Ποτέ στην Ιστορία δεν προόδευσε κάποιος λαός μέσω της υποταγής

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Εν μέσω του θριάμβου που ζούμε τις τελευταίες μέρες, εντύπωση προκαλούν σε κάποιους Έλληνες που δεν συμμερίζονται τα συναισθήματά μας -για την εκλογική νίκη της ΝΔ- τα ξένα ΜΜΕ.

Σε μια χώρα που οι δημοσιογράφοι λυσσάξανε για μνημόνια και ενάντια σε κάθε αντίθετη φωνή, που έγλειφαν όλη μέρα τα αφεντικά τους πατόκορφα για να βρουν θεσούλα σε κάποιο κόμμα, σαφέστατα προκαλεί εντύπωση που υπάρχουν δημοσιογράφοι που λένε αυτό που σκέφτονται, είτε αυτοί βρίσκονται εντός ή εκτός της χώρας.

Μάλιστα, δημοσιογράφος του BBC έφερε σε αμηχανία -τον φωστήρα κατά τ’ άλλα- πρωθυπουργό μας, όταν αναρωτήθηκε αρκετά έντονα («are you serious?») και πώς γίνεται για 51 κυβερνητικές θέσεις -αυτό το μικρό και ευέλικτο σχήμα- να βρήκε μόλις 5 γυναίκες, αρνούμενη να αποδεχθεί την παιδική εξήγηση του ότι «οι γυναίκες στην Ελλάδα δεν ασχολούνται με την πολιτική».

Είσαι σοβαρός, Κυριακούλη μου;

Αν οι Ελληνίδες μέχρι τα 40 δεν μεγαλώνουν ακόμα τον κανακάρη τους, τότε στάνταρ μεγαλώνουν τον αδελφό τους (ξέρεις εσύ).

Δηλαδή, τα βγάζουν πέρα με έναν μαμόθρεφτο μπουνταλά και θα μασήσουν να κυβερνήσουν τη χώρα;

Στο κάτω-κάτω, όσο ανίκανες και αν αποδειχθούν οι γυναίκες, οι άντρες στην Ελλάδα έχουν βάλει τόσο ψηλά τον πήχη της ηλιθιότητας, που δύσκολα θα σπάσουν το ρεκόρ μας.

Από την άλλη, φταίνε κάπου-κάπου και οι ίδιες, αφού πχ στις αυτοδιοικητικές δεν μπορούν καλά-καλά να εκλέξουν μια δημαρχίνα, με αποτέλεσμα να έχει γεμίσει η Ελλάδα μπέους και πατούληδες, οπότε η ρίζα του προβλήματος είναι πιο βαθιά απ’ ό,τι νομίζουμε.

Αν και το θέμα δεν είναι στα πρόσωπα, αλλά στην συντηρητικότητα της ελληνικής κοινωνίας, καθώς και οι λίγες γυναίκες που ασχολούνται με την πολιτική καταφέρνουν τελικά να σταθούν μόνο μέχρι το ύψος των Ελλήνων ανδρών, το οποίο είναι για να κλαις ή για να βγάζεις σπυράκι (no pun intended).

Αυτό, φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουν τις ευκαιρίες τους Κυριακούλη μου· γιατί περί αυτού πρόκειται, καθώς η γυναίκα για να επιβιώσει στην Ελλάδα πρέπει να είναι περισσότερο άνδρας από τον αδερφό της (ξέρεις εσύ).

Πάντως, για να επανέλθω στο πώς βλέπουν οι ξένοι την Ελλάδα, δεν είναι λίγοι εκείνοι στο εξωτερικό, όπως ένας άλλος δημοσιογράφος -αυτή τη φορά του Economist-, που διαβλέπουν με απογοήτευση τα πισωγυρίσματα των Ελλήνων, ο οποίος έγραψε πως «Η ανδροκρατούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έπρεπε να είναι προειδοποιητικό σημάδι γι’ αυτούς που πιστεύουν ότι η Ελλάδα άλλαξε. (Ο Μητσοτάκης) προέρχεται από το παλιό, διεφθαρμένο πατριαρχικό ελληνικό κατεστημένο και είχε υποσχεθεί ότι θα ξεφύγει από αυτό. Αλλά τελικά απέτυχε σε αυτή τη δοκιμασία ολοκληρωτικά».

H δε Liberation ξεσπάθωσε πρώτα με τον μικρό Κούλη και μετά με έναν γελοίο παπαγάλο που φώναζε κάποτε για την ανάγκη ύπαρξης μιας «σοβαρής Χρυσής Αυγής» και που σχεδόν αποκάλεσε τη γαλλική εφημερίδα συριζοφωλιά, φανερά ενοχλημένος που οι ξένοι δεν μας θαυμάζουν.

Ναι, καλέ, τι κελεπούρια που είμαστε.

Και όμως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι στην Ελλάδα που νομίζουν πως ψιλοβρέχει.

Το έχω γράψει ξανά, αλλά ποτέ στην Ιστορία δεν προόδευσε κάποιος λαός, πολιτισμός, κράτος, αυτοκρατορία, χώρα ή χωριουδάκι μέσω της υποταγής.

Ποτέ των ποτών.

Και όποιος λαός υποτάχθηκε, δεν γλίτωσε ποτέ τον χλευασμό των άλλων.

Νομοτελειακό.

Βέβαια, φτάσαμε πλέον στο σημείο οι Έλληνες να περηφανεύονται που επέλεξαν να κλωσήσουν τα αυγά τους και να αλληλοαποθεώνονται που είναι ακόμα όρθιοι και λούμπεν και που θα ψηφίζουν Μητσοτάκηδες μέχρι να σβήσει ο ήλιος, οπότε και ο χλευασμός τζάμπα πάει.

Δεν υπάρχει κανένα μέτρο σύγκρισης πια.

Η Ελλάδα γράφει πάλι Ιστορία, για να τη θυμούνται ως τη χώρα που κόμπαζε επειδή πυροβόλησε και τα δυο της πόδια.

Αλλά όπως λένε και στα μέρη μου, λαός βλαμμένος, ποτέ νικημένος.

Με εκτίμηση,

Άρης

Υ.Γ. Ούτε αυτή η εικόνα δείχνει μια από τις μάστιγες της Ελλάδας. Μόνοι μας και όλοι τους αδέλφια!

(Φίλε Άρη, εγώ τον πιστεύω τον Μητσοτάκη ότι δεν δέχονταν οι γυναίκες να συμμετέχουν στην κυβέρνησή του. Οι γυναίκες έχουν και μια αξιοπρέπεια, οπότε δεν δέχονται να γίνουν υπουργοί και βουλευτές σε ένα προτεκτοράτο. Άρη, μη μου το χαλάς. Εγώ έχω ενθουσιαστεί που οι Έλληνες έκαναν πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και κυβέρνηση το κόμμα που εκτίναξε το δημόσιο χρέος και οδήγησε στην χρεοκοπία της χώρας. Το βρίσκω εξόχως διασκεδαστικό. Και πηγή έμπνευσης. Εδώ οι Έλληνες ψηφίζουν ακόμα και τους δημοσιογράφους που -με την εντολή των αφεντικών τους- υμνούσαν τη χρεοκοπία της χώρας και τα Μνημόνια. Ως και τον Μπαμπουίνο έβαλαν στη Βουλή. Μιλάμε για καθυστερημένους. Άρη, εγώ γουστάρω παπάδες και Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να εξαφανιστεί η Ελλάδα. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.