Ήρωες μέσα στα χαλάσματα

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Έχω την εντύπωση πως η χώρα κρέμεται πλέον από μια κλωστή· δηλαδή ποια εντύπωση, έχω τη σιγουριά είναι πιο σωστό να πω.

Δεν εξηγείται αλλιώς ο πρώτος μήνας ΝΔ, που είναι στο στυλ «πάμε όσο πιο γρήγορα και μπορούμε να φάμε ό,τι προλαβαίνουμε πριν κλείσει το μαγαζί».

Επίσης, οι επιμέρους διορισμοί δείχνουν και το αληθινό πρόσωπο πια της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς πολλά-πολλά, καθώς αυτό ήταν το πρόβλημα στη χώρα, τα πρόσωπα· όχι, δείτε τις επιμέρους αντιδράσεις των γύρω σας, δηλαδή ποτέ και γιατί αντέδρασαν και έχετε πάρει όλες τις απαντήσεις.

Άκρα του τάφου σιωπή, κατά τ’ άλλα.

Το μόνο θετικό στη νέα κυβέρνηση είναι πως βλέπεις την θητεία του ΣΥΡΙΖΑ, που κατάφερε με τους πιο μέτριους τύπους όλων των εποχών να ισοπεδώσει τη χώρα -την ήδη ισοπεδωμένη για να είμαστε δίκαιοι- και βλέπεις τώρα το επιτελείο του Κούλη -ο οποίος όπου πάει ο παλιογκαντέμης μοιράζει σεισμούς στα νησιά και εγκεφαλικά στις γυναίκες μας, θα μας τις φάει όλες ο θεογκόμενος- και αν όλα αυτά τα ορφανά του Παπαδόπουλου και των τριών μνημονίων δεν βουλιάξουν τη χώρα -την ήδη βουλιαγμένη- υπόσχομαι να κατεβώ στις επόμενες εκλογές και να ψηφίσω ΝουΔούλα· πάντως, μην χαίρεστε, δεν πιάσαμε πάτο, πάει και παρακάτω στο βαρέλι.

Λογικά, νέος πρόεδρος της ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Ζούλας, ένας τύπος που είναι ικανός να μαλώνει με τη μούρη του στον καθρέφτη· καλά κι εγώ, με τέτοια μούρη, το ίδιο θα έκανα.

Να βγαίνει και ο Κατσαφάδος, νυν βουλευτής -ο οποίος το 2003 ψέκασε με πυροσβεστήρα στο πρόσωπο τον τότε πρύτανή του, όντας φοιτητής της ΔΑΠ- και να ψηφίζει την κατάργηση του ασύλου, για να τελειώσουν επιτέλους τα φαινόμενα βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια της χώρας.

Περιμένω κάποτε, στο κοντινό μέλλον, να δω και κανέναν Ρουπακιά να καταδικάζει τον φασισμό.

Η δε ΔΕΗ θα αυξήσει τα τιμολόγια 10% -μην περιμένετε να υπάρξει κάποια αντίδραση, οι Έλληνες πλέουν σε πελάγη ευτυχίας και απύθμενης ηλιθιότητας- ενώ ο Χατζηδάκης δεν έχει περάσει μέρα που να μην έχει πει κάπου πόσο χρεοκοπημένη και ανεμοδαρμένη είναι η ΔΕΗ, όπως κάναμε δηλαδή πριν λίγα χρόνια με τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που τα χαρίσαμε για μισό αιώνα· ακούσατε ξανά κάτι;

Τώρα, αν η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας είναι χρεοκοπημένη, τότε μάλλον όλη η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη, αλλά μην ξυπνάμε συνειδήσεις καλοκαιριάτικα· μετά τα μπάνια, αν είναι.

Επίσης, ο Άδωνις προσέλαβε για διευθυντή στο πολιτικό του γραφείο έναν φίλο του με απολυτήριο λυκείου -που πιάνει για 10 πτυχία- και μισθό 2.000 ευρώ, που εσείς δεν θα δείτε ποτέ στη ζωή σας· εκτός αν είστε καθαρίστρια και προφανώς ειρωνεύομαι την αθλιότητα της ελληνικής δημοσιογραφίας, που όταν τρώει δεν μιλάει.

Τέλος, ο Βρούτσης αύξησε το ταβάνι των συντάξεων από τα 3.000 ευρώ στα 4.600, αλλά ένας δεν βρέθηκε να πει, μα καλά πως «βρήκαμε» πριν λίγες μέρες συντάξεις των 24.000 ευρώ με το πλαφόν στα 3.000· αλλά, μην ψάχνετε απάντηση, γιατί αυτά συμβαίνουν όταν 9 χρόνια μετά τη χρεοκοπία δεν υπάρχουν ανεξάρτητα ΜΜΕ και όλη η ενημέρωση ελέγχεται από 5-6 ολιγάρχες που θα σας κάνουν α, α αταξίδευτους, οε, οε, οε.

Ετοιμαστείτε για μεγάλες στιγμές.

Άντε και για κανένα σεξιστικό, άγευστο και πανηλίθιο “αστειάκι” για χοντρές ή γενικά για τις γυναίκες, σαν του γεροξούρα του Αρκά, που νοιώθει ότι για την ποινή μιας βδομάδας στη σελίδα του στο Facebook μπήκε συριζοχεράκι· πωπω, τι ζημιά έπαθε.

