Το ΠΑΣΟΚ είναι ο λαός του

Το ΠΑΣΟΚ είναι ο λαός του, άρα το ΠΑΣΟΚ είναι ότι είναι αυτός ο λαός, και συνεπώς τα ίδια είναι και τα στελέχη του, πρώην, νυν, μελλοντικά (αν υπάρχει ακόμη).
Καλησπέρα Πιτσιρίκο,
Σπάω πλάκα αυτές τις ημέρες (ίσως χρόνια), με αυτά που ακούω και με αυτά που γίνονται. Τελικά η Ελλάδα είναι μια χώρα, που, αν απομακρυνθείς από το ΣΚΑΙ και την ΕΡΤ (ειδήσεις), σου φαίνεται ακόμη πιο συναρπαστική.

Αυτή την εβδομάδα έπαιξε πολύ η μεταγραφή αεροδρομίου του Μωραΐτη, από το ΠΑΣΟΚ στο ΠΑΣΟΚ… εεε, συγγνώμη, στο ΣΥΡΙΖΑ ήθελα να πω.

Έχω μια απορία όμως προς όλους αυτούς που κράζουν ( ή θαυμάζουν) την κίνηση αυτή.
Όπως έχεις ήδη αναφέρεις στα δικά σου κείμενα, δε χρειάζεται να κράζουμε για μια κίνηση, που, αν ήμασταν στη θέση του, θα κάναμε ακριβώς το ίδιο.

Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να κράζουμε αυτό που δε μπορέσαμε να γίνουμε, και επίσης να κράζουμε αυτούς που δεν έγιναν κατακάθια σα και εμάς, κατακάθια τα οποία ποτέ δε θα πιστεύαμε ότι θα χαλούσαμε τόσο πολύ για να γίνουμε.

Αξίζει να βάλεις μια παραπομπή για το «Δεν είναι εύκολο ν’ αλλάξεις όταν χαλάσεις εντελώς», είναι αρκετά διδακτικό, και κάθε τόσο το διαβάζω για να τα βλέπω ο ίδιος.

Εγώ το μόνο που θέλω να τονίσω με αυτό το αρθράκι είναι ότι όλος ο ΠΑΣΟΚικός κόσμος, έφυγε από το ΠΑΣΟΚ, όλα τα πολιτικά σκουπίδια παρείσφρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ σαν αντιμνημονιακοί όταν έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, και μετά ψήφισαν μνημόνιο, ο κλασικός ΣΥΡΙΖΑ εκτός κάποιων που φρόντισαν την πολιτική τους καριέρα -για να μη πω καλύτερα είχαν κάνει τα σωστά deal μετά το δημοψήφισμα- έφυγε και πήγε στη ΛΑΕ (εξού το 2,9% που ήταν κάποτε το πραγματικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, και σε καμιά περίπτωση τα 30άρια).

Τώρα λοιπόν, γιατί κατηγορούμε ένα άτομο ενώ έχουν γίνει όλα τα παραπάνω; Το ένα άτομο θα κάνει τη διαφορά;

Η φωτογραφία πάνω δείχνει τις 2 εκλογές του 2012.

Το ΠΑΣΟΚονήσι ήταν πράσινο, και σε 2 μήνες έγινε Ρουζουλί. Θέλετε να πιστέψουμε ότι η ιδεολογική πορεία της Κρήτης, άλλαξε ρότα; Όλοι αυτοί έγιναν ΣΥΡΙΖΑ σε μία νύχτα; Ή απλά άλλαξαν καράβι, όπως έκαναν κατόπιν και οι πολιτικοί.

Πριν γυρίσουμε το δάχτυλο σε άλλους, ας το γυρίσουμε στον εαυτό μας.

Φωνάζαμε για τα δημόσια ΚΤΕΟ της αρπαχτής, αλλά όλοι θέλαμε να βάλουμε τα παιδιά μας μέσα να τα αρπάζουν…

Φωνάζουμε για τα τελωνεία, αλλά είναι τα μόνα που λειτουργούν για εντός ΕΕ διακίνηση εμπορευμάτων…

Φωνάζουμε για τις αποδείξεις που δεν κόβει κανένας Ελεύθερος Επαγγελματίας, αλλά η πρώτη κίνηση μας είναι να ρωτήσουμε αν έχει άλλη τιμή χωρίς απόδειξη.

Φωνάζουμε για τη προδοσία των ΠΑΣΟΚων, αλλά μη ξεχνάμε, το ΠΑΣΟΚ πρώτοι το προδώσαμε εμείς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δε θα είχε πάνω από 5% χωρίς τους ΠΑΣΟΚους…

Τι αστεία χώρα που είμαστε…

Γ.Κ.

(Αγαπητέ φίλε, τουλάχιστον πολλοί Πασόκοι -μάλλον από ντροπή- πήγαν και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ μετά την χρεοκοπία της χώρας. Για σκεφτείτε κι αυτούς που επιμένουν εννιά χρόνια μετά να ψηφίζουν τα δυο κόμματα που χρεοκόπησαν τη χώρα. Καλά, τώρα πια η χώρα έχει τελειώσει και δεν έχει κανένα νόημα ποιο κόμμα είναι κυβέρνηση αλλά, για σκεφτείτε πως μάλλον θα γίνει πρωθυπουργός στο προτεκτοράτο το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη και κυβέρνηση το κόμμα που εκτίναξε το δημόσιο χρέος, ανοίγοντας τον δρόμο για την χρεοκοπία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το τελευταίο χαρτί του ντόπιου συστήματος, πριν την Χρυσή Αυγή. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η απόδειξη πως η ελληνική κοινωνία δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από την ανάθεση. Και τα χειρότερα έρχονται. Γιατί, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, υπάρχουν και χειρότερα. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.