Χαζογκόμενα

Αγαπητέ φίλε πιτσιρίκο, σε χαιρετώ.
Η Ελλάδα είναι σαν τη χαζογκόμενα που είχε πάντα δυο γκόμενους ποιότητας πάρ’ τον έναν και βάρα τον άλλον.

Κάθε φορά που ο ένας την κεράτωνε, πήγαινε στον άλλο και πάλι πίσω.

Και οι δυο της τάζανε γάμο αλλά μόνο για τον πήδο την είχαν.

Κάποια στιγμή άρχισαν να την βγάζουν και στο κλαρί και άρχισαν και να κονομάνε και απ’ άλλού.

Ώσπου, κάποια στιγμή, εμφανίστηκε ένας τρίτος γκόμενος νέος και ωραίος και η γεροντογκόμενα (πλέον) πήρε ψηλά τον αμανέ και έκλασε τους δυο πρώην και ήλπιζε πως αυτός είναι σοβαρός και θα της περάσει βέρα.

Απατεώνας, σαν και τους άλλους δυο, έκανε τη δουλίτσα του και μετανιωμένη η κυράτσα -με το μηδέν θυμητικό και αξιοπρέπεια- γύρισε πίσω στους παλιούς της γεροντοπαλίκαρους δηθενογαμπρούς.

Κανένας σοβαρός γαμπρός δεν θα παντρευτεί ποτέ μια υποψήφια νύφη-σαχλοκούδουνο.

Θα πάρει τα μάτια του να φύγει για αλλού και άσε την χαζογκόμενα να ονειρεύεται τα βράδια πως χωρίς κόπο ένα πρωί θα ξυπνήσει κυρία.

Αμ δε.

Παντελής

Υ.Γ. Εξαφανίστηκα λιγο γιατί μπλέχτηκα με γιατρούς και νοσοκομεία αλλα την έβγαλα καθαρή. Σας χαιρετώ και σας φιλώ όλους, να έχετε ένα υπέροχο καλοκαίρι.

(Αγαπητέ Παντελή, η Ελλάδα είναι μια χαρά. Οι Έλληνες είναι που έχουν κάποια προβληματάκια. Μάλλον άλυτα. Να είσαι καλά. Σιδερένιος. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.