Το να πιστεύεις πως θα σώσει την Ελλάδα ο Κούλης είναι σημάδι ψυχικής υγείας

Kομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Πλάκα έχει η Ελλάδα μετά τις εκλογές, σε βαθμό που δεν το περίμενα.
Γιορτάσαμε, λοιπόν, την αποκατάσταση της δημοκρατίας· παρότι η χούντα δεν τελείωσε το ’73, και παρ’ όλο που οι βασανιστές και οι νοσταλγοί της χούντας συνεχίζουν να ασκούν πολιτική στην Ελλάδα.

Γιορτάσαμε και την νέα «ημέρα αγέννητου παιδιού», εδώ στο Παπαδιστάν· δηλαδή, δεν γιορτάσαμε ακριβώς, τα προεόρτια κάναμε, γιατί το μόνο γελοίο που έλειπε στην Ελλάδα ήταν ένα κίνημα κατά των αμβλώσεων· αν και Χριστό δεν έχουν καταλάβει οι μαυροφορέμενοι μας σεβάσμιοι γέροντες, για το λόγο που η Ελλάδα χάνει ανθρώπους.

Πολύ μ’ αρέσει κιόλας, που άνθρωποι που δεν έχουν παιδιά, υποδεικνύουν στους άλλους πόσα να κάνουν και πως να τα μεγαλώσουν.

Και από το παιδομάζωμα περνάμε στο επινίκιο, όπου σε μια σπάνια επιφοίτηση του Αγίου Οινοπνεύματος, η υπουργός Χριστιανοταλιμπανισμού και Μεσαιωνικής Κληρονομιάς, κυρία Κεραμέως, βεβαίως βεβαίως, επισήμανε την αναγκαιότητα του αγιασμού και της προσευχής στα σχολεία, αλλά και των θρησκευτικών, γιατί το μόνο επάγγελμα που έχει πια μέλλον στην Ελλάδα είναι να γίνεις παπάς ή μοναχός στο Άγιο Όρος ή έστω υπουργός Θρησκείας -οι ιθαγενείς το ξέρουν ως Παιδείας-, ενώ το μόνο που χρειαζόμαστε από τις Ελληνίδες είναι να γεννοβολάνε ψηφοφόρους, θεούσες και προσκυνημένους, για να μην δυσκολεύονται οι δανειστές να μας κυβερνούν εις τους αιώνες των αιώνων, αμήν.

Από εκεί και πέρα, το ενημερωτικό πρόγραμμα συνεχίστηκε, αφού μάθαμε με μεγάλη λεπτομέρεια γιατί ένας άνθρωπος γίνεται ομοφυλόφιλος.

Σύμφωνα, με την επιστημονική αντίληψη της Εκκλησίας της Κύπρου -εντάξει, ένας ήταν ο μητροπολίτης που το είπε, φαντάζομαι οι υπόλοιποι ιερωμένοι δεν έχουν τέτοιες ιδέες- αν μια γυναίκα ευχαριστιέται το σeξ δια της παραλιακής οδού -μεταξύ μας, κωλόδρoμος- κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τότε μεταδίδει την επιθυμία στο έμβρυο, και το παιδί όταν μεγαλώσει θα γίνει ομοφυλόφιλος.

Επίσης, αν πάλι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η γυναίκα φωνάζει «Αχ Παναγιά μου», το παιδί γίνεται παπάς αν είναι αγόρι και μοναχή αν είναι κορίτσι, ενώ αν η γυναίκα προσποιείται οργασμό, το παιδί γίνεται πολιτικός.

Απορίας άξιο, πάντως, που ενώ οι Έλληνες φυστικώνονται αβέρτα, δεν καταφέρνουν να κάνουν έναν Έλληνα ακόμα, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι παπαδάκηδες να τρέχουν να τα πάρουν από χίλιες μεριές, καθώς πέρασαν ανεπιστρεπτί οι χρυσές εποχές που κάθε ελληνική οικογένεια βάφτιζε 2 κουτσούβελα το χρόνο, με αποτέλεσμα το ελληνικό κράτος να επιδοτεί επί σειρά δεκαετιών τους άγιους πατέρες μας, αλλά ο διαχωρισμός Κράτους Εκκλησίας -αυτός πέρσι ντε που έγινε χωρίς να γίνει- οδήγησε σε νέα υποχώρηση του βιοτικού τους επιπέδου και τελευταία λύση αποτελούν τώρα τα ελληνικά πανεπιστήμια, που σπεύδουν να χειροτονήσουν διδάκτορες, ενώ θα στηθεί και παγκάρι στα αμφιθέατρα για όποιον καλό πιστούλη θέλει να βοηθήσει στο θεάρεστο έργο.

Τώρα άμα πω, πως η Εκκλησία είναι η μεγαλύτερη μπίζνα της χώρας και το μόνο που την νοιάζει είναι να γίνονται τουλάχιστον 10 βαφτίσεις, 5 γάμοι και 10 κηδείες ανά 10 άτομα, μάλλον θα με αφορίσουν, οπότε αφήνω στη φαντασία σας τους λόγους που η Εκκλησία μισεί ομοφυλοφιλία, καύση νεκρών, σύμφωνα διαβίωσης, πολιτικούς γάμους, αλλόθρησκους και άθεους· δηλαδή, όλως τυχαίως, οτιδήποτε της κόβει πελάτες.

