Αγαμία, η μάστιγα της σύγχρονης εποχής

Αγαπημένε μου Πιτσιρίκο, τώρα που έπεσε ο αχνός των εκλογών και ειπώθηκαν όλα τα σωστά τόσο από εσένα όσο και από τους φίλους-ες του blog, είπα να μεταφέρω τη συζήτηση σε ένα άλλο πεδίο και να σου γράψω για ένα θέμα που ταλανίζει την ελληνική -μπορεί και την παγκόσμια- κοινωνία, δημιουργώντας πολλές, κατά την γνώμη μου, από τις ασχήμιες που μας χαρακτηρίζουν ως ανθρώπους.

Εννοώ την αγαμία, η οποία διαπιστώνω ότι τείνει να εξελιχθεί σε νούμερο ένα πρόβλημα της εποχής μας.

Παρ’ ότι θα περίμενε κανείς ότι στην σεξoυαλικά απελευθερωμένη πιά κοινωνία ο όρος “αγαμία” θα ήταν το λιγότερο παρωχημένος, εν τούτοις ζει και βασιλεύει για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ο εγωκεντρικός προσανατολισμός, ο συναισθηματικός εκμηδενισμός εις όφελος του υλικού και προσωπικού συμφέροντος, το άγχος, η επιφυλακτικότητα, τα δήθεν και τα ίσως, έχουν απομακρύνει τα δύο φύλα μεταξύ τους ψυχοσυναισθηματικά και κατά συνέπεια και σωματικά.

Κοίταξέ τους όλους εκεί στις παραλίες που απολαμβάνεις το καλοκαίρι σου πώς συνυπάρχουν μεταξύ τους.

Πλάτη με πλάτη μη τυχόν δει ο ένας το σερφάρισμα του άλλου, κλεφτές ματιές στις γκόμενες και τους γκόμενους που κάθονται σε απόσταση βολής (φάτε μάτια ψάρια), ανδροπαρέες και γυναικοπαρέες μόνες τους να καυλαντίζουν στο fb αντί να προσπαθούν να ικανοποιήσουν την ψυχή και το σώμα τους, με τρόπο που ν’ ανταποκρίνεται στο αρχέγονο ένστικτο του πόθου και της ολοκλήρωσης.

Η αγαμία φέρνει νεύρα, μελαγχολία (μόνιμη ή παροδική) και μιζέρια κάνοντας τα παραπάνω προάγγελο του παραλογισμού και της σκατοψυχιάς.

Επίσης, αδυνατίζει τη μνήμη όπως είχα διαβάσει κάποτε -δεν θυμάμαι ακριβώς πότε και πού- και είναι επιτακτική ανάγκη οι άνθρωποι να συνουσιάζονται προκειμένου να είναι περισσότερο ήρεμοι, χαρούμενοι και κυρίως καλύτεροι.

Ακόμη και οι δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε είτε σε προσωπικό είτε σε ομαδικό επίπεδο μπορούν να γίνουν λιγότερο δυσάρεστες αν εξαλειφθεί ή έστω περιοριστεί η πείνα του κορμιού και της καρδιάς.

Στο κάτω κάτω, ας μην μας πηδάνε μόνο αυτοί που κατέχουν τα αξιώματα, ας πηδιόμαστε και μεταξύ μας έτσι για τον πλουραλισμό ρε γαμώτο.

Άκης

(Αγαπητέ Άκη, εγώ πάλι νομίζω πως πέφτει πολύ κουτούπωμα. Είναι πολύ εύκολο πια το κουτούπωμα, οπότε μπορεί κάποιοι να χάνουν το ενδιαφέρον τους. Το κουτούπωμα είναι πιο ωραίο, όταν υπάρχει και μια δυσκολία πιο πριν. Επίσης, μη σε ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι. Ας κάνουν ό,τι θέλουν. Το κουτούπωμα αφορά μόνο αυτούς που το κάνουν. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.