Δεν είσαι μηχανή, ρε φίλε

Γεια σου αγαπητέ Πιτσιρίκο
Σε τούτο εδώ τον τόπο, στην ταλαίπωρη Ελλαδίτσα μας, και ειδικότερα στα αστικά κέντρα, έχουμε ξεχάσει το πώς είναι να ζεις ανθρώπινα. Εδώ και χρόνια βέβαια. Τα τελευταία χρόνια και στις τουριστικές περιοχές για χάρη της βαριάς βιομηχανίας μας και της ανάπτυξης.

Θα αναφερθώ σε κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Βρέθηκα για λίγες μέρες στη βόρεια Εύβοια, σε ένα παραλιακό χωριό με μικρή τουριστική κίνηση, αρκετά κοντά όμως σε μία πολύ μεγαλύτερη τουριστικά περιοχή.

Είδα με μεγάλη έκπληξη -αλλά και χαρά- ότι σε αυτήν την μεγάλη τουριστικά περιοχή και στη μέση της τουριστικής περιόδου, πολλά από τα καταστήματα της περιοχής έκλειναν τα μεσημέρια κι άνοιγαν για λίγες ώρες το απόγευμα πάλι.

Και μιλάμε για Super Market (όχι αλυσίδες) και εστιατόρια πάνω στην παραλία.

Είχα χρόνια να το δω αυτό το «φαινόμενο». Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, που στην αρχή δεν το πίστευα, μέχρι που είδα σημειώματα στις πόρτες προς ενημέρωση του κοινού… απόγευμα 6-9… τα λέμε ξανά στις 7.

Οι άνθρωποι αποφάσισαν να ζήσουν ανθρώπινα, όχι ως μηχανές, με ανθρώπινους ρυθμούς, σε χαλαρές συνθήκες, κι ας έχουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους κάποιοι ανταγωνιστές 24 ώρες τη μέρα, κι ας βγάλουν λιγότερα βρε αδελφέ.

Η χαρά μου ήταν μεγάλη, δεν το κρύβω.

Βασικά, χάρηκα στη σκέψη ότι κι αυτά τα μαγαζιά επιβιώνουν, τελικά.

Επίσης, χάρηκα στη σκέψη ότι σε αυτά τα καταστήματα εργάζονται κάποιοι υπάλληλοι που έχουν την ευκαιρία τα μεσημέρια να αναπαύονται.

Βέβαια, μπορεί να κάνω λάθος και τα πράγματα να είναι εντελώς διαφορετικά.

Αυτά τα ολίγα αγαπητέ, καλά μπάνια.

Adriano

Υ.Γ. Μεγάλη πλάκα στην πολιτική σκηνή. Ο Κούλης μπήκε με φόρα στην ηγεσία του προτεκτοράτου. Μέχρι τώρα, έχει εξαγγείλει πολλές και πιασάρικες αλλαγές που αρέσουν στον κόσμο. Θα τις πάρει πίσω κι αυτός, με μεγάλη του λύπη φυσικά, αφού το χέρι που θα του βάλουν οι απέξω θα έχει τουλάχιστον ένα δάχτυλο σε διαφορετική διεύθυνση. Όλα αυτά βέβαια μέχρι τη νέα χρεοκοπία· μετά, όλοι αγκαλιασμένοι και ενωμένοι θα υπογράψουν το νέο μνημόνιο· ίσως αυτή τη φορά βρει χρόνο ο Χρυσοχοϊδης να το διαβάσει.
Πάντως, τη μεγαλύτερη πλάκα την έχουν οι απλοί οπαδοί-ψηφοφόροι των δύο μεγάλων κομμάτων, που αλλάζουν θέσεις πιο γρήγορα κι από τους αρχηγούς τους. Τα συριζόπουλα στέλνουν ευχές (κατάρες) στους συνταξιούχους που ψήφισαν Κούλη και οι φιλελέδες ξεκίνησαν με το καλημέρα την συκοφάντηση των εργαζομένων των ΕΡΤ, ΔΕΗ κτλ. Είναι τόσο γελοίοι και γίνονται τόσο σιχαμένοι, όταν εύχονται την καταστροφή των πάντων λες κι αυτοί βρίσκονται και ζουν σε άλλη χώρα. Μάγκες στο ίδιο καζάνι βράζουμε, 10 χρόνια δεν έχετε καταλάβει τίποτα;

(Αγαπητέ φίλε, συμβαίνει και αυτό που γράφετε αλλά ο κανόνας είναι να είναι τα καταστήματα ανοιχτά όλη μέρα και οι εργαζόμενοι να είναι σαν να δουλεύουν σε γαλέρα. Αυτό έχω διαπιστώσει εγώ από τις περιοδείες μου στα νησιά. Ναι, έχει μεγάλη πλάκα η πολιτική σκηνή. Ειδικά τώρα, που υπάρχει και ο ενθουσιασμός ότι υπάρχει νέα κυβέρνηση. Θα προσγειωθούν όλοι απότομα. Δεν μαθαίνουν κιόλας. Τόσες φορές το έχουν δει το έργο. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.