Μάθαμε, παράλληλα, πως η αντίσταση στη δικτατορία μπορεί και να οδήγησε σε έξαρση των ψυχικών ασθενειών, όπως μας ενημέρωσε η φεγγαρόφωτη Δόμνα, η υφυπουργός γλάστρας και νεοφιλελεύθερων καλλιστείων σκέψης.

Ενώ, ας πούμε, να πιστεύεις πως θα σώσει την Ελλάδα ο Κούλης είναι σημάδι ψυχικής υγείας.

Τι άλλο θα δούμε, πραγματικά τσιμπιέμαι μήπως τα βλέπω στον ύπνο μου όλα αυτά.

Μεταξύ μας, πάντως, αν η Ιστορία έχει χιούμορ, το ωραίο θα ήταν να σώσει όντως την Ελλάδα ο Κούλης, να έρθει ο επόμενος να τα κάνει μπάχαλο -δεν λέω εσένα Αλέξη- και να πέφτουν στα γόνατα οι Έλληνες να τον παρακαλάνε να επιστρέψει «Κούλη, σώσε μας».

Όπως και να έχει, τις τελευταίες 3 βδομάδες νιώθεις πως έχεις απέναντι σου την αφρόκρεμα της ελληνικής κοινωνίας· καλά, αυτό δεν είναι και απίθανο.

Οπότε, φαντάζομαι πως σύντομα λογικά θα μάθουμε και την απάντηση στο τεράστιο φιλοσοφικό πρόβλημα, αν έκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα.

Το κερασάκι στην τούρτα των πρώτων λίγων ημερών, είναι που τα δικαστήρια αθωώνουν τον ένα φλώρο μετά τον άλλον, σβήνουν αμπάρια πλοίων, σκίζουν ομολογίες και μοιράζουν χάρες σε εγκάθετους, αλλά αυτό δεν μου κάνει πια καμία εντύπωση.

Άντε όλα θα τα ‘χουμε λύσει μέχρι τον Σεπτέμβριο, μπας και μπορέσουμε να χρεοκοπήσουμε σαν άνθρωποι μέσα στην αριστεία, την ευλάβεια και την τρελή χαρά.

Με το μαλακό μόνο, μην μας έρθει απότομο, όπως το 2010.

Πάντως, νομίζω πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να διαβάζει και αυτός Όσκαρ Ουάιλντ, ο οποίος έλεγε πως «αν θες να πεις την αλήθεια στους ανθρώπους, κάνε τους να γελάσουν, αλλιώς θα σε σκοτώσουν».

Μάλλον γι’ αυτό έχουμε ρίξει τόσο γέλιο αυτές τις 3 βδομάδες, με όσα τραγελαφικά εκτυλίσσονται.

Σχεδόν, το βλέπω να έρχεται, να ξεπροβάλλει.

Πολλά είπα, πάω να βουτήξω.

Πάλι σεισμός, εντάξει αυτός είναι πιο μικρός.

Με εκτίμηση,

Άρης

Υ.Γ.1 Σε σχέση με την ελληνική δικαιοσύνη που λέγαμε προηγουμένως. ΟΚ, μιλάμε για κάποιον που δεν βρίσκεται πια στη ζωή -ναι, εδώ δεν μιλούσαμε όταν ήταν εν ζωή-, ο οποίος τοποθετήθηκε δημοσίως πριν 2 χρόνια για σχόλια που έκανε ο προηγούμενος πρωθυπουργός εις βάρος του. Στην μακροσκελή απάντησή του, έγραψε μεταξύ άλλων: “…Η οικονομική μου κατάσταση είναι γνωστή απ’ τις φορολογικές μου δηλώσεις, τα πόθεν έσχες και σε όλες τις αρμόδιες αρχές που ελέγχομαι μανιωδώς! Δεύτερον, δεν μένω στην Ελβετία, ούτε έχω αγοράσει σπίτι εκεί, βρίσκομαι στο γραφείο μου και εργάζομαι καθημερινά…”.

Υ.Γ.2 Και κάτω τα χέρια από τους γέροντες, με ή χωρίς ράσα. Ποιος θα μεγαλώνει μετά τα παιδιά μας;

(Φίλε Άρη, εγώ το περίμενα το γέλιο. Κι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Η επιτελική κυβέρνηση του επιτελικού κράτους θα βγάλει ουρανομήκη επιτελικά γέλια. Άρη, όντως οι Έλληνες έκαναν πρωθυπουργό τον μίστερ Μπιν. Γιατί οι Έλληνες έχουν χιούμορ. Εντάξει, είναι και μαζοχιστές.
Άρη, νομίζω πως αυτή είναι μια καλή εποχή να ζεις στο εξωτερικό, να έρχεσαι στην Ελλάδα για διακοπές και να παρακολουθείς την ελληνική πολιτική επικαιρότητα σαν σίριαλ του Netflix. Τι Casa de Papel και σαχλαμάρες· σαν την Ελλάδα δεν έχει. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.