Το προτεκτοράτο δεν αναγνωρίζει τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγνώρισε τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, δέχτηκε τα συγχαρητήρια των ΗΠΑ και αυτό είναι πάρα πολύ αστείο.

Είναι αστείο γιατί η Ελλάδα είναι ένα προτεκτοράτο.

Είναι αστείο ο διακοσμητικός πρωθυπουργός ενός προτεκτοράτου να αναγνωρίζει έναν αχυράνθρωπο των ΗΠΑ ως πρόεδρο μιας άλλης χώρας.

Βέβαια, αχυράνθρωπος είναι και ο Μητσοτάκης, οπότε είναι λογικό να συμπαθεί τον Γκουαϊδό.

Είτε μας αρέσει, είτε όχι, η Βενεζουέλα δεν είναι προτεκτοράτο.

Μπορεί να γίνει αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν τον Γκουαϊδό -που μοιάζει πια καμένο χαρτί- αλλά σήμερα η Βενεζουέλα δεν είναι προτεκτοράτο.

Η Βενεζουέλα έχει πολλά προβλήματα -κάποια εξαιτίας των πολιτικών της, κάποια εξαιτίας όσων θέλουν να βάλουν στο χέρι τα πετρέλαιά της- αλλά προτεκτοράτο σαν την Ελλάδα δεν είναι.

Οι πολίτες της Βενεζουέλας και ο πρόεδρός της μπορούν να πουν στους Αμερικανούς πολιτικούς να πάνε να γαμηθούv.

Αντιθέτως, οι Έλληνες πολίτες και οι πολιτικές μαριονέτες της Ελλάδας περιμένουν με το χέρι απλωμένο και κάνουν τα χατίρια των ισχυρών εταίρων, για να πάρουν κάνα ψίχουλο.

Αλλά οι Έλληνες νομίζουν πως είναι ανεξάρτητοι, ελεύθεροι, γενναίοι, ηρωικοί, μοναδικοί και άλλα τέτοια.

Εγώ είμαι με τους πολίτες της Βενεζουέλας.

Όχι με τους ζάπλουτους που ξέσκισαν την χώρα για δεκαετίες, ούτε με τον Μαδούρο· είμαι με την πλέμπα και τα φτωχαδάκια που απέκτησαν ύπαρξη και αξιοπρέπεια επί Τσάβες.

Και δεν το ξεχνούν.

El pueblo unido jamás será vencido.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.