Προσεχώς στον πιτσιρίκο (Ο Γ.Κ. είναι εδώ!)

«Βλέπεις τι περιποιητικές είναι οι ξένες;» είπα στην γυναίκα μου και της έδειξα τις δύο αλλοδαπές που με ιδιαίτερη φροντίδα έβαζαν κρέμα στους άντρες τους.

Η μία πασάλειβε την πλάτη του ενός, και ή δεύτερη την κοιλιά του άλλου, που έδειχνε μάλλον να τον ζοχαδιάζουν αυτές οι μ@λακίες της παραλίας.

Είναι αυτό που διαβάζετε το trailer από το κείμενο που θα ανέβει προσεχώς και αφορά την παράλληλη διαδρομή μιας κυριακάτικης καλοκαιρινής μέρας δυο ζευγαριών από την Ρουμανία, που γυρίζουν με ένα βανάκι την Πελοπόννησο και αράζουν σε μια παραλία δίπλα σε δυο ζευγάρια ιθαγενών μικροαστών -τους συνδέει μια κουμπαριά γάμου- που οι γυναίκες τους όχι μόνο αρνούνται να τους περιποιηθούν ανάλογα -τους βρίσκουν τριχωτούς και σιχαίνονται αυτό που έκαναν οι Ρουμάνες στους άνδρες τους- αλλά και τους σπάνε τα αρxίδια με την ακατάσχετη φλυαρία τους για το κάθε τι που βλέπουν στην παραλία ή για την καθεμία φίλη τους ή συγγενή που πιάνουν στο στόμα τους.

Σαν να μην έφτανε που οι γυναίκες των Ελλήνων αρρένων ψηφίσανε Κυριάκο, θαυμάζουν από πάνω και τους σοβαρούς φιλελέδες executives που μπούκαραν στην κυβέρνηση και ελπίζουν να νοικοκυρέψουν τον τόπο, όπως νοικοκύρεψαν και τον ΣΕΒ, στον οποίο δεν έχει μείνει ούτε μια βιομηχανία της προκοπής για δείγμα στις επόμενες γενιές.

Σε μια από τις σεκάνς του κειμένου -όρος που αποδίδει μια χρονική ή χωρική ολοκληρωμένη ενότητα, για αυτούς που όλη μέρα χαζεύουν στα κινητά τους influencers και δεν έχουν χρόνο να διαβάσουν Ταρκόφσκι η Ρολάν Μπαρτ- ο Αλέξης αδυνατεί να στοχαστεί στην σημειολογική ερμηνεία της «εύγλωττης σιωπής» του νομπελίστα Σαραμάγκου, βιβλίο που θέλει να διαβάσει κάτω από ένα αρμυρίκι.

Η συζήτηση των Ελλήνων πρωταγωνιστών αναπόφευκτα εξοκέλλει σε κοινωνικοπολιτικά θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας και της πολιτικής ορθότητας.

Τα ζευγάρια, Έλληνες και Ρουμάνοι, στο αρκαδικό αυτό ψαροχώρι που διαδραματίζεται η ιστορία, συναντιούνται στο φινάλε της ίδιας μέρας, στα τραπέζια μιας παραλιακής ταβέρνας.

Επιστρέφουν στα σπίτια τους, περπατώντας κάτω από το φεγγαρόφωτο, οι μεν Ρουμάνοι αγκαλιασμένοι, οι δε Έλληνες από εκατό χωριά χωριάτες, αφού η επιθυμία της Ελληνίδας συζύγου για σeξ απορρίπτεται από τον Αλέξη ο οποίος αρνείται να κάνει προγραμματισμένο έρωτα με την αιτιολογία:

«Ωχ, ρε γυναίκα. Ένα Σαββατοκύριακο κατέβηκα στο χωριό να χαλαρώσω. Άσε με το καλό να γυρίσουμε σπίτι και βλέπουμε. Αφού το ξέρεις, εμείς οι αριστεροί δεν ανεχόμαστε τα προγράμματα.»

Προσεχώς στον Πιτσιρίκο, λοιπόν, οι σκηνές από τους δύο γάμους και μέχρι τότε να έχετε ένα καλό και νεοφιλελεύθερο καλοκαίρι!

Γ.Κ.

Υ.Γ. Αν ολόκληρο χειμώνα οι μεν γυναίκες πεθάνατε στη δίαιτα οι δε άντρες λιώσατε στα γυμναστήρια για να φτιάξετε σώμα, τώρα που ήρθε το καλοκαίρι μη το ρίξετε στο διάβασμα. Χαλαρώστε και απολαύστε τον ήλιο και την θάλασσα. Σαν τον Σάκη και την Χριστίνα.

(Αγαπητέ φίλε, σας ευχαριστώ πολύ που ικανοποιήσατε τους πολυπληθείς θαυμαστές σας -κι εγώ μέσα σ’ αυτούς- που έχουν πάθει στερητικό σύνδρομο επειδή έχετε καιρό να στείλετε ένα κείμενό σας. Περιμένουμε τώρα και το κείμενο-ποταμό για να σας αποθεώσουμε. Καλά μπάνια. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.