Γίνεται. Αξίζει όμως;

Γεια σου πιτσιρίκο.
Γίνεται να σκοτωθείς σε αυτό τον δρόμο πέφτοντας στο συγκεκριμένο δέντρο;
Γίνεται, αν προσπαθήσεις να προσπεράσεις με υπερβολική ταχύτητα σε δρόμο πόλης με διπλή διαχωριστική γραμμή. Αξίζει όμως;

Γίνεται να βγεις νεκρή από αυτό το αυτοκίνητο;
Γίνεται, αν δεν φοράς ζώνη και εκφενδονιστείς από αυτό. Αξίζει όμως;

Συγγνώμη, πιτσιρίκο, αλλά κάθε μέρα αρρωσταίνω με όλο αυτό το θανατικό στους δρόμους.

Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα.

Ανέφερα το χθεσινό με τον Ζαχαριά και ένα παλιότερο με μια κοπέλα στην Κρήτη.

Οι άνθρωποι πέθαναν, ας γίνει όμως ο θάνατός τους ένα μάθημα σε άλλους.

Με αφορμή τους “θανάτους με την Πόρσε” έχω ακούσει για πολλές ώρες, σε βίντεο στο youtube, τον Ιαβέρη να με βρίζει λέγοντάς μου πόσο μ@λάκας είμαι, έτσι που οδηγώ.

Ο άνθρωπος το λέει γενικά, εγώ όμως το παίρνω προσωπικά.

Συνήθως, οι Έλληνες κάνουμε το αντίθετο. Όμως, μια κοινωνία δεν αλλάζει με το πάτημα ενός κουμπιού. Θα αλλάξει, όταν αλλάξει το κάθε μέλος της. Κι έτσι, ίσως κάποτε, σταματήσουμε να σκοτωνόμαστε-σακατευόμαστε τόσο πολύ στους δρόμους.

Μέχρι τότε, μπαίνοντας στο αυτοκίνητο κάθε πρωί, να κοιτάζεσαι στο καθρεφτάκι και να λες: “Είμαι μ@λάκας, αλλά όχι τόσο πολύ που να μην γυρίσω το απόγευμα σπίτι”.

Έτσι κάνω κι εγώ.

Με εκτίμηση

Ανδρέας

Υ.Γ. Ακούστε τον Ιαβέρη. Πολύ. Μέχρι να σας λιώσει το μυαλό. Όπως το “μαμά”, 200 στη στροφή και με ρωτάνε “μαμά”; Γιατί με 200 στην στροφή έχεις γίνει αλοιφή, με την σπάτουλα σε μαζεύουν.

(Αγαπητέ Ανδρέα, τα νιάτα θέλουν μεγάλες ταχύτητες και ανεβασμένη αδρεναλίνη. Και όποιον πάρει ο Χάρος. Και καλά να πάρει ο Χάρος αυτόν που θέλει να ζήσει τον ίλιγγο της ταχύτητας· αλλά, καμιά φορά, παίρνει και όποιον άτυχο βρεθεί στον δρόμο του. Είναι και οι δρόμοι σε άθλια κατάσταση. Να το λέμε κι αυτό. Σε μερικούς δρόμους, σε λίγο θα φανεί το χώμα από κάτω. Επίσης, οι δρόμοι της Ελλάδας δεν είναι δρόμοι χώρας που έχει πάνω από 30 εκατομμύρια τουρίστες. Ούτε πεζοδρόμια δεν υπάρχουν σε πολλά τουριστικά θέρετρα. Ολόκληρες οικογένειες περπατάνε μέσα στο δρόμο. Γενικά, οι υποδομές της χώρας είναι για τα μπάζα. Πάντως, όπως χάνονται τα παιδιά αυτών τω μεγαλεμπόρων που πουλάνε παιχνίδια, σκέφτομαι πως μπορεί να μεγάλωσαν τα παιδιά τους σαν να ήταν κι αυτά παιχνίδια. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.