Εκβιάζοντας τους υποταγμένους

Σήμερα, ο Κούλης Μητσοτάκης έθεσε ένα αμείλικτο δίλημμα στον ελληνικό λαό και ταυτόχρονα μια πρόκληση: αν δεν πάρω αυτοδυναμία σε αυτές τις εκλογές, θα προκηρύξω καινούργιες τον Δεκαπενταύγουστο.

Φυσικά, οι εκλογές αυτές θα γίνουν με απλή αναλογική και δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο πιθανότητα να σχηματίσει κυβέρνηση αυτοδύναμη η ΝΔούλα που, σύμφωνα με τον κρετίνο που την εκπροσωπεί, δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί με τον αντιδημοκρατικό ΣΥΡΙΖΑ!

Για άλλη μια φορά δοκιμάζεται το ποσό πολύ ζώα είναι οι ψηφοφόροι και πόσο εύκολα μπορεί να τα χειριστεί ένας ηλίθιος από τζάκι.

Και μπορεί όλοι να γνωρίζουμε το μέγεθος της βλακείας που διαχέεται μέσα στην ελληνική κοινωνία αλλά μπορούμε να ελπίζουμε στην αίσθηση του χιούμορ που ακόμα χαρακτηρίζει τους Έλληνες.

Κι ο τελευταίος βοσκός σε αυτήν την χώρα καταλαβαίνει πολύ καλά ότι η Ελλάδα είναι ένα θλιβερό προτεκτοράτο που στο τέλος θα κάνει ότι απαιτούν οι ξένοι αφέντες του.

Ό,τι κι αν λέει σήμερα ο Μητσοτάκης, νέες εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν, εκτός κι αν οι Βρυξέλλες έχουν επιλέξει την λύση του μεγάλου συνασπισμού και την συνεργασία ΝΔούλας και ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητα απο το τι λένε σήμερα οι αρχηγοί αυτών των κομμάτων.

Υπάρχει λοιπόν μια ευκαιρία για ένα ακόμα ξεβράκωμα του πολιτικού συστήματος εκτός κι αν οι Έλληνες «πειστούν» και δώσουν αυτοδυναμία στον Κουλη «για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του» και πάρει αναβολή για λίγους μήνες.

Καμία αυτοδυναμία λοιπόν στους ντόπιους επιστάτες.

Η λύση για τα προβλήματα του Προτεκτοράτου είναι ο μεγάλος συνασπισμός και μετά μια οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Βασίλη Λεβέντη!

Να φτάσουμε στο τέλος να παρακαλάμε να ερθουν πίσω οι Βαυαροί!

Θα ήταν αυτοί μια κάποια λύση!

Δεν είναι, όμως, ηλίθιοι για να έρθουν να κυβερνήσουν ξανά άμεσα την Ελλάδα.

Τους φτάνει που έχουν υποθηκεύσει τα πάντα για τα επόμενα 99 χρόνια, εξασφαλίζοντας τα λεφτά τους.

Μετα τον μεγάλο συνασπισμό και την οικουμενική που απεύχεται και ξορκίζει ο Μητσοτάκης, έρχεται η επόμενη γενιά πρωθυπουργών, διασταύρωση Μαρινάκη και Μπέου.

Ζυγώνει η ώρα να κυβερνήσει η μαφία χωρίς αντιπροσώπους.

Ποτέ δεν πίστεψα στα θαύματα αλλά, μετά την χρεοκοπία του 2010, νόμισα ότι υπάρχει τουλάχιστον ενας πάτος στον ξεπεσμό της ελληνικής κοινωνίας.

Έκανα λαθος. Δεν υπάρχει πάτος κύριες και κύριοι! Μην ελπίζετε αδίκως.

Φιλιά από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Τις επόμενες ημέρες θα ρίχτώ κι εγώ στο καυτό ρεπορτάζ από τις παραλίες.

(Φίλε Ηλία, αντιμετωπίζω τις εκλογές και τα …παρελκόμενα με μεγάλη αδιαφορία. Επειδή ξέρω τι θα γίνει μετά. Δεν έχουν σημασία οι εκλογές, ούτε η αυτοδυναμία, ούτε η απλή αναλογική, ούτε ο μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός -σιγά το μεγάλο δηλαδή-, ούτε τίποτα. Τα πάντα είναι αποφασισμένα -για δεκαετίες- και έχουν υπογραφεί. Όσο για αυτούς που ονειρεύονται ισχυρή κυβέρνηση σε προτεκτοράτο, είναι λοβοτομημένοι. Ηλία, εγώ έχω καταλήξει στο οριστικό συμπέρασμα πως το πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα είναι το έμψυχο δυναμικό της. Μόνο ένας λαός καθυστερημένων θα έκανε πρωθυπουργό το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη εννιά χρόνια μετά την χρεοκοπία από το ζαβό παιδί του Παπανδρέου. Ηλία, ξέρεις πως δεν είμαι ούτε ελιτιστής, ούτε διανοούμενος, αλλά, τώρα που θα έρθεις για διακοπές στην Ελλάδα, στήσε αυτί να ακούσεις τι συζητούν οι Έλληνες. Θα σου φύγει το καφάσι. Θα τα καταλάβεις όλα. Μιλάμε για γκάου. Καμένοι εντελώς. Και ο Μητσοτάκης πολύ τους πέφτει. Να είσαι καλά, Ηλία. Την αγάπη μου. Και περιμένω το καυτό σου ρεπορτάζ από τις παραλίες.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.