Στάσου, μύγδαλα!

Φίλε μου Πιτς, μπροστά σ’ ένα απροσδόκητο και πρωτοφανές για τα χρονικά θέαμα, βρέθηκαν σήμερα το πρωί οι Αθηναίοι πολίτες, καθώς αντίκρισαν με έκπληξη ότι το εμβληματικό γυάλινο γλυπτό του Δρομέα, που έχει φιλοτεχνήσει ο Κώστα Βαρώτσος και που μέχρι χθες διακοσμούσε την Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι απ’το Χίλτον, έλειπε από τη θέση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δρομέας, μετά την πρόταση της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά στον γλύπτη για μεταφορά του γλυπτού στα Σκόπια και αντικατάστασή του με άγαλμα της γειτονικής χώρας, που απεικονίζει τον Μέγα Αλέξανδρο, πήρε φόρα και έφυγε μόνος του.

Βέβαια, η υπουργός αρνείται ότι έκανε τέτοια πρόταση στον κ. Βαρώτσο, μετά τους ισχυρισμούς του στους δημοσιογράφους όταν τον ρώτησαν, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε, ότι ο κ. Βαρώτσος αποκλείεται να ψεύδεται, μιας και έκανε αμάν, μέχρι το έργο του να μπαστακωθεί επιτέλους σε ένα μέρος και να μη γίνει μικρές γυάλινες κουπίτσες που πουλάνε στα παζάρια με ένα ευρώ.

Σε ό,τι αφορά όμως την απόφαση του Δρομέα, να αρχίσει να τρέχει πρωινιάτικα προς άγνωστη κατεύθυνση, ο κ. Βαρώτσος αποκάλυψε ότι, παρά το γεγονός ότι διαβεβαίωσε τόσο την κυρία Υπουργό, όσο και τους δημοσιογράφους, ότι το έργο δεν μπορεί να το κουνήσει κανένας, καθότι έχει τα πνευματικά δικαιώματα, το έργο τούς έγραψε όλους στ’@ρχίδια του και την έκανε.

Πολύ πιθανό, να είχε πάρει την απόφασή του από καιρό, υποστήριξε ο γλύπτης, με δάκρυα στα μάτια στην εκπομπή «Μαζί σου» της Τατιάνας Στεφανίδου και βρήκε την ευκαιρία, τώρα που έφτασε το γυαλί στο χτένι.

Η Τατιάνα, Πιτσιρίκο μου, που έρχεται κάθε μέρα στην εκπομπή της, αποφασισμένη να ακούσει, υποσχέθηκε στον κ. Βαρώτσο να κάνει ότι μπορεί για να επιστρέψει το γλυπτό στην αγκαλιά του δημιουργού του και φώναξε μέσα από τους δέκτες:

Στάσου, μύγδαλα.

Με εκτίμηση και αγάπη!

Βαλαβάνης Δημήτρης

Υ.Γ1. Πόσο κωμικά φαίνονται όλα σ’αυτήν τη χώρα! Ή, γελοία; Μάλλον γελοία. Βρήκαμε να ασχολούμαστε πάλι. Τα φιλιά μου, φίλε μου πιτσιρίκε!

Υ.Γ.2 Η φωτό δείχνει πόσο όμορφα μπορεί να φιλοτεχνήσει δρομείς και η φύση όταν έχει κέφια.

(Φίλε Δημήτρη, από τη στιγμή που η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο και όλες οι αποφάσεις παίρνονται αλλού -και έχουν παρθεί για δεκαετίες- είναι λογικό να είναι θέμα ο Δρομέας, το αν έκανε κοπάνα από το σχολείο ο Τσίπρας και άλλα τέτοια. Προβλέπεται κορύφωση της γελοιότητας όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές, γιατί παίζονται και πολλά φράγκα. Έχουν ελπίδες για φράγκα και οι κρατικοδίαιτοι καλλιτέχνες. Υπομονή, εκλογές είναι θα περάσουν. Άλλωστε, εκτός από τις κάλπες, υπάρχει και η φύση. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.