Θα βρεθούμε τελικά;

Γεια σου αγαπητέ Πιτσιρίκο,
Λέω-γράφω κατά του Τζίφρα, είμαι ΝεοΔημοκράτης και να δω τι θα πάθω τώρα που έρχεται ο Κούλης.

Λέω-γράφω κατά της Κουλής μαριονέτας των αγορών, είμαι ΣΥΡΙΖΑίος και σίγουρα δημόσιος υπάλληλος, στην πυρά χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πόλωση, το αγαπημένο σπορ των μεγάλων κομμάτων. Εκτός, όμως, από την πολιτική – κομματική πόλωση, οι άνθρωποι έτσι κι αλλιώς έχουν ανάγκη από ταμπέλες, σε όλα τα επίπεδα: ΟΣΦΠ–ΠΑΟ, ΠΑΣΟΚ–ΝΔ παλιότερα και ΣΥΡΙΖΑ–ΝΔ τώρα, Δημόσιοι Υπάλληλοι–Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Στρέιτ-Γκέι κτλ.

Όλοι οι άλλοι είναι απλό ντεκόρ, δεν υπάρχουν στον χάρτη. Έχουν έτοιμες τις απαντήσεις στον αντίπαλο, έχουν έτοιμες και τις ερωτήσεις, όλα είναι καλά τακτοποιημένα σε κουτάκια.

Αν όμως βρεθούν μπροστά σε κάποια άλλη κατηγορία ψηφοφόρου, τότε νοιώθουν αμήχανα, δαγκώνονται, βγαίνουν έξω από τα νερά τους.

Στην αρχή, βέβαια, υπάρχει άρνηση, «δεν μπορεί πλάκα μου κάνει», οπότε ξεκινούν την παραμύθα.

Αν ακολούθως τους πεις ότι δε θα πας καν να ψηφίσεις, το σοκ είναι μεγάλο.

Ο κόσμος έχει ανάγκη να είναι με κάποιον, να είναι με τον πρώτο, τον ισχυρό ή το πολύ με αυτόν που έρχεται δεύτερος που είναι “εν αναμονή” πρώτος.

Όπως λες κι εσύ, οι περισσότεροι ψάχνουν απεγνωσμένα βοσκό γιατί είναι πρόθυμα πρόβατα.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον πατέρα μιας καλής φίλης, δηλωμένο Πασόκο, που, ενώ είχε καταποντιστεί το κόμμα του Γιωργάκη, αυτός πανηγύριζε και καμάρωνε σα γύφτικο σκεπάρνι που ήταν η τσόντα στην κυβέρνηση Σα(χλα)μαρά, τέτοια παράνοια.

Τα αποτελέσματα μου φάνηκαν φυσιολογικά, αν και οι 9,5% μονάδες της διαφοράς ήταν πολλές και δεν τις περίμενα.

Η δε αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σύμφωνη με την αλαζονεία του και απόδειξη ότι τα συριζόπουλα ήταν πολύ μακριά από την κοινωνία.

Καλά να πάθουν, έτσι σκατά που τα έκαναν, καλά να πάθουμε κι εμείς που θα δώσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας στο απόλυτο τίποτα με την ακροξεξιά παρέα του, μας αξίζουν όλοι τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να είναι «Ο διαφορετικός».

Τελικά, επέλεξε να κυβερνήσει με τον ίδιο τρόπο, φέρνοντας μνημόνια, ξεσκίζοντας το λαό, καταπίνοντας το μισό μΠΑτΣΟΚ, ενσωματώνοντας βουλευτές απ’ όλες τις παρατάξεις, υιοθετώντας ρητορικές Πολάκηδων, δεχόμενος να γίνει το πουταvάκι της Μέρκελ, του Τραμπ, των Βρυξελλών και 10 μέρες πριν τις εκλογές να πετάξει ένα ψιχουλάκι στη μεσαία τάξη.

Ο Αλέκος ήξερε ότι τα μνημόνια καταπίνουν κυβερνήσεις, κόμματα, πολιτικές και πολιτικούς.

Και τώρα ξεκινά τη 2η προεκλογική περίοδο ως αντιμνημονιακός, τάζοντας ένα καράβι παροχές, 500.000 θέσεις εργασίας, μόνο το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης δεν έχει βγάλει στη γύρα.

Ο Κούλης έρχεται με φόρα να μας περάσει ένα χέρι κι αυτός, φέρνοντας μαζί του το σάπιο παρελθόν του.

Τάζει κι αυτός μειώσεις φορολογίας, επενδύσεις, πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, 7ήμερη ευέλικτη εργασία, επιδόματα κτλ.

Πού θα βρεις τα φράγκα κι εσύ ρε μεγάλε, εκεί που τα βρήκαν και οι προηγούμενοι;

Έρχεται κι αυτός για να περάσει όσα δεν μπορούσε να περάσει ο Αλέκος (ιδιωτικά ΑΕΙ, ιδιωτική ασφάλιση κ.α.), όπως ήρθε ο Αλέκος να περάσει όσα δεν μπορούσε να περάσει ο Σαμαράς (Υπερταμείο, ξεπούλημα αεροδρομίων-λιμανιών, Βόρεια Μακεδονία κ.α.), όπως ήρθε κι αυτός για να περάσει όσα δεν μπορούσε να περάσει ο ΓΑΠ.

Καλά να ‘μαστε να ζήσουμε να τους θυμόμαστε μέχρι το επόμενο μνημόνιο.

Την αγάπη μου, καλές βουτιές σε όλους μας.

Adriano

Υ.Γ.1 Αντώνη ΑΕΚάρα να σου ζήσουνε τα ΑΕΚόπουλα, εσύ και η σύντροφός σου σηκώσατε μοναδικό νταμπλ. Να ζήσετε πολλές όμορφες στιγμές όλοι μαζί. ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΑΕΚΑΡΑΑΑΑΑΑ!

Υ.Γ.2 Πιτσιρίκο, παλιότερα είχε πέσει η ιδέα να συναντηθούμε όλοι μαζί και να γνωριστούμε από κοντά. Τι έγινε, τελικά; Θα βρεθούμε;

(Αγαπητέ Adriano, όντως, όποιος ψάχνει για βοσκό, θα βρει έναν τσοπάνη σίγουρα. Αισθάνομαι πολύ καλά που δεν είμαι με κανέναν στο προτεκτοράτο. Άσε τους άλλους να σκοτώνονται. Σύντομα, θα τους συμβεί ό,τι έπαθαν και το 2010. Και μάλλον θα αισθανθούν πολύ ηλίθιοι που την πάτησαν ξανά. Αν και οι Έλληνες δεν αισθάνονται ποτέ ηλίθιοι. Είναι πάντα νικητές. Άήττητοι. Adriano, θα βρεθούμε. Σκέφτομαι στα 20 χρόνια του μπλογκ, αν είμαστε καλά. Τότε μπορεί να κάνουμε και κόμμα να κατέβουμε στις εκλογές. Εσείς θα κατέβετε, εγώ θα είμαι στα νησιά, αν ζω ακόμα. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.