Στοχευμένα πράγματα

Γεια σου αγαπητέ Πιτσιρίκο
Έχουμε κατακλυστεί τελευταία από χιλιάδες διαφημιστικά σποτ για τη «κακή» μας συνήθεια να χρησιμοποιούμε πλαστικές σακούλες στα ψώνια μας ή πλαστικό ποτηράκι στον καφέ μας ή πλαστικό καλαμάκι στο χυμό μας.

Έχουν βάλει ανθρώπους καθημερινούς, με τα παιδάκια τους μαζί, να εκφράζουν αρχικά την απορία τους και, ακολούθως, να απολογούνται για την κακή τους συνήθεια.

Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο, μία ακόμα φυσικά. Ο πλανήτης καταστρέφεται από την πλαστική σακούλα, το πλαστικό ποτηράκι και το πλαστικό καλαμάκι.

Την ίδια ώρα, βιομηχανίες ρίχνουν τόνους χημικών σε θάλασσες και ποτάμια, τάνκερ αμολάνε τόνους αργού πετρελαίου όπου γουστάρουν, χώρες «φέρνουν τη δημοκρατία» σε άλλες χώρες ρίχνοντας έξυπνες-βλαμμένες βόμβες ή χρησιμοποιούν χημικά όπλα, άλλες προηγμένες χώρες κάνουν δοκιμές πυρηνικών σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές κτλ.

Αλλά για όλα τα παραπάνω δεν είδαμε κανένα τηλεοπτικό σποτάκι, δεν ακούσαμε κανένα ηχογραφημένο μήνυμα στα ραδιόφωνα.

Η μόλυνση των βιομηχανιών και των πετρελαϊκών εταιρειών είναι μέρος της ανάπτυξης, οπότε την καταπίνουμε αμάσητη και για τις πυρηνικές δοκιμές είμαστε περήφανοι αν προέρχονται από τη χώρα μας, γιατί, αν προέρχονται από την αντίπαλη, τότε τις καταδικάζουμε απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Η εικόνα παίζει τεράστιο ρόλο. Δημιουργεί συναίσθημα, σε χτυπάει κατευθείαν στο θυμικό. Σε κάνει να αισθάνεσαι ένοχος για το μεγάλο κακό που φέρνεις στον τόπο, αποκλειστικά εσύ.

Μου θυμίζει έντονα την τεράστια σπουδή που έδειχναν τα μνημονιακά κανάλια στην αρχή της κρίσης, με τον καστανά που δεν είχε άδεια να πουλάει την πραμάτεια του, τον κουλουρά που δεν έκοβε αποδείξεις, τη γιαγιά που πουλούσε παράνομα χόρτα στη λαϊκή αγορά και τόσους άλλους.

Είχαμε, βλέπεις, πάνω από το κεφάλι μας το «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ» κι αυτό έπρεπε να αποδεικνύεται καθημερινά, την ίδια ώρα που έσκαγαν τα σκάνδαλα των κάθε λογής Άκηδων, Γιάννων και ENERGA.

Στοχευμένη ενοχοποίηση του δέντρου, ώστε να καλύπτεται ένα ολόκληρο δάσος.

Τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ακόμα τεράστιο παγκόσμιο πρόβλημα, την Κλιματική Αλλαγή.

Και γι’ αυτό πάλι εμείς ευθυνόμαστε, αφού επιμένουμε να χρησιμοποιούμε πλαστικές σακούλες, πλαστικά καλαμάκια και πλαστικά ποτηράκια, την ίδια ώρα που οι υπόλοιπες πλαστικές συσκευασίες μας έχουν κατακλύσει, τα χημικά των βιομηχανιών μολύνουν ποτάμια & θάλασσες, τα καυσαέρια των μηχανών μας πνίγουν, τα δεξαμενόπλοια αμολούν πετρελαιοκηλίδες, τα φυτοφάρμακα φαρμακώνουν το χώμα, εταιρείες αποψιλώνουν ολόκληρες περιοχές για εξορύξεις, μηχανήματα τρυπούν τη γη για άντληση υδρογονανθράκων, πυρηνικά ρίχνονται για δοκιμές και τόσα άλλα.

Ένοχοι οι πολίτες για το καλαμάκι αλλά μούγκα για τα υπόλοιπα.

Κι εμείς οι εθελόδουλοι ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλον για τη σακούλα του μπακάλικου αλλά δεν μας ενοχλεί που συνάνθρωποι μας είναι πολύ πιθανό να νοσήσουν στη Χαλκιδική για να βγει ο χρυσός, εκεί βλέπουμε θέσεις εργασίας, δουλίτσες και Ανάπτυξη.

Τα καλά και τα συμφέροντα.

Καλές βουτιές

Adriano

Υ.Γ.1 Για να προλάβω πολλούς, εννοείται ότι πρέπει όλοι μας να περιορίσουμε τη χρήση της πλαστικής σακούλας, των πλαστικών ποτηριών και γενικά όλων των βλαβερών υλικών και ουσιών, είναι αυτονόητο. Οφείλουμε να σεβόμαστε τον πλανήτη που μας φιλοξενεί, τη χλωρίδα και την πανίδα, την ίδια μας τη ζωή, τον διπλανό μας και τα παιδιά μας. Απλά, ήθελα να καταδείξω την επιλεκτική στοχοποίηση.

Υ.Γ.2 Πολύ βουβές οι ερχόμενες εκλογές, σαν αγώνας που έχει κριθεί από το πρώτο ημίχρονο κι απλά περιμένουμε να σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη να πάμε στα σπίτια μας. Αν η διαφορά κυμανθεί στα επίπεδα του 10%, προβλέπω σημαντικές εξελίξεις στο κόμμα του Αλέκου, ακόμα και διάσπαση. Ο Κούλης το παίζει ενωτικός μέχρι να πάρει τα ηνία της χώρας, ετοιμαστείτε για διόδια έξω από την πόρτα μας.

Υ.Γ.3 Καλά τα λες εσύ για εγγυημένο εισόδημα ή για αναδιανομή πλούτου, κι έτσι πρέπει να γίνει αλλά, εγώ προσωπικά, δε βλέπω πώς θα δεχθεί ο ζάπλουτος να περιορίσει τα κέρδη του ή να δώσει μέρος από την εξωπραγματική περιουσία του. Την απέκτησε πατώντας επί πτωμάτων και κάνει τα πάντα για να την προστατέψει και να την πολλαπλασιάσει. Για το «τώρα», περισσότερη τρομοκρατία περιμένω παρά αναδιανομή πλούτου. Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα σύντομα.

(Αγαπητέ Adiano, η “ανάπτυξη” καταστρέφει τον πλανήτη. Αυτός είναι ο πλανήτης, δεν υπάρχει για την ώρα άλλος για να ζήσουν οι άνθρωποι. Δεν είναι και πολύ έξυπνο να καταστρέφεις το σπίτι σου. Απαιτείται αποανάπτυξη. Τώρα, τα κινήματα με τα καλαμάκια και τις πλαστικές σακούλες είναι σαν να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Adriano, οι ζάπλουτοι δεν θα έχουν πού να ζήσουν. Αν θέλουν να είναι σχετικά ασφαλείς, θα πρέπει να επιστρέψουν μέρος των κερδών τους στην κοινωνία. Οι ελίτ είναι πιο έξυπνες από την πλέμπα. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.