή που μάλλον σκοτώθηκε στο αεροπορικό ατύχημα -και οι ομάδες τσακώνονται για τα χρήματα της …μεταγραφής πριν βρεθεί το πτώμα του ή έστω γίνει μια τελετή για τον άνθρωπο που χάθηκε-, είναι πολύ διδακτική. Τουλάχιστον για όποιον θέλει να καταλάβει και να διδαχθεί. Αλλά νομίζω πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τίποτα πια. Όταν πάρεις μεταγραφή για τον άλλο κόσμο, θα μείνουν άνθρωποι πίσω να τσακώνονται για τα χρήματα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.