Πόση αριστεία να αντέξουμε;

Φίλε μου, Πιτσιρίκο, σου γράφω μετά από καιρό αλλά μη νομίζεις, σας παρακολουθώ όλους. Κι εσάς και την επικαιρότητα.

Είναι τόσα πολλά τα θέματα που θα ήθελα γενικά να σχολιάσω σε όλο αυτό τον καιρό, αλλά δε μπόρεσα να σου γράψω. Θα σου εξηγήσω στο υστερόγραφο, μη βγει παραέξω.

(Λογικά έχεις ήδη πάει στο υστερόγραφο, και μόλις επέστρεψες, εγώ αν ήμουν στη θέση σου αυτό θα είχα κάνει)

Πιτσιρίκο, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η αριστεία παίζει τα ρέστα της, είναι παντού, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις μαθαίνεις τα κατορθώματα ενός αρίστου.

Δεν μπορώ να την αντέξω τόση αριστεία, έχει καταντήσει κουραστικό.

Μη σκας, και η αρνητική δημοσιότητα, πάλι καλή είναι, εκλογές παραμονεύουν εξάλλου. Δεν έχει σημασία γιατί ακούγεσαι, αρκεί να ακούγεσαι. Και όσο να πεις, οι άριστοι τον τελευταίο καιρό ακούγονται.

Αν και γενικά την ελληνική τηλεόραση την αποφεύγω, προσπάθησα να δω αυτές τις μέρες ειδήσεις επειδή διάβασα το πώς εξελίχθηκε η ήδη γνωστή υπόθεση με τον Νίκο Γεωργιάδη, αλλά δεν είδα να λέγονται και πολλά, στα ψιλά γράμματα κάπως.

Παράξενο μάλλον για μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Ούτε ένα παράθυρο, ένας δικηγόρος να αναλύσει την υπόθεση, πολιτικοί να πουν τη γνώμη τους, να τσακωθούν βρε αδερφέ, να σκίσουν λίγο τα ιμάτιά τους για το δίκιο.

Λογικά υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα αυτή τη στιγμή.

Να, πριν λίγο είδα στις ειδήσεις ότι κινδυνεύετε εσείς οι Αθηναίοι, λέει, από τις καταλήψεις στα Εξάρχεια. Το νου σου, ε; Σου το λέω γιατί ξέρω ότι αποφεύγεις τις ειδήσεις και μπορεί να μην το έχεις αντιληφθεί.

Κοίτα να φύγεις γρήγορα για τα νησιά να σωθείς, απλά δες πρώτα ειδήσεις μήπως υπάρχει κι εκεί κανένας κίνδυνος που δε γνωρίζεις.

Επίσης, πολύ σοβαρό θέμα είναι και το δάνειο του Πολάκη που μας τα έκαναν τσουρέκια τόσες μέρες. Μιλάμε για εγκλήματα τώρα, δε θα ασχολούμαστε με πταίσματα.

Αυτά, Πιτσιρίκο μου. Πόσο στεναχωρήθηκα σήμερα το πρωί με τα θλιβερά νέα για το θάνατο του Μπεχράκη. Δεν θα γράψω κάτι γι’ αυτό, τα είπατε όλα. Σου στέλνω μόνο μια φωτογραφία του, είναι η Ακρόπολη κάτω από το φεγγάρι, πριν την κρύψει το καινούριο κακό κτίριο.

Έτσι, γιατί είμαστε και ρομαντικές ψυχές και γιατί σε αυτή τη φάση προσπαθώ να βλέπω όσο λιγότερη δυστυχία μπορώ.

Φιλιά,

Ελένη

(Φίλη Ελένη, όλη η ουσία είναι το υστερόγραφο που ήταν μόνο για μένα. Αυτό μετράει μόνο. Άντε, με το καλό, και θα έρθω στη Χάγη να σου κάνω επίσκεψη. Ελένη, στα νησιά δεν υπάρχει κίνδυνος. Απλά, να περάσει λίγο ο καιρός, για να έχει καλύτερες μέρες. Και μετά θα κάνω εκπομπές αφιερωμένες σε εσένα, όπου θα ακούγονται τα τζιτζίκια. Να είσαι καλά, Ελένη. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.