Ο Λεβί αποθεώνει τον Τσίπρα και αποθεώνεται από αυτούς που βρίζουν τον Τσίπρα

Ανάμεσα στα πολύ περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στη χώρα μας -που μπορεί και να μην είναι τόσο περίεργα τελικά- είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας εκθειάζεται όχι μόνο από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο από τον Πάπα Φραγκίσκο αλλά και από τον Μπερνάρ Ανρί Λεβί, ο οποίος, κατά πολλούς φιλελέδες και άλλους, είναι ο σπουδαιότερος διανοούμενος της Ευρώπης.

Πριν συνεχίσω, να διευκρινίσω πως δεν έχω κανένα σεβασμό για τον Μπερνάρ Ανρί Λεβί, όπως δεν έχω κανένα σεβασμό για κανέναν “διανοούμενο”, “φιλόσοφο” ή “καλλιτέχνη” που είναι κώλoς και βρακί με την εξουσία, όπως είναι ο Λεβί. Επίσης, δεν έχω κανένα σεβασμό για τον Αλέξη Τσίπρα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όλες αυτές τις θλιβερές φιγούρες, που προσποιούνται τους πολιτικούς ηγέτες στο προτεκτοράτο.

Πάμε τώρα στο θέμα.

Στον θεατρικό του μονόλογο στο Παλλάς, ο Μπερνάρ Ανρί Λεβί αποθέωσε τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύφωνα με τον Λεβί, ο Αλέξης Τσίπρας είναι σοφός, μεγάλος πολιτικός άνδρας και το πρόσωπο που χρειάζεται η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν θα γράψω όλο τον ύμνο του Λεβί για τον Τσίπρα.

Θα γράψω μόνο πως ο Λεβί αποθέωσε τον Τσίπρα μπροστά σε ένα κοινό που αποτελούταν, κυρίως, από νεοδημοκράτες, φιλελέδες, “πνευματικούς ανθρώπους” -που θαυμάζουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο- και ανθρώπους των ΜΜΕ των ολιγαρχών.

Κανείς από αυτούς δεν αντέδρασε στους ύμνους του Λεβί για τον Τσίπρα.

Ακόμα και άνθρωποι που καθημερινά λένε και γράφουν πως ο Τσίπρας είναι αμόρφωτος, αναλφάβητος, λούμπεν, λαϊκιστής και διάφορα άλλα παρόμοια, αποθέωσαν τον Λεβί που αποθέωσε τον Τσίπρα.

Πώς γίνεται αυτό;

Αν γράψει ή πει κάποιος Έλληνας πως ο Τσίπρας είναι σοφός και μεγάλος πολιτικός άνδρας, δεν θα ξέρει πού να κρυφτεί.

Αλλά ο Λεβί υμνεί τον Τσίπρα και τον χειροκροτούν.

Αποθέωσαν αυτόν που αποθέωσε αυτόν που αυτοί βρίζουν καθημερινά και θεωρούν πως κατάστρεψε τη χώρα.

Μιλάμε για κρετίνους. Για κάφρους. Για ξεπουλημένους.

Εκτός αν στους Γάλλους διανοούμενους επιτρέπεται να αποθεώνουν τον Τσίπρα. Μόνο σε αυτούς, όμως.

Όλα αυτά τα έγραψα, μπας και αντιληφθούν κάποιοι το βρομερό, τρισάθλιο και χιλιοπαιγμένο έργο που παίζεται ενόψει των εκλογών.

Είναι βλακώδες να σκοτώνονται κάποιοι για τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη.

Εκτός, αν ανήκουν σε αυτούς που τρώνε. Και σε αυτούς που είναι στο payroll.

Εντάξει, σε αυτούς ανήκουν.

(Έρχεται στο μπλογκ ωραίο podcast για την παράσταση του Μπερνάρ Ανρί Λεβί στο Παλλάς. Πραγματικά, έχω την εντύπωση πως είναι πολύ καλό. Θα μάθετε -μεταξύ άλλων- και ποιος ήταν ο μοναδικός θεατής που αποχώρησε από την παράσταση. Λίγο υπομονή.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.