Ένα καλοκαιρινό τραγούδι για τον χειμώνα

Καλημέρα Πιτσιρίκο,
Πήγαμε χθες σε παράσταση σε μαγαζί της Ιεράς Οδού.
Θυμήθηκα και τα σχετικά σχόλια του Χριστόφορου Ζαραλίκου για τις τιμές κλπ, στη δική σας παράσταση.

Δε με ενόχλησε όμως αυτό, το γνώριζα. Και χαλάλι γιατί είναι εξαιρετική παράσταση.

Άλλο με ενόχλησε. Τα επιδεικτικά παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στο πεζοδρόμιο και στο χώρο όδευσης τυφλών. Και σε μία ημέρα που ήταν ήσυχα, το παρκάρισμα σχετικά εύκολο και θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι τα αυτοκίνητα σταθμευμένα επί του δρόμου.

Δεν αρκεί δηλαδή που γίνεται ιδιοποίηση του δημόσιου δρόμου· καταλαμβάνονται άνευ λόγου και αιτίας και τα πεζοδρόμια.

Όταν το αναφέραμε στους παρκαδόρους, μας απάντησαν με το αφοπλιστικό ομολογουμένως επιχείρημα: «έτσι το κάνουμε κάθε μέρα».

Ευγενέστατοι δεν μπορώ να πω. Σε άλλο μαγαζί ή σε άλλες εποχές μπορεί να τρώγαμε και ξύλο. Δεν κατηγορώ τους ανθρώπους που βγάζουν το μεροκάματό τους. Αλλωστε, με τις πλάτες και κατ’ εντολή άλλων ενεργούν. Το είχατε θίξει και αυτό τέλεια στην παράσταση με το Χριστόφορο.

Ανεβαίνοντας στο μαγαζί, πέσαμε τυχαία πάνω στους καλλιτέχνες που ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν την παράσταση. Δεν άντεξα και τους το είπα και με κοίταγαν αποσβολωμένοι.

Σωστή παρατήρηση αλλά σε λάθος timing ίσως.

Τέλος πάντων, είναι απλά ένα μικρό παράδειγμα του τι θεωρείται «κανονικότητα» στην Ελλάδα. Πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, τα θίγεις και νιώθεις λίγο εξωγήινος.

Η παράσταση, πάντως, καλοδουλεμένη και όμορφη.

Όλα τα λεφτά ο Θανάσης Αλευράς, σπάνιο ταλέντο. Η ερμηνεία του στο «Ένα τραγούδι για το χειμώνα» του Τζιμάκου, συγκλονιστική.

Ζήτα του καμιά συνέντευξη για τον καλύτερο ραδιοφωνικό σταθμό του κόσμου. Πιστεύω ότι έχει πολλά ενδιαφέροντα και αληθινά πράγματα να μας πει.

Φιλιά!

Γ.

(Αγαπητέ φίλε, είναι κάπως περίεργη η κατάσταση στα περισσότερα νυχτερινά μαγαζιά. Και όχι μόνο σε αυτά. Πάντως, οι καλλιτέχνες -οι περισσότεροι τουλάχιστον- δεν νομίζω πως έχουν λόγο στην κατάσταση και τη λειτουργία των μαγαζιών. O Θανάσης Αλευράς έχει σπάνιο ταλέντο. Και είναι ένας ωραίος άνθρωπος. Να είστε καλά. Την αγάπη μου.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.