Κουρουμπλιές

Γεια σου, πιτσιρίκο.
Παναγιώτη Κουρουμπλή, επειδή μάλλον πιστεύεις στον Θεό -εξ ου και ο θρησκευτικός όρκος σου- και είσαι θεοσεβούμενος και καλός χριστιανός και μπορώ να το κατανοήσω αυτό για κάθε άνθρωπο και ειδικά για όσους γλίτωσαν “από θαύμα”, πιστεύοντας δηλαδή σε κάποια “θεϊκή παρέμβαση” που τους έσωσε τη ζωή, να σου θυμίσω πως ο Χριστός που είχε βουτήξει το φραγγέλιο και τα ‘κανε λαμπόγυαλο διώχνοντας τους εμπόρους από τον ναό, με αυτή την πραξη του έλεγε στην ουσία και γενικότερα : “Μακριά χυδαίοι έμποροι, αργυραμοιβοί, τσακιστείτε από εδώ κοντά μου!!!”.

Κι αυτό ισχύει και για τα δυο πρόσωπα της φωτό που πόσταρες απ’ ό,τι δάβασα και στο Facebook!

Ο ένας αργυραμοιβός εσύ, σε μια μαύρη εποχή για όλον τον κόσμο όπου ο φασισμός καλπάζει, σκέφτεται πώς θα εισπράξει περισσότερες ψήφους κι ο άλλος κολλυβιστής, χρόνια πουλάει μίσος, ρατσισμό και σκοταδισμό και απέχει τόσο η στάση ζωής του από τη θρησκεία της αγάπης τον χριστιανισμό, όσο η Γη από τον Αρη.

Ε λοιπόν φραγγέλιο (ηθικό) σου χρειάζεται και εσένα που μας το παίζεις και υπεράνω με κάτι τσιτάτα περί Δημοκρατίας, πως τάχα η Δημοκρατία δεν αποκλείει κανένα! Ούτε και τα φίδια δηλαδή κι ας έχουν έτοιμο το δηλητήριο τους να το χύσουν, δαγκώνοντας την ίδια αλλά και τους πολίτες αδιακρίτως;

Η Δημοκρατία δεν είναι ούτε κάτι αφηρημένο ούτε δεδομένη. Παλεύεις κάθε μέρα για τη διατήρησή της.

Κανονικά, θα πρέπει οι δημοκράτες πολίτες να σε κηρύξουν δια της ψήφου τους αποσυνάγωγο!

Επίσης, αν δεν το κατάλαβες και το έπραξες αφελώς, σημαίνει πως δεν μπορείς να πας τη σκέψη σου ένα βήμα παραπέρα για να προβλέψεις αυτά που κι ένα μικρό παιδί ή ένας ανόητος θα μπορούσε να προβλέψει:

Την αγανάκτηση και την αηδία που ένιωσαν οι προοδευτικοί άνθρωποι από όλους τους χώρους και ειδικά οι Αριστεροί και πως άνοιξες τα στόματα των άθλιων δημοσιογράφων και δημοσιολογούντων του ΣΚΑΪ, που είναι βέβαια τόσο γελοίοι κι αυτοί ώστε από το πρωί να το έχουν κάνει κυρίαρχο θέμα, ξεχνώντας πως είναι το κανάλι του Μπάμπη της σοβαρής Χρυσής Αυγής που εισηγήθηκε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και που με ζεστό ακόμα το νεκρό σώμα του Φύσσα βιάστηκε να ξεπλύνει τους δολοφόνους του, λέγοντας πως η δολοφονία έγινε για γηπεδικούς λόγους και ποδοσφαιρικές διαφορές, αλλά και “πρώτο τραπέζι πίστα” καθημερινά για όλα τα ακροδεξιά, ορφανά της χούντας που η ιδεολογία τους και οι πρακτικές τους προσιδιάζουν και εφάπτονται με αυτές των Χρυσαυγιτών!

Οπότε, και αυτό να συμβαίνει, είσαι ακατάλληλος για πολιτικός που καλείται να επεξεργαστεί , να σκεφτεί και να αποφασίσει να πάρει πιο σύνθετες αποφάσεις που μπορεί να επηρεάσουν τις ζωές μας!

Αναστασία

Υ.Γ. Προσωπικά, δηλώνω ενάντια στη βία του φασισμού, του ρατσισμού και του σκοταδισμού αλλά και της γλίτσας των πολιτικών αργυραμοιβών απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.