Χρειάζεται πολλή προσοχή

Φίλε μου Πιτς, στην υπόθεση το Νίκου Γεωργιάδη, τόσο στην στάση του ίδιου, όσο και του κολλητού του, του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουμε να κάνουμε καθαρά, με δύο ανθρώπους, που ο πρώτος, είναι πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά ανεύθυνος -επιεικώς- και ο δεύτερος παντελώς βλαμμένος.

Όπως έγραψες κι εσύ, εντάξει και πάσο, να καταλάβουμε ότι ένας άνθρωπος, μπορεί να έχει πάθη και σίγουρα έχουμε δει τον «Θάνατο στη Βενετία» ή την «Λολίτα», αλλά αδερφέ μου, είτε είσαι ένας απλός άνθρωπος, είτε ένα μεγάλο πολιτικό στέλεχος όπως ο συγκεκριμένος κωλόμπας, ε του πoύστη, χρειάζεται πολλή προσοχή.

Ας πούμε, ρε Πιτσιρίκο μου, ότι μας άρεσαν οι πιτσιρίκες λολίτες. Ή τα αμούστακα αγοράκια. Λέω έτσι, για εμάς, μιας και γράφω σε σένα.

Μόνο ένας ανεύθυνος άνθρωπος δεν θα υπολόγιζε απολύτως τίποτα, για να κάνει την kαύλα του.

Οπότε θα ήταν πάρα πολύ πιθανό, να γινόμασταν ξεφτίλα, να χάναμε την εργασία μας, καθώς και να μην είχαμε τη δύναμη να ξανακοιτάξουμε τους δικούς μας ανθρώπους στα μάτια. Χώρια οι περιπέτειες με το νόμο και το ενδεχόμενο να βρισκόμασταν σε κάνα κελί με ξαναμμένους συγκρατούμενους.

Κατανοητά λοιπόν τα πάθη και ανθρώπινα, αλλά υπάρχουν και συνέπειες. Κι όταν οι συνέπειες εκτός από την πάρτη σου -που στην τελική μπορεί να την έχεις χεσμένη- επιβαρύνουν και τα ανήλικα θύματα αλλά και το περιβάλλον σου, τότε είσαι ανεύθυνος και τομάρι.

Πόσο περισσότερο, αν είσαι στη θέση του Νίκου Γεωργιάδη ή του οποιουδήποτε Γεωργιάδη.

Γιατί αυτός είναι δυο φορές παλιοτόμαρο, καθότι ξέρει ότι δεν θα τιμωρηθεί αναλόγως για τις πράξεις του.

Ρωτάς πώς μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει ότι δεν τρέχει τίποτα.

Αν ήταν κάνας άλλος, θα σου έλεγα ότι κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, κατά πρώτον και κατά δεύτερον, ξέρει πάρα πολύ καλά και πού απευθύνεται και τι επικρατεί με τη δικαιοσύνη και πόση μνήμη διαθέτει ο Έλλην ψηφοφόρος.

Αλλά στην περίπτωση του Κυριάκου τα πράγματα είναι απλά νομίζω. Είναι παντελώς βλαμμένο το παιδί.

Ναι, βρομερή και τρισάθλια είναι η στάση της Νέας Δημοκρατίας και των προσκείμενων δημοσιογράφων.

Η στάση του Κυριάκου, όχι.

Είναι χαζός ο άνθρωπος.

Κι ο χαζός, ναι μεν μπορεί να είναι πιο επικίνδυνος από τον κακό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει δόλο.

Ε, είναι ένα ελαφρυντικό αυτό, ας πούμε.

Ελαφρυντικό όμως κανένα, δεν θα έχουν όλοι αυτοί οι χιλιάδες, που δεν πηδάνε έφηβους αλλά θα πηδήξουν όλους τους υπόλοιπους με την ψήφο τους.

Ο Κυριάκος έρχεται. Ίσως όχι άμεσα, αλλά έρχεται.

Νομίζω, το πιστεύεις κι εσύ.

Με αγάπη και εκτίμηση!

Βαλαβάνης Δημήτρης

(Φίλε Δημήτρη, από την στάση της ελληνικής κοινωνίας στην υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη, εγώ βγάζω το συμπέρασμα πως η ελληνική κοινωνία είναι πολύ άρρωστη. Οπότε το θέμα είναι πολύ πέρα από τον Μητσοτάκη και τον Γεωργιάδη. Αν μόνο αυτοί οι δυο ήταν το πρόβλημα, θα ήταν μικρό το κακό. Βαριά άρρωστη η ελληνική κοινωνία. Επίσης, η υπόθεση Γεωργιάδη είναι πέρα από το πάθος ή τον έρωτα ενός μεγαλύτερου για νεότερα άτομα. Αφορά υπόθεση trafficking. Δηλαδή, έγκλημα. Αν διαβάσεις τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, θα σου φύγει το καφάσι. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.