Κάπου στον κόσμο

Πιτσιρίκο ξανά πάλι εδώ,
Είναι σχεδόν μεσάνυχτα, η εγγονή μου κοιμάται και εγώ παλεύω με τους φόβους μου. Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι οι σύριγγες, αύριο το πρωί η γιατρός της οικογένειας θέλει να με υποβάλει σε εξετάσεις. Εκείνος ο βήχας που με ακολουθεί από το τελευταίο μου ταξίδι δεν λέει να φύγει.

Τώρα, κοντά στα εξήντα, δεν πιστεύω ότι τίποτα θα δοθεί έτσι απλά. Πάντα πίστευα στην αναδιανομή του πλούτου. Για να γίνει αυτό, πρέπει να γκρεμιστεί αυτό το απάνθρωπο σύστημα που το λέμε καπιταλισμό ή -κατά τους εξουσιαστές- δημοκρατία.

Οι επαναστάσεις σήμερα συμφωνώ ότι δεν πρόκειται να γίνουν με γκράδες και όπλα γενικά. Το σύστημα είναι διάτρητο, άλλωστε για αυτό κάποιοι σαν και εμένα και το γιο μου, καταφέρνουν να επιβιώνουν.

Όταν πέθανε ο πατέρας μου και έμαθα το πώς ζούσε και το τι έκανε στην καθημερινότητα του μακριά από δημοσιότητα, αποφάσισα να πάω αυτό που έκανε εκείνος ένα βήμα παρακάτω.

Ο γιος μου σήμερα, χωρίς εγώ να του ζητήσω τίποτα, πήγε αυτό που κάνω εγώ πολλά βήματα παρακάτω.

Το δίκτυο έχει στηθεί, με τις οποίες προσπάθειες έγιναν και γίνονται καθημερινά για σπάσιμό του να πέφτουν στο κενό.

Σήμερα, οι μεγάλες εταιρείες προωθούν την αναγνώριση προσώπου.

Την μεγαλύτερη πρόοδο έχει κάνει η Κίνα εκεί που για μένα ο καπιταλισμός βρίσκεται στο ανώτερό του στάδιο.

Οι Ουιγούροι, μειονότητα στην Κίνα, το έζησαν πρώτοι. Σήμερα επεκτείνεται σε όλη τη χώρα, στοχοποιώντας και βαθμολογώντας όλο τον πληθυσμό της χώρας παντού.

Οι έρευνες για αυτό το σύστημα έγιναν στις ΗΠΑ, σε ερευνητικά κέντρα έγκριτων πανεπιστημίων και ινστιτουτων.

Την ίδια τεχνολογία χρησιμοποιεί ο στρατός των ΗΠΑ σε μικρότερη κλίμακα, όμως.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, το σύστημα έχει περάσει σε πράξεις προστασίας του.

Στη Κίνα -και μη μου μιλήσει κανείς για κομμουνιστικό κράτος- είναι η μητρόπολη σήμερα του υπάρχοντος συστήματος, όπου οι ολιγαρχες όλου του κόσμου ζηλεύουν.

Οι ηγέτες αυτής της μεγάλης Α.Ε. λειτουργούν ως εκτελεστικοί διευθυντές αντίστοιχων πολυεθνικών.

Η χρηματοδότηση αυτών των ερευνών έγινε από εταιρείες και ιδρύματα που ανήκουν σε ολιγαρχες και εταιρείες κινεζικών συμφερόντων.

Βλέπεις, φίλε μου Πιτσιρίκο, η καλύτερη καταστολή είναι η πρόληψη.

Εάν δεν υπήρχε η ομάδα του γιου μου, τα τελευταία μου ταξίδια -και ειδικά εκείνο στην Υεμένη– δεν θα μπορούσαν να γίνουν.

Οι τρόποι αποφυγής ελέγχου σε αυτό το σύστημα θα είναι σχεδόν αδύνατοι προς το παρόν. Η εμφύτευση μικροτσίπ είναι πια παρωχημένη.

