Γιατί γελάτε, κύριοι;

Φίλε μου, Πιτσιρίκο, οι Έλληνες του εξωτερικού νομίζω σιγά σιγά θα κερδίσουν το δικαίωμα ψήφου στις ελληνικές εκλογές που τόσο θέλουν. Αυτή είναι η κατάλληλη συγκυρία, γιατί εδώ έξω έχει αρχίσει και μαζεύεται αντιπροσωπευτικό τμήμα του ελληνικού εκλογικού σώματος. Πλέον μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα της πατρίδας.

Για του λόγου το αληθές, δες την εικόνα από τα τελικά αποτελέσματα του ΥΠΕΣ:

Άνοδο η ΝΔ, πτώση ο ΣΥΡΙΖΑ, πτώση το ΚΚΕ και διάφορα άλλα.

Και φυσικά, το 3,58% των Ελλήνων μεταναστών του εξωτερικού εξακολουθεί να στηρίζει ΧΑ.

Να το πω άλλη μία να γίνει σαφές.

Το 3,58% των Ελλήνων μεταναστών του εξωτερικού που ψήφισαν στις ελληνικές Ευρωεκλογές θεωρούν ότι θα πρέπει να εκπροσωπηθούμε στην Ευρωβουλή από ένα κόμμα που θεωρεί τους μετανάστες υπανθρώπους και τους κυνηγά όπου τους βρει, τους σκοτώνει και θέλει να τους εξαφανίσει από προσώπου γης.

Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν δικαίωμα ψήφου και στις εθνικές εκλογές. Και προφανώς θα τους δοθεί· και σε αυτούς και σε όλους τους άλλους.

Σε άλλα νέα, στην Ολλανδία, μια χώρα που στην Ελλάδα συχνά ακούγεται ότι έχει ροπή προς τον φασισμό και τα συναφή -και όχι άδικα φυσικά- και μάλιστα κατηγορείται γι’ αυτό και χρησιμοποιείται ως παράδειγμα προς αποφυγή, τα αποτελέσματα ήταν κάπως διαφορετικά.

Αντίθετα από τα προγνωστικά και τις δημοσκοπήσεις, ο συνδυασμός των εργατικών από το πουθενά αναδείχθηκε σε πρώτο κόμμα, το κυβερνών κόμμα βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ενώ ο ακροδεξιός συνδυασμός που, με βάση τα όσα διαβάζαμε πριν την εκλογική διαδικασία θα κέρδιζε την πρώτη θέση, βρέθηκε στην τέταρτη.

Το δε κόμμα των οικολόγων ανέβηκε στην τρίτη θέση, γεγονός που επίσης αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, ενώ ο Βίλντερς, που θεωρείται ότι εκπροσωπεί τον σκληρό πυρήνα των φασιστών, από το 13,3% πήρε ποσοστό που μόλις άγγιξε το 3,5%.

Θα μου πεις, τι σημαίνει αυτό; Εξαλείφθηκε ο φασισμός από την Ολλανδία;

Όχι, σε καμία περίπτωση. Εξάλλου, στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις δεν διαφάνηκε αντίστοιχη πορεία.

Ίσως, όμως, φαίνεται μία τάση του εκλογικού σώματος, που βέβαια θα αποδειχθεί στην πορεία αν έχει ουσιαστικό χαρακτήρα ή αν απλά ήταν στιγμιαία αντίδραση σε κάτι. Και η τάση αυτή μπορεί να δείχνει μία μεγαλύτερη συνειδητοποίηση. Μπορεί και όχι. Θα το δούμε στο μέλλον.

Στις ελληνικές Ευρωεκλογές, πάλι, ψηφίσαμε ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή.

Ψηφίσαμε Κούλη για να τιμωρήσουμε τον Τσίπρα. Λογικό. Το ενδεχόμενο να μην ψηφιστεί κανένας από τους δύο δεν πέρασε από το μυαλό της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος.

Ψηφίσαμε έναν τύπο που πουλούσε χειρόγραφες επιστολές του Χριστούλη για να μας εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή, την οποία γενικά μπορεί να μην έχω και σε μεγάλη υπόληψη, αλλά θεωρούσα ότι υπήρχε και ένα όριο στη γελοιότητα.

Ψηφίσαμε έναν άλλο τύπο που έχει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, οπότε μάλλον θα παρίσταται δι’ αλληλογραφίας.

Επίσης, στην Ευρωβουλή στέλνουμε σημαντικές προσωπικότητες του πνεύματος και τιτάνες της πολιτικής, όπως είναι ο Θοδωρής ο Ζαγοράκης, ο Αλέξης ο Γεωργούλης και ο Πέτρος ο Κόκκαλης, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τα πάντα όλα από τους ευρωπαίους ομολόγους τους, θα ξανακάνουν την Ελλάδα μεγάλη και θα ανακτήσουν το χαμένο μας πρεστίζ.

Στο μεταξύ, δεν ξέρω αν έχει καταλάβει κανείς ότι όλους αυτούς τους τύπους τους πληρώνουμε και μάλιστα αδρά.

Μετά θα απορούμε γιατί γελάνε μαζί μας.

Και μεταξύ άλλων, έχει ήδη αρχίσει η διαμάχη των δύο άκρων, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αυτή τη στιγμή, με στόχο ο ένας να πείσει τον άλλο ότι πρέπει να ψηφίσουμε σε ένα μήνα αυτόν που μας πήδηξε λιγότερο.

Γιατί γελάς, Πιτσιρίκο;

Φιλιά,

Ελένη

(Φίλη Ελένη, δεν ψήφισαν οι Έλληνες του εξωτερικού στις ευρωεκλογές. Οι εγγεγραμμένοι είναι 14.892, η συμμετοχή ήταν στο 79,18%, και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 11.282. Καλά, δεν θέλω να αμφισβητήσω πως τα αποτελέσματα θα ήταν ανάλογα αν ψήφιζαν όλοι οι Έλληνες, αλλά έχω και μια επιφύλαξη. Ελένη, είναι τόσο γελοία πια η κατάσταση των Ελλήνων, που δεν μπορείς ούτε να γελάσεις. Και το πιο ωραίο είναι ότι έχουν την εντύπωση πως είναι υπεργαμάτοι. Να είσαι καλά, Ελένη. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.