Όλα καλά

Αγαπητέ πιτσιρίκο χαίρε,
Πριν λίγες μέρες βρέθηκα στη γενέτειρά μου, εκμεταλλευόμενος την άδεια που μου έδινε η υπηρεσία μου, προκειμένου να κάνω λίγες μέρες διακοπές. Δυστυχώς, όμως, το να πάω στην κάλπη ήταν αναπόφευκτο.

Επηρεαζόμενος έντονα από δικά σου γραπτά αλλά κι άλλων αναγνωστών, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι εκλογές δεν έχουν λόγο διεξαγωγής και πως η Ελλάδα δεν αλλάζει, αν δεν την πάρουμε πρώτα πίσω εμείς οι ίδιοι. Κι εφόσον το αποφασίσουμε, να την αλλάξουμε.

Βέβαια, όπως έγραψε κι ο Άρης, οι Έλληνες δεν συνεννοήθηκαν για το πετρέλαιο της πολυκατοικίας, θα συνεννοηθούν για ολόκληρη τη χώρα;

Δυστυχώς, έτσι είμαστε, δεν αλλάζουμε. Φτάνει να αναλογιστούμε πως ανέκαθεν, όποτε προκηρύσσονται εκλογές, η χώρα παραλύει, σε κάθε επίπεδο. Μόνο τα συνεργεία που στήνουν εξέδρες δουλεύουν και τα Μ.Μ.Ε(ξαπάτησης) για να κρατούν το πόπολο «ενημερωμένο’.

Έτυχε να παρακολούθησω στο διαδίκτυο τη συνέντευξη του Βαρουφάκη σε ένα από τα κανάλια που υποστηρίζει τη (μελλοντική) διαπλοκή.

Ίσως είναι ο μόνος που ξέρει πώς παίζεται το παιχνίδι, σε διεθνές αλλά και εθνικό επίπεδο, κυρίως στην οικονομία, η οποία, ας μη γελιόμαστε, είναι αυτή που κυβερνάει.

Θυμάμαι, όταν ήμουν μικρός και πήγαινα στο φροντιστήριο που μας είχε πει ένας καθηγητής στο πλαίσιο του μαθήματος της έκθεσης πως, όποιος εκλεγμένος βουλευτής γίνεται υπουργός Παιδείας, στις επόμενες εκλογές δεν επανεκλέγεται.

Αρσένης, Γιαννάκου μου έρχονται στο μυαλό. Υποτίθεται πως είναι τόσο μεγάλη η ευθύνη του υπουργείου που «καίει» τον επικεφαλής.

Βέβαια, πώς γίνεται σε μια χώρα σαν την Ελλάδα να «δίνουμε» τόση βάση στην παιδεία και να είμαστε όλοι απαίδευτοι πτυχιούχοι, αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.)

Από το 2009 και μετά, το ίδιο συμβαίνει με το υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχει υπουργός Οικονομικών που να είναι αγαπητός στον κόσμο, εκτός κι αν αφαιρέσουμε τον Βενιζέλο, που υπήρξε σε αυτή τη θέση σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και για συγκεκριμένο λόγο και που στηρίζεται από συγκεκριμένες οικογένειες της διαπλοκής.

Μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, μάλλον θα του πηγαίνουμε τα τσιγάρα στη στενή.

Ο Βαρουφάκης είναι πιστεύω λίγο διαφορετικός, με την έννοια πως προσπάθησε να κάνει κάτι για την Ελλάδα -και σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση που έχει από τις υπάρχουσες μιντιακές ελίτ- γίνεται συμπαθής ακόμα κι από άτομα που δεν θα ψήφιζαν πότε ρεφορμιστικά. Φτάνει να δει κάποιος τα επιχειρήματα των παπαγ… ε, των δημοσιογράφων εννοούσα, όταν βρίσκεται απέναντί τους στα πάνελ. Αφήνω εκτός εξίσωσης Τσακαλώτους και λοιπούς «μαρξιστές» να χτυπούν τα σφυράκια των χρηματιστηρίων.

Η χώρα πεθαίνει και δεν της το έχουν πει.

Ώρες ώρες, σκέφτομαι πως, αν δεν υπήρχε αυτό το χαζοκούτι να το κοιτούν τουλάχιστον 8-10 ώρες οι άνθρωποι κάθε ηλικίας, ίσως η κατάσταση να ήταν διαφορετική.

Ίσως να μην κυριαρχούσαν προγράμματα μαγειρικής -δεν έχω κάτι με τα παιδιά, αλλά φτάνει, έχει μυρίσει τσίκνα παντού- που είχαν ως αποτέλεσμα να διδάσκουμε την προστακτική στα σχολεία από συνταγές μαγειρικής. Και με τη βούλα, παρακαλώ.

Πάντως, οι εκλογές έρχονται στην κατάλληλη στιγμή. Εκεί που θα έχουν τελειώσει όλα (NBA, tennis, ποδόσφαιρο) – και φέτος δεν έχει Mundial- θα παρακολουθούμε τα πολιτικά δρώμενα και θα διασκεδάζουμε.

Προτιμώ τα αθλητικά, βέβαια, αλλά εντάξει, όπως την βρίσκει κανείς.

Από ένα όμορφο νησί του Αιγαίου,

Χ.Μ.

(Αγαπητέ φίλε, αν μια χώρα θέλει σχέδιο για την Παιδεία, ξεκινάει από τους δασκάλους και τους καθηγητές, και φροντίζει να είναι οι καλύτεροι της κοινωνίας και να πληρώνονται καλά. Δυστυχώς, το έργο των εκπαιδευτικών δεν εκτιμάται από την κοινωνία, γιατί οι περισσότεροι γονείς δεν σκέφτονται πως τα παιδιά τους περνούν περισσότερη ώρα με τους δασκάλους τους -παρά μαζί τους-, οπότε θα τους συνέφερε οι εκπαιδευτικοί να είναι ευτυχισμένοι άνθρωποι. Ο Βενιζέλος δεν θα πάει στη φυλακή. Ο Βενιζέλος είναι με το σύστημα Μητσοτάκη -και κάποιων ολιγαρχών-, οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει και πρόεδρος της Δημοκρατίας. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.