Γιατί ενοχλεί ο Πολάκης;

Γεια σου πιτσιρίκο.
Ο Παύλος Πολάκης είναι Έλληνας, βουλευτής Χανιών πολιτικός και Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας από τον Σεπτέμβριο του 2015. Στο παρελθόν, διετέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Ελλάδας στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και δήμαρχος Σφακίων από το 2011 μέχρι το 2015.

Αυτός λοιπόν είναι ο Παύλος Πολάκης σύμφωνα με τη Wikipedia.

Ο Παύλος Πολάκης είναι αναμφίβολα ένα πρόσωπο που απασχολεί τον δημόσιο διάλογο σε βαθμό δυσανάλογο της θέσης επιρροής που κατέχει στον κοινωνικοπολιτικό μας βίο.

Αν πείτε τους πρώτους 5 Έλληνες εν ενεργεία πολιτικούς που σας έρχονται στο μυαλό πρόχειροι, είναι πολύ πιθανό να είναι ένας από αυτούς. Αν όχι στους 5, στους 10 σίγουρα.

Ποιοί θα είναι αυτοί πέραν των πολύ προφανών επιλογών άλλωστε; (Τσίπρας, Μητσοτάκης και λοιποί).

Άδωνις, Μεγαλοοικονόμου, Λεβέντης, Νίκος Γεωργιάδης προσφάτως, Ρένα Δούρου είναι επίσης δυνατοί στα trends των τελευταίων εβδομάδων.

Ο Παύλος Πολάκης μας κρατά απασχολημένους και αυτός. Είναι από τα πρόσωπα της πολιτικής που δεν τα χορταίνει το γυαλί και το μελάνι.

Γιατί όμως;

Τι είναι αυτό που έχει ο Παύλος Πολάκης που μας ξενίζει τόσο και μας προκαλεί τόσο μεγάλη εντύπωση;

Λίγοι είναι οι τύποι «Πολάκης» που ξέρει ο καθένας από εμάς;

Το τι ορίζει κανείς ως συστατικό στοιχείο του τύπου «Πολάκης» είναι σχετικό προφανώς, αλλά είναι δεδομένο πως όποιο στοιχείο της συμπεριφοράς του Υφυπουργού και να διαλέξεις, δεν έχει τίποτα ξένο σε εμάς.

Πόσους άντρες από την επαρχία ξέρετε που έχουν αναρριχηθεί σε θέσεις εξουσίας στην Αθήνα και κουβαλάνε τη νοοτροπία την αυθεντικά λαϊκή; Είναι πολύ διαφορετικοί από τον Παύλο Πολάκη;

Όποιος πει πως ο Παύλος Πολάκης δεν είναι αυθεντικά λαϊκός, ζει σε άλλη χώρα η σε δικό του παράλληλο σύμπαν.

Ο Πολάκης δεν μας ξενίζει. Μας είναι οικείος. Αυτό είναι το θέμα. Το οικείο μας ενώνει.

Η Ελλάδα του επιβλητικού βαρύμαγκα που τον-πνίγει-το-δίκιο-του και είναι μόνος-του-και-όλοι-σας είναι εδώ και αντιστέκεται.

Και πολύ καλά κάνει, αν με ρωτάς εμένα.

Αυτό που είσαι θα το υπερασπιστείς, έτσι είναι οι άντρες. Παύλο Πολάκη, όρμα τους.

Η Ελλάδα του νταλκά, του θυμού, του τσιγάρου, της πενιάς, του νταή, του σεκλετιασμένου βασανόμαγκα δεν θα πεθάνει ποτέ κουφάλες.

Περνώντας από τη Θηβών είδα ένα τρομέρο στένσιλ σήμερα. Εξαιρετικά άρτιο σε εκτέλεση. Έλεγε «Ελλήνων συνέλευσις μέχρι να σβήσει ο ήλιος» και είχε δίπλα το πρόσωπο του Πολέμαρχου του Φωτός Αρτέμη Σώρρα. Τελικά, κανένα ταλέντο δεν πάει χαμένο.

Γενικά, σαν κοινωνία έχουμε θέματα πιο πρωτεύοντα από την ύφεση και το δημογραφικό προς επίλυση.

Η μ@λακία που μας δέρνει θα έλεγα με ασφάλεια πως είναι ένα από αυτά.

Πιτσιρίκο, αν με δημοσιεύσεις θα ήθελα να σε ευχαριστήσω δημόσια. Και γενικά να λέτε ευχαριστώ παιδιά, ο κόσμος δεν οφείλει τίποτα σε κανέναν.

Την αγάπη μου

Γ.Ρ. από Υ.

(Αγαπητέ φίλε, εμένα δεν με χαλάει ο Πολάκης, ενώ δεν με έχει απασχολήσει και ιδιαίτερα. Γενικά, δεν με χαλάνε αυτοί που λένε αυτό που σκέφτονται. Ακόμα και αν δεν συμφωνώ. Με τους άλλους έχω θέμα, τους «υπόγειους». Υποθέτω πως ο Πολάκης απασχολεί κόσμο γιατί είναι διαφορετικός από τους άλλους σε τρόπους και εμφάνιση, ενώ είναι και Κρητικός από αυτούς που φαίνονται ότι είναι Κρητικοί. Βέβαια, δεν είναι και πολύ διαφορετικός. Κάνει κι αυτός την επανάστασή του από το Facebook, ενώ είναι μέλος μιας κυβέρνησης σε ένα προτεκτοράτο. Οπότε, τι διαφορετικό έχει; Του αρέσει η κόντρα του Πολάκη αλλά φαντασιώνεται πως είναι επαναστάτης, ενώ δεν είναι. Είναι μέρος του συστήματος. Αλληλοτροφοδοτείται με αυτούς που κατηγορεί. Ο Πολάκης μου θυμίζει πασόκο του ’80, οπότε μάλλον θα είναι δημοφιλής. Σας ευχαριστώ που με ευχαριστείτε. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.