Μεταμνημονιακή χώρα

Γεια σου, φίλε μου Πιτσιρίκο! Καλοτάξιδος! Έκανες την καλύτερη επιλογή από όλους και ρίχνεις την ψήφο στην πιο όμορφη και αξιόπιστη κάλπη, την αιγαιοπελαγίτικη!

Παρά το γεγονός πως κάθομαι κι εγώ την ώρα που σου γράφω σε ένα ηλιόλουστο καφέ στην καλοκαιρινή Βασιλίτσα -έχοντας συνειδητά αποφασίσει την αποχή από τις εκλογές του προτεκτοράτου και της θλιβερής ΕΕ-, δεν μπορώ με τίποτα να κρύψω το πόσο πολύ θα ήθελα να βρίσκομαι μαζί σου μέσα σε αυτό το πλοίο.

Ας είναι, όμως, τέσσερις βδομαδούλες έμειναν ακόμα για μια ολιγοήμερη άδεια από την εργασιακή φυλακή.

Θα μπω στον πειρασμό, όμως, να κάνω κάποιες προβλέψεις για τις αυριανές εκλογές.

Δεν ξέρω αν η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και στην ΝΔούλα του Μητσοτάκη θα είναι μεγάλη ή μικρή, διαχειρίσιμη για το κυβερνών κόμμα ή μη διαχειρίσιμη.

Ούτε γνωρίζω, επίσης, το πόσο μεγάλο θα είναι ή δεν θα είναι το ποσοστό της αποχής.

Αυτό, όμως, που πιθανολογώ είναι πως ο Τσίπρας αύριο το βράδυ -ή πολύ σύντομα, αυτό θα κριθεί από τους επικοινωνιολόγους του και το αποτέλεσμα της κάλπης- θα προκηρύξει βουλευτικές εκλογές στο προτεκτοράτο.

Βλέπω πολύ πιθανό να μας μεταφέρεις το προεκλογικό κλίμα από τις παραλίες των νησιών του Αιγαίου αυτό το καλοκαίρι.

Καλό το παραμύθι για την χώρα που βγαίνει από τα μνημόνια και την κυβέρνηση που μοιράζει επιδόματα και μειώνει φόρους, η πραγματικότητα όμως της ελληνικής οικονομίας έχει παρά πολλούς δράκους που βγάζουν μεγαλες φωτιές από το στόμα τους.

Κλείνω αυτό το σύντομο κείμενο με ένα ρητορικό ερώτημα:

Υπάρχει ποτέ η πιθανότητα σε μια χώρα που έχει βγει από τα μνημόνια, μια συστημική τράπεζα να χρειαστεί επείγουσα ανακεφαλαιοποίηση με την μορφή του bail in;

Κι επειδή κανένα παιδάκι δεν σηκώνει το χεράκι του για να απαντήσει, θα σηκώσω κάποιον εγώ για να μας λύσει την απορία.

Ας μας πει λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης -από την θέση του νέου πρωθυπουργού του προτεκτοράτου- τι πρόκειται να συμβεί!

Αντιλαμβάνεται άραγε ο Κουλης τι ακριβώς τον περιμένει;

Φιλία πολλά από την Εσπερία!

Την αγάπη μου

Ηλίας

(Φίλε Ηλία, σκοτώνονται τάχα μου για τις ευρωεκλογές -και τις εθνικές εκλογές- αλλά εγώ την βλέπω έτοιμη τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Δημοκρατία, για να διαχειριστούν τη νέα χρεοκοπία που έρχεται με φόρα. Ούτως ή άλλως, μαζί συγκυβερνούν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία αλλά αυτά είναι δύσκολα νοήματα για τον “κυρίαρχο λαό”. Ηλία, σχεδόν οι πάντες θεωρούν σίγουρες τις εθνικές εκλογές για τις 30 Ιουνίου. Αλλά μπορεί ο Τσίπρας να κάνει κάνα …δημοψήφισμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει πολύ καλά πως δεν κινδυνεύει, ό,τι και αν συμβεί. Ο Γιώργος Παπανδρέου κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος. Ηλία, το μόνο που με ενδιαφέρει στις ευρωεκλογές είναι το ποσοστό της αποχής. Αν είναι μεγάλη, θα είμαι κι εγώ μια φορά ανάμεσα στους νικητές. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.