Αυτό δεν είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς -όπως λένε κάποιοι- αλλά παλινδρόμηση μην πω τίποτα χειρότερο, ενώ το μόνο που άλλαξε, εκτός από την κουτάλα στην κατσαρόλα, είναι που όσοι ωρύονταν καθημερινά τα προηγούμενα 4 χρόνια, τώρα θα κάνουν τουλάχιστον άλλα 4 χρόνια να βγάλουν άχνα, ενώ αυτά τα μεγάλα κορόιδα οι Έλληνες που περίμεναν λύση στα προβλήματά τους εξ ουρανού, χωρίς δικαιοσύνη και τέτοιες αηδίες, θα φάνε πάλι παγωτό αυτό, το επόμενο, το μεθεπόμενο και κάμποσα ακόμα καλοκαίρια -μάλλον από τα πολλά παγωτά έγινε το μυαλό τους χώμα- αλλά καλά να πάθουν γιατί κάθονται και επηρεάζονται από τον κάθε καθυστερημένο εκεί έξω, οπότε ποιος είναι ο καθυστερημένος μετά, οέο;

Φυσικά, η χώρα θα συνεχίζει να καίγεται, όπως καιγόταν όλα τα χρόνια, οι Έλληνες να πνίγονται όπως πνιγόντουσαν πριν, όλοι μαζί αριστεροί και δεξιοί και κεντρώοι και φασιστόμουτρα και όποιος άλλος βλαμμένος νομίζει ότι θα τη γλιτώσει μόνο και μόνο επειδή επέλεξε την καλή παράταξη, ενώ οι κυβερνήσεις την μια θα είναι εθνοσωτήριες την επομένη προδοτικές, πάντα κλασικά θα φταίει ο διπλανός για το κακό μας χάλι και ποτέ εμείς, άντε και κανένα κεράκι που όλα τα κακά σκορπά, αλλά λες και δεν τα έχουμε ζήσει αυτά τόσα χρόνια και πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι διαφορετικό θα συμβεί αυτή την τετραετία.

Σιγά τα αίματα μόνο, λεβέντες μου.

Γιατί τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Και ο λόγος που είμαι τόσο σίγουρος πως τίποτα δεν θα αλλάξει σε αυτή τη χώρα;

Γιατί κανένας, ποτέ, πουθενά δεν είδε προκοπή κάνοντας τα ίδια πράγματα συνέχεια, ξανά και ξανά, ενώ οι Έλληνες γύρισε η χώρα ανάποδα και αυτοί ακόμα στάσιμοι, ούτε μια στάλα σοφότεροι, οπότε τι άλλο να συμβεί που δεν έχει ήδη συμβεί εδώ και 9 χρόνια;

Αλλά οι Έλληνες είπαμε ήρωες.

Ήρωες μέσα στα χαλάσματα.

Και ξέρετε πότε κάνουν θραύση οι ήρωες, έτσι;

Όταν πέφτουν.

Οπότε ξέρουμε πως η χώρα θα πέσει, αλλά τουλάχιστον θα πέσει ηρωικά.

Ήρως ανίκατε μάχαν.

Με εκτίμηση,

Άρης

ΥΓ1. Στο μεταξύ, στη Σαμοθράκη -που αντιμετωπίζει και πυρκαγιά, αλλά μάλλον τέθηκε υπό έλεγχο από τους 10 πυροσβέστες, ναι καλά διαβάζετε- έχουν μείνει χωρίς πλοίο, εν μέσω καλοκαιριού, αλλά δόξα το Θεό που έχουμε το μεγαλύτερο στόλο πλοίων του πλανήτη (21%) και τους εφοπλιστές με τον μικρότερο φόρο εισοδήματος ever και τέτοια φοροασυλία που παίζει να έχουν και επιστροφές φόρων κάθε χρόνο.

ΥΓ2. Καλά, μιλάμε, υπερθέαμα όσα βλέπουμε και ενδεχομένως ζούμε όλα αυτά τα χρόνια. Μου φαίνεται θα αρχίσω κι εγώ να γράφω ότι κατεβάζει η κούτρα μου, γιατί αν συνεχίσω να σχολιάζω την ελληνική επικαιρότητα θα λαλήσω, ή τέλος πάντων θα λαλήσω περισσότερο χαχαχα. Επίσης, δεν βοήθησε και πολύ το “διάλειμμα”. Το τραγικό της υπόθεσης για μας που ζούμε στο εξωτερικό, είναι που φεύγουμε να γλιτώσουμε από την Ελλάδα, αλλά συνεχίζουμε να ασχολούμαστε μαζί της και να τη νοσταλγούμε. Καψούρα από τις λίγες. Και αναγκαζόμαστε από πάνω να τρώμε κατά καιρούς στη μάπα τις ελληνικές εξαγωγές, γιατί μπορείς να βγάλεις έναν Έλληνα από την Ελλάδα, αλλά τις πιο πολλές φορές δεν μπορείς να βγάλεις την Ελλάδα από τον Έλληνα. Και όποιος ζει έξω και ξέρει, κατάλαβε.

(Φίλε Άρη, έρχεται. Και θα κάνει θόρυβο. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.