Να διώξουμε σκατόψυχους και σκατόφατσες

Με αφορμή το κείμενό σου για το ΜέΡΑ25, φίλε μου Πιτσιρίκο, να πω ότι και εγώ το ίδιο με σένα θα έκανα, αν είχα την δυνατότητα να ψηφίσω σε αυτές τις εκλογές. Παρά το γεγονός ότι διαφωνώ σε παρά πολλά πράγματα μαζί του.

Ο Βαρουφάκης μοιάζει να πιστεύει αυτά που λέει· ακόμα κι φαίνονται σε μένα λανθασμένα αρκετά από αυτά.

Δείχνει, επίσης, πως ακούει και προσπαθεί να μαθαίνει από τα βιώματα και τα λάθη που έχει κάνει.

Επιπλέον, ο Βαρουφακης είναι ανθρώπινος, δεν είναι στημένος και συνεργάζεται με ανθρώπους που έχουν διαφορετικές απόψεις αλλά μοιάζουν με αυτόν.

Δεν είναι μονάχα ο Μίχας που δεν τον γνωρίζω αλλά και μόνο το υβρεολόγιο των «αριστερών» συντρόφων που συνεργάστηκαν με τους Πειρατές, φόρεσαν την στολή του Μακεδονομάχου και πάτωσαν στις εκλογές μου φτάνει.

Είναι προφανές ότι δεν είναι φιλελές ο άνθρωπος.

Και δεν είναι μόνος του. Υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι -με σάρκα, οστά και αίμα- στο ψηφοδέλτιό του.

Φτάνει πια με τα ξόανα και τα τοτέμ που εξαντλούν την ευελιξία τους στην δικαιολόγηση των δικών τους λαθών, μαλακιώv και βασκανιών, ενώ για τους άλλους τηρούν τον κώδικα του Χαμουραμπί ευλαβικά.

Αν βρεθώ στο προτεκτοράτο και βρω τον τρόπο, θα ψηφίσω τον Βαρουφάκη κι ας μην έχει καμία σημασία αυτό για την υποταγμένη και παραδομένη στο θολό της κάρμα χώρα.

Η ψήφος μου δεν θα είναι πολιτική. Θα είναι ψήφος καλλιστείων!

Βαρέθηκα και θέλω να τιμωρήσω όλες αυτές τις δεξιές, κεντρώες και αριστερές σκατόψυχες σκατόφατσες που -δέκα χρόνια μετά την χρεοκοπία και την υποθήκευση της χώρας- συνεχίζουν, ο καθένας με τον τρόπο του βέβαια, να μας πρήζουν τα ούμπαλα.

Κι επειδή με τον Βαρουφάκη κατεβαίνει και ο Δίας Ψαραντώνης, ανέβασε σε παρακαλώ αυτήν την επική εκτέλεση.

Φιλιά από την Μαδρίτη, όπου δουλεύω σαν τον μ@λάκα με πυρετό· και πώς θα ζήσω ρε φίλε που έλεγε κι ο Άρης στο καταπληκτικό κείμενο που σου έστειλε.

Ψάχνω να βρω νησί και προετοιμάζω το έδαφος, για να μπορώ να εργάζομαι on line και εκ περιτροπής και να πληρώνομαι από μια άλλη χώρα.

Εκτός κι αν στο μεταξύ έρθει το βασικό εισόδημα –πολύ πειστικά τα επιχειρήματα του Άρη– κι αλλάξω ρότα.

Την αγάπη μου

Ηλίας

(Φίλε Ηλία, αυτά που συνέβησαν στη χώρα μας τα τελευταία δέκα χρόνια, με έκαναν να σκεφτώ πως, μάλλον, πολλά από τα πράγματα που θεωρούσα σωστά, δεν ήταν και τόσο σωστά. Δηλαδή, μου έφυγαν πολλές από τις βεβαιότητες που είχα. Τώρα, πώς γίνεται, μετά από τέτοιο μακελειό που έγινε στη χώρα μας, να υπάρχουν ακόμα τόσοι άνθρωποι που να είναι απόλυτα βέβαιοι πως κατέχουν τη μια και μοναδική αλήθεια, πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Ηλία, κι εγώ διαφωνώ σε αρκετά θέματα με τον Βαρουφάκη. Αλλά είναι ένας πραγματικά ευγενικός και πολιτισμένος άνθρωπος, που δεν έγινε ποτέ αγενής· ακόμα κι όταν οι συκοφαντίες και οι χυδαιότητες σε βάρος του έφτασαν σε σημείο δολοφονίας χαρακτήρα. Επίσης, είναι ένας άνθρωπος που, όταν σε συναντήσει, θα σε ρωτήσει αν καταφέρνεις να επιβιώσεις. Δηλαδή, τον νοιάζει αν ζεις ή πεθαίνεις. Γιατί γνώρισα και πολιτικούς που τους έλεγες “ωραία αυτά που λέτε αλλά εγώ δεν έχω χρήματα να πληρώσω την ασφάλειά μου για να παίρνω τα φάρμακά μου” και αυτοί μου έλεγαν πράγματα του τύπου “εσύ με την πένα σου μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο”. Ναι, θα αλλάξω τον κόσμο νηστικός και άρρωστος. Ηλία, εγώ, αυτά τα χρόνια της ανθρωποφαγίας, έμαθα να εκτιμώ και την αστική ευγένεια, που παλιότερα την κορόιδευα. Ωραία, παιδιά, διαφωνούμε αλλά δεν είναι ανάγκη να ξεσκίσουμε ο ένας τον άλλον. Ηλία, σιδερένιος και να πραγματοποιήσεις την επιθυμία σου. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.