Το κουμπί

Αγαπητέ φίλε Πιτσιρίκο σε χαιρετώ.
Οι υποχρεώσεις με κρατάνε μακριά από το blog και διαβάζω/ακούω τα άρθρα/πόντκαστ μαζεμένα τα βράδυα πριν κοιμηθώ για να σας προλάβω.

Ψάχνουμε τι φταίει που δεν αλλάζουν τα πράγματα και γιατί όλοι έχουν πέσει με τα μούτρα στις οθόνες και τους εαυτούς τους.

Το κουμπί φταίει αγαπητέ φίλε. Αυτό που το πατάς και κάνει τη δουλειά για σένα.

Ο άνθρωπος τον ψιλοσιχαίνεται τον κάματο, και εκεί βασίστηκαν αυτοί που το ανακάλυψαν.

Μπορεί το κουμπί να ξεκίνησε με καλές προθέσεις, όπως το να ανάβει το φως, αλλά μετά έγινε τηλεκοντρόλ και άρχισε να χαλάει το πράγμα.

Παγιώθηκε η λογική του “πατάω το κουμπί και γίνονται όλα”.

Δεν θέλω να κάνω κόπο για να αλλάξουν τα πράγματα αλλά να πατήσω το κουμπί και να αλλάξω κανάλι στην πραγματικότητα.

Θέλω να κάνει η μηχανή τη δουλειά για μένα -χωρίς να με νοιάζει πώς- κι εγώ να αράξω και να πιώ τη μπύρα μου και να φάω το μπέργκερ μου.

Θέλω ότι μ@λακία κι αν κάνω, να πατάω ένα κουμπί και η μηχανή να εξαφανίζει τις συνέπειες και τις ευθύνες.

Και να σου πω και κάτι, φίλε Πιτσιρίκο; Θα την κάνει τη δουλειά η μηχανή μια χαρά στο τέλος.

Έχει αρχίσει κι αποκτά νοημοσύνη, και -αργά ή γρήγορα- θα πατήσει εκείνη το κουμπί που θα μας εξαφανίσει.

Γι’ αυτό κάντε μπάνια, ηλιοθεραπείες, έρωτες κι ό,τι άλλο σας αρέσει πριν πατηθεί το τελευταίο κουμπί.

Ρουά Ματ.

Παντελής

Υ.Γ. Η Ελλάδα παίζει να μην καταστραφεί όταν θα πατηθεί το κουμπί γιατί, ως γνωστόν, στην Ελλάδα τίποτε δεν δουλεύει και το βλέπω να μπλοκάρει. Φιλία και χαιρετίσματα σε όλους και σας παρακαλώ πιο πολλά πόντκαστ από κείμενα. Πατάω το κουμπί, τα ακούω και μετά κοιμάμαι γλυκά. Το διάβασμα και το γράψιμο θέλουν κόπο και σκέψη, δεν είμαστε για τέτοια τώρα. Καλοκαίρι έρχεται.

(Αγαπητέ Παντελή, ούτε το κουμπί δεν θέλουμε να πατήσουμε. Γιατί έχει σημασία ποιο κουμπί πατάμε. Μπράβο που τους λες να κάνουν podcast. Αυτό περιμένω κι εγώ, για να αράξω επιτέλους. Δεκαπέντε χιλιάδες κείμενα έχω γράψει, τι άλλο να γράψω πια; Παντελή, παράτα κι εσύ τις υποχρεώσεις γιατί τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από ανθρώπους με πάρα πολλές υποχρεώσεις. Μπάνια να κάνεις. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.