Το δούλεμα πάει σύννεφο

Αναβρασμό έχει προκαλέσει στην Νέα Δημοκρατία η προεκλογική υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα πως θα δημιουργήσει 500.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η καραμανλική πτέρυγα έχει δυσαρεστηθεί σφόδρα και πρότεινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να πλειοδοτήσει τάζοντας 500.000 +1 νέες θέσεις και μάλιστα 7ήμερης βάρδιας.

Από την άλλη πλευρά, η ακροδεξιά πτέρυγα συμφώνησε αλλά με τον όρο να επανδρωθούν μόνο από Έλληνες και Ελληνίδες που θα φορούν γαλανόλευκες σωβρακοφανέλες.

Η μείωση φόρων που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν εκλεγεί πρωθυπουργός, είναι βέβαιο ότι θα εκτινάξει το ελατήριο της ανάπτυξης, αφού οι επιχειρηματίες σε καμία περίπτωση δεν θα παντελονιάσουν τα πλεονάζοντα χρήματα, αλλά θα τα διαθέσουν σε εξοπλισμό (κότερα ας πούμε) και προσλήψεις προσωπικού (υπηρετικού).

Αντιθέτως, ο ΦΠΑ που είναι και ο δικαιότερος φόρος από συστάσεώς του αφού δεν ξεχωρίζει πλούσιους και φτωχούς, θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα προκειμένου να αισθάνονται όλοι οι πολίτες ίσοι μεταξύ τους.

Μεγάλη γκλαμουριά να αισθάνεται ο ψυκτικός από το Περιστέρι πως παίρνει το μπον φιλέ στην ίδια τιμή με τον Εκαλιώτη.

Εν τω μεταξύ, τεράστιο πρόβλημα θα έχει η επόμενη κυβέρνηση με τους Αμερικανούς διότι πλανάται η φήμη πως οι τελευταίοι θα εγείρουν σημαντικές αντιρρήσεις ως προς τη διατήρηση των S-300 από τις ένοπλες δυνάμεις μας επειδή είναι οπλικό σύστημα ασύμβατο με το σύγχρονο πολεμικό υλικό που μας έχουν παραχωρήσει από τον πόλεμο του Βιετνάμ.

Έτσι, είναι πολύ πιθανό να τους πουλήσουμε στην Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία για να μπορούν να προστατευθούν από τα ελληνικά μαχητικά που επιτηρούν τον εναέριο χώρο τους με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και να ελέγχουμε τον αλυτρωτισμό τους αφού με έναν ιό που θα φυτέψουμε στο λογισμικό των πυραύλων θα μπορούμε ανά πάσα στιγμή να τους κατευθύνουμε εμείς όπου θέλουμε.

Οι Τούρκοι, από την άλλη μεριά, έχοντας στριμωχτεί στο καναβάτσο για τη δική τους αγορά των S-400 βρήκαν τη χρυσή τομή. Θα τους εγκαταστήσουν στο σκάφος τους που κάνει ήδη γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ -ενώ ετοιμάζονται και για την ελληνική- και έτσι θα είναι εκτός των συνόρων τους.

Οι Αμερικανοί ευχαριστημένοι από την τουρκική υποχωρητικότητα αλλά και από το γεγονός ότι έχουν φάει ήδη την προκαταβολή θα τους παραδώσουν τα F-35 και μάλιστα τυλιγμένα με κορδέλες εν μέσω πυροτεχνημάτων.

Τώρα, γιατί εγώ νομίζω ότι το δούλεμα τόσο εντός της χώρας μας, όσο κι εκτός αυτής πάει σύννεφο, δεν μπορώ να καταλάβω. Μάλλον θα είμαι χαζός.

Μέσα στη χαζομάρα μου όμως αναρωτιέμαι:

Πώς οι φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ βγάζουν νούμερα όπως αυτό των 500.000 νέων θέσεων εργασίας τη στιγμή που η χώρα μας δεν παράγει -και ούτε θα ξαναπαράξει- τίποτε άλλο πιά εκτός από θάλασσα και ήλιο;

Ποιός θα τις δημιουργήσει τη στιγμή που 450.000 νέοι και επιστημονικά καταρτισμένοι πολίτες έχουν ήδη φύγει από τη χώρα;

Από την άλλη, γιατί αυτοί που εκτροχίασαν την Ελλάδα στο παρελθόν καθιστώντας τη δουλοπαροικία, τώρα ισχυρίζονται ότι θα την κάνουν να πετάει;

Τι άλλαξε; Τα πρόσωπα ή οι ιδέες;

Ξέρω, ξέρω. Εμείς οι χαζοί έχουμε πολλές απορίες και γινόμαστε κουραστικοί και ενοχλητικοί, οπότε μία και μοναδική παρότρυνση για όποιον-α πασχίζει και ματώνει για το καλό μας:

Δώστε πόνο! Μας αξίζει!

Άκης

(Αγαπητέ Άκη, ένα πράγμα που έχω καταλάβει πια για τους περισσότερους Έλληνες είναι πως δεν παλεύεται η βλακεία τους. Αν και νομίζουν πως είναι πολύ έξυπνοι. Κατά τ’ άλλα, οι πολιτικοί λένε ψέματα στους πολίτες γιατί ξέρουν πως μόνο τα ψέματα τους αρέσουν. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.