Η αλήθεια για τη φωτιά

Αγαπητέ φίλε Πιτσιρίκο σε χαιρετώ,
Ένας γείτονας που μένει στην περιοχή, πετούσε ένα drone, ελπίζοντας πως θα πάρει μάτι από κανά παράθυρο καμία κοπελίτσα να ξεντύνεται, όταν ξαφνικά είδε έκπληκτος τον Πρόεδρο ντυμένο Κουασιμόδο να φοράει κίτρινα γιλέκα στα gargoyles και στη συνέχεια να ρίχνει μολότοφ στη στέγη.

Αμέσως έστριψε την κάμερα να τον ακολουθήσει καθώς κατέβαινε από την υδρορροή, μόνο για να τον δει να χάνεται σε ένα σκοτεινό σοκάκι, από το οποίο εξήλθε ντυμένος Φαντομάς, οδηγώντας με ιλλιγιώδη ταχύτητα ένα Σιτροέν βάτραχο χωρίς πινακίδες.

Δίχως να χάσει χρόνο, κάλεσε αμέσως στο τηλέφωνο την αστυνομία και ζήτησε να τον συνδέσουν με το γραφείο του επιθεωρητή Κλουζώ.

Σαστισμένος ο επιθεωρητής, είπε στον καταγγέλλοντα να παραδώσει το καταγεγραμμένο βίντεο, αλλά ο μάρτυρας του απάντησε πως πρέπει να αρκεστεί στο λόγο του και αρνήθηκε επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα.

Ωστόσο, η έρευνα της αστυνομιας έληξε σύντομα και άδοξα, καθώς αποκαλύφθηκε πως επρόκειτο για γύρισμα ταινίας του Χόλυγουντ.

Ο πρόεδρος δήλωσε στις κάμερες ότι συμετείχε ως undercover κασκαντέρ, στα πλαίσια έρευνας καταγγελιών των ηθοποιών, για απλήρωτες υπερωρίες και ένσημα.

Αποκάλυψε δε, πως την επόμενη Κυριακή, με τη συνδρομή παγκοσμίως διάσημου μάγου, θα εξαφανίσουν την εκκλησία μαζί με τους παπάδες και τους πιστούς την ώρα της Ανάστασης.

Εξαφανίστηκαν, όμως, τα χρήματα που συγκέντρωσαν οι ΜΚΟ για την αποκατάσταση, τα οποία θα πρέπει να επιστρέψουν, αφού καμία ζημιά δε συνέβη, αλλά αυτό θα γίνει αναγκαστικά με νέο έρανο.

Χάρηκαν όμως τα πουλιά που θα συνεχίσουν να κάνουν φωλιές στις στέγες και τα καμπαναριά.

Παντελής

(Αγαπητέ Παντελή, η πυρκαγιά στην οροφή της Παναγίας των Παρισίων ήταν η νέα διαφήμιση του Jumbo. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.