Το στέκι στην Ελλάδα είναι ένα κρίκος σε αυτό που κτίζεται για την αντιμετώπιση αυτής της επίθεσης. Όποιος πλέον νομίζει ότι με εκλογές ή με μολότωφ θα αλλάξει το κόσμο, μακράν ενυχτωσε.

Ουτοπίες θα πουν οι περισσότεροι. Οι άνθρωποι που αφήνουμε να ελέγχουν τις τύχες μας φροντίζουν για τον εαυτό τους.

Σε αυτό το δίκτυο δεν είναι ενταγμένο μόνο το θέμα αυτοπροστασίας μας απέναντι στις νέες μεθόδους καταστολής. Είναι και η γνώση του πώς θα παράγουμε τα τρόφιμα που χρειαζόμαστε έξω από τα δεδομένα.

Σήμερα, στα trading rooms, οι τιμές των τροφίμων καθορίζονται όχι με βάση την πραγματική ζήτηση αλλά την τιμωρία αγροτών και ομάδων που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι.

Που τόλμησαν να καλλιεργήσουν με βάση τις τοπικές ανάγκες, αγνοώντας τις εντολές των μεγάλων εταιρειών βιοτεχνολογίας.

Παράδειγμα, η αγορά καφέ.

Σε κάποιες χώρες με καλή ποιότητα, οι τιμές πέφτουν και οι traders στην ουσία μποϊκοτάρουν το προϊόν, προωθώντας από άλλες περιοχές που υπάρχουν πρόθυμοι. Παρά την όχι και τόσο καλή ποιότητα.

Το ίδιο συμβαίνει με το ρύζι, το ίδιο με το σιτάρι, το ίδιο με τις πατάτες. Εκεί ερχόμαστε εμείς, προσπαθώντας να ισορροπήσουμε την κατάσταση.

Υπάρχουν στο δίκτυο τα ίδια προϊόντα που παράγονται, με βάση τη φύση και όχι τα φυτοφάρμακα και τα εργαστήρια αλλά ακολουθώντας τους νόμους της γης.

Αυτά τα προϊόντα έχουν ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία. Εκτός του ότι καλύπτουν τις ανάγκες της κατανάλωσης εντός της Κοινότητας, το πλεονάζον πωλείται στις αγορές σε τιμές πολλαπλάσιες των συμβατικών.

Οχι μέσω των γνωστών αγορών· εάν θέλετε, πείτε το μαύρη αγορά.

Αυτά τα χρήματα στηρίζουν αυτές τις κοινότητες σε θέματα αυτοπροστασίας και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης.

Σε κουράζω Πιτσιρίκο με αμπελοφιλοσοφίες. Πάω να ξεκουραστώ λίγο, η εγγονή μου ξυπνά νωρίς.

Κάτι ακόμα για αθώους: τα τελευταία χρόνια σε μεγάλα δίκτυα είδαμε ξαφνικά -έστω για μικρό χρονικό διάστημα- ειδήσεις και φωτογραφίες που οι εξουσιαστές θα ήθελαν να μείνουν κρυφές, που με ταχύτατους ρυθμους αναπαράχθηκαν σε πολλά άλλα μέσα. Κάποιες απο αυτές ήταν φυτεμένες, ποτέ αυτά τα δίκτυα δεν θα τις δημοσίευαν.

Καλημέρα Πιτσιρίκο,
Μάλλον θα σε ταλαιπωρήσω αυτό το διάστημα,
Είμαι σε διακοπές και έχω χρόνο.

NIZ
Dalat
Σήμερα κάπου στον κόσμο

(Αγαπητέ φίλε, αυτές τις μέρες έφαγα δυο σύριγγες στο υπέροχο κορμί μου αλλά ήταν πραγματικά ανακουφιστικές. Δηλαδή, τις υποδέχτηκα με δάκρυα χαράς. Μην τις φοβάστε τις σύριγγες. Πουθενά αλλά ειδικά στη χώρα που είστε τώρα. Να μου γράφετε, όποτε θέλετε. Έχουν πάντα ενδιαφέρον οι σκέψεις σας και τις εκτιμούν πολλοί αναγνώστες. Το ξέρω. Να είστε καλά. Σιδερένιος. Και να περάσετε όμορφα με την εγγονή σας. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.