Η πρέζα θερίζει

Πιτσιρίκο καλημέρα.
Όσο αναβαθμίζω τις γνώσεις μου επί παντός θέματος, τόσο μου σπάνε τα νεύρα διαβάζοντας διάφορα άρθρα, προσπαθώντας να ξεκαθαρίσω έννοιες και γεγονότα.

Για να μη στα πολυλογώ, δημοσιεύτηκε στο Athens Voice (το Αρχηγείο των φιλελέδων), ένα κείμενο του Κωνσταντίνου Λεντάκη, ο οποίος είναι διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου, και το 2014 είχε διατελέσει ειδικός σύμβουλος των υπουργών Αβραμόπουλου και Δένδια στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο οποίος είναι επίσης τέκνο του πλέον αποβιώσαντος πολιτικού Ανδρέα Λεντάκη.

Το κείμενο φέρει τον τίτλο «Ο προσηλυτισμός της μαθητικής νεολαίας στην αριστερά μέσω της Κοινωνιολογίας».

Φυσικά το νόημα είναι προφανές. Ο γράφων την πέφτει στην Αριστερά (αυτό που νομίζει ή τον βολεύει να λέγεται αριστερά στην Ψωροκώσταινα δηλαδή).

Μεταξύ άλλων, το κείμενο αναφέρει τις εξής απόψεις:

«H κοινωνική δικαιοσύνη είναι μια δηλητηριώδης ουσία για την κοινωνία και γιατί είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την φυλετική καθαρότητα που προήγαγε ο φασισμός».

Μιλάει σοβαρά ο τύπος ή μας δουλεύει;

«Όπου εφαρμόστηκε, έφερε τραγωδίες που δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν το Ολοκαύτωμα».

Εντάξει, εδώ έπεσα από την καρέκλα και κόντεψα να ριζώσω στο πάτωμα μόλις το διάβασα.

«Η πλειοψηφία των φοιτητών στα ΑΕΙ είναι γυναίκες, ενώ στις φυλακές οι γυναίκες ούτε που πλησιάζουν το 10% του συνολικού αριθμού κρατουμένων, μάλλον ακυρώνει τον ισχυρισμό ότι στην ελληνική κοινωνία επικρατεί η ανδρική κυριαρχία».

Αμάν, το πράμα έχει προχωρήσει.

Για να μη αναφέρω τις αρλούμπες περί Ιμπεριαλισμού, Παιδείας, και όλα τα συναφή που αραδιάζει. Η προσπάθεια μέρους της κοινωνίας να επιτύχει έστω και κάποια στοιχειώδη ισότητα δηλαδή, είναι αυτή που έφερε τέτοιες καταστροφές, όχι, ο ατομικισμός, ο εγωϊσμός, η δίψα για εξουσία και χρήμα και χίλια δυο άλλα καλούδια. Λοιπόν ο άνθρωπος είναι το λιγότερο επικίνδυνος. Διδάκτωρ γαρ.

Δε μπορω να γράψω περισσότερα, καθώς δεν έχω πολύ χρόνο ακόμα και πρέπει να συνεχίσω τις δουλειές μου. Φυσικά, εσύ ως μεγαλύτερος από εμένα σε ηλικία, έχεις δει χειρότερα, αλλά κάνε ένα κόπο να το διαβάσεις. Να σου φύγει η μαγκιά.

Χαιρετισμούς από την πλέον ανοιξιάτικη, ημιορεινή Κρήτη,

Μιχάλης

(Αγαπητέ Μιχάλη, σιγά μην το διαβάσω. Ξέρω πολύ καλά τι είναι η Athens Voice. Ήταν το πρώτο έντυπο στο οποίο έγραψα πριν από 14 χρόνια. Βέβαια, όταν συνέβη αυτό, εγώ ήμουν μπλόγκερ μόλις ένα μήνα, δεν είχα γνωρίσει ποτέ δημοσιογράφους στη ζωή μου και δεν είχα ιδέα τι συμβαίνει στα ΜΜΕ στην Ελλάδα. Δηλαδή, ήμουν ανίδεος και άσχετος. Τώρα, 14 χρόνια μετά, ξέρω πολύ καλά πως οι δημοσιογράφοι -με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις- είναι ό,τι πιο σιχαμερό υπάρχει. Όσο για τον ελληνικό Τύπο, είναι πια ένα παλιό ανέκδοτο. Είναι Follow the money. Μιχάλη, δεν μου κάνει εντύπωση που ο κύριος “καθηγητής” γράφει πως «H κοινωνική δικαιοσύνη είναι μια δηλητηριώδης ουσία για την κοινωνία και γιατί είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την φυλετική καθαρότητα που προήγαγε ο φασισμός». Να σου θυμίσω πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πολιτικός που μάλλον θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός στο προτεκτοράτο, έχει πει πως «η κοινωνική ισότητα είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση». Αλλά υπάρχουν άνθρωποι που τον θαυμάζουν. Βλέπεις, Μιχάλη, η ηλιθιότητα δεν είναι “προνόμιο” μόνο των πολιτικών και των “καθηγητών”. Είναι χαρακτηριστικό και πολλών πολιτών. Και οι πολιτικοί και οι “καθηγητές”, ξέρουν πως απευθύνονται σε ηλίθιους. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.