Υπάρχουν μη-υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι;

Γεια σου Πιτσιρίκο,
Πάντα πίστευα ότι στην Ελλάδα, ότι δηλώσεις είσαι, για αυτό θεωρώ ότι έπρεπε να προσέχουμε τι δηλώνουμε εξ αρχής.

Μέχρι στιγμής, οι περισσότεροι γνωστοί μου δούλευαν σαν Herbalife Coaches, DJs, και το κορυφαίο της εποχής μας, το Consultant.

Αυτούς τους μήνες του προεκλογικού πυρετού, ξεπετάχτηκε ακόμη ένα επάγγελμα, αυτό του Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου.

Πραγματικά, πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας που είναι άνω των 25 ετών, διαβάζει αυτό το άρθρο, και δεν έχει τουλάχιστον 2-3 «γνωστούς» του που θα κατέβουν στον πολιτικό στίβο.

Δε λέω, καλά κάνουν, άλλωστε το σύστημα διαφθοράς είναι τέτοιο που μια θέση κοντά στον διαφθορέα θα εξυπηρετούσε στην τακτοποίηση εντός του προτεκτοράτου.

Παρ’ όλα αυτά, αυτό που με ενοχλεί, και ίσως είχε ενοχλήσει θαρρώ και εσένα στο παρελθόν, είναι ότι είναι υποψήφιοι άτομα τα οποία μόλις τους έπιανες πολιτική συζήτηση, ψύχραιμα και ωραία -για να δεις βρε αδερφέ τον πολιτικό τους προσανατολισμό δηλαδή- κατέβαζαν τα μούτρα και σε θεωρούσαν γραφικό και αρκετά μα αρκετά κουραστικό που ασχολείσαι με τη πολιτική.

Αυτά τα ίδια άτομα, σου χτυπάνε ευθαρσώς την πόρτα, κάνοντας «πολιτική κουβέντα» και δείχνοντας ενδιαφέρον.

Καμιά συνείδηση, καμιά ντροπή, τίποτα! Νέα παιδιά, βουτηγμένα στο βούρκο που δημιούργησαν οι γονείς τους.

Ο καθένας μόνος του, στο τέλος θα έχουμε 11 εκατομμύρια υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Θα έλεγα ότι «η Ελλάδα απαρτίζεται από DJs, Consultants, και Herbalife, άρα με αυτά τα τρία την ξαναχτίζεις» (ναι είναι μια αποτυχημένη προσπάθεια να αντιγράψω, σόρι).

Πλέον, λέω ότι η Ελλάδα αρκεί ένα πράγμα για να ξαναγίνει: ο «νοητός Δημοτικός Σύμβουλος».

E ρε πλάκα (δις!).

Αμπαλαέας

Υ.Γ. Τα τούβλα είναι αυτά που πέταξαν κάποτε στο γραφείο του ΠΑΣΟΚ. Δε ξέρω ακόμη αν ήταν μεταμορφωμένοι ψηφοφόροι, ή υποψήφιοι.

(Αγαπητέ φίλε, πολύ εύστοχη η παρατήρησή σας. Πήξαμε στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Και όλοι τους ανακάλυψαν την “πολιτική” και τη “συμμτοχή στα κοινά” φέτος. Εντάξει, είναι λογικό σε ένα προτεκτοράτο να πιστεύουν ΟΛΟΙ πως έχουν τα προσόντα για ΟΛΑ. Άλλωστε, από κάπου πρέπει να ξεκινήσει κάποιος. Έχουν καλές “δουλίτσες” οι δήμοι. Εγώ θα τους αφήσω να ψηφιστούν μεταξύ τους. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.