Αν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου, μην περιμένεις να το κάνουν οι άλλοι για σένα

Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,
Μετά τα διάφορα θέματα των προηγούμενων ημερών -ο Ηλίας μάλιστα συμπλήρωσε μερικές σκέψεις του για τη βόμβα με τις οποίες ταυτίζομαι απόλυτα- ας επιστρέψουμε τώρα στην ελληνική πραγματικότητα.

Αν μπορείς να αποκαλέσεις πραγματικότητα τον Κούλη στη χώρα των θαυμάτων.

Ο πρώτος μήνας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, πάντως, ήταν απολαυστικός και εξόχως διδακτικός· για όποιον είχε την παραμικρή αμφιβολία αν πρέπει να μείνει ή να φύγει στο εξωτερικό.

Και πραγματικά, αν οι επόμενοι 47 μήνες είναι σαν τον πρώτο, η συνέχεια θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι στο ρεκόρ πενταετίας απολύσεων για τον Ιούλιο, καθώς πρώτον οι θέσεις εργασίας μειώνονται σε όλο τον κόσμο και δεύτερον μάλλον έγιναν όλες την πρώτη βδομάδα του μήνα πριν τις εκλογές, δηλαδή επί ΣΥΡΙΖΑ, οπότε θα δείτε πως τον Αύγουστο θα βρέχει θέσεις εργασίας· ή βατράχια, θα σας γελάσω.

Επίσης, πολύ μου αρέσει που οι Έλληνες κάνουν μια ύστατη προσπάθεια να επιστρέψουν εκεί που ένοιωθαν τελευταία φορά ασφαλείς, δηλαδή στο Μεσαίωνα, αν έφυγαν και ποτέ.

Κυριολεκτικά, προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να ανασύρουμε στην επιφάνεια ό,τι πιο αναχρονιστικό, πατριαρχικό και λούμπεν είχαμε ξεχάσει ή βάλει στην άκρη μετά τον όποιο «εξευρωπαϊσμό» της χώρας.

Και φυσικά, δεν θέλει πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς αν μπορεί να προοδεύσει μια κοινωνία αγκαζέ με τους παπάδες της, τους φασίστες της και τα κάθε λογής ξωτικά που βγήκαν από την τρύπα τους για να σώσουν την Ελλάδα από τους …αναρχοκομμουνιστές.

Δεν μπορεί.

Ήταν μάλιστα φυσικό επακόλουθο να οργιάσουν όλοι οι καθυστερημένοι και πού ‘μαστε ακόμα.

Γιατί αυτό γίνεται, όταν επικρατούν σε μια κοινωνία τα πιο σάπια της κομμάτια.

Πραγματικά, το μόνο που μένει είναι να βάλουν τον Χριστοφοράκο επικεφαλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις ή έστω πρέσβη της Ελλάδας στην Γερμανία.

Και τον Κορκονέα, στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Πάντως, κάτι μου λέει ότι τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν πολύ ομαλά το επόμενο διάστημα για την κυβέρνηση και όλον αυτό τον οχετό που στοιχήθηκε στο πλευρό της.

Μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για λίγο καιρό και τους περισσότερους Έλληνες συνέχεια, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα.

Και αν οι Έλληνες δεν θέλουν, θα θελήσουν όλοι εκείνοι που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, δεν ξέρω αν έχετε συζητήσει ποτέ με πρόσφυγες ή μετανάστες άλλων εθνικοτήτων που έζησαν ή ζουν στην Ελλάδα.

Όπως και να έχει, αργά ή γρήγορα, θα έρθει η άσχημη σύγκρουση με την πραγματικότητα.

Η Ελλάδα προσελκύει πια μόνο τουρίστες, ενώ οι κάτοικοι της συνεχίζουν να την εγκαταλείπουν.

Σε έρευνα της ICAP το 2018, οι τρεις σημαντικότεροι λόγοι που μετανάστευσαν στο εξωτερικό οι ερωτηθέντες Έλληνες ήταν η μη αξιοκρατία/διαφθορά, η οικονομική κρίση και οι καλύτερες προοπτικές-ευκαιρίες που υπάρχουν στο εξωτερικό.

Αλλά εντάξει θα τα αλλάξει όλα η νέα κυβέρνηση.

Που μέσα σ’ ένα μόλις μήνα έχει αποφυλακίσει κάθε εμπλεκόμενο σε σκάνδαλο διαφθοράς, έχοντας να διαχειριστεί ένα ελληνικό χρέος που βρίσκεται στο 180% του ΑΕΠ -μια ευγενική προσφορά και του κυβερνώντος κόμματος- και με τους επιχειρηματίες στην Ελλάδα να βρίσκονται συναισθηματικά στη Νέα Ορλεάνη του 19ου αιώνα.

Γιατί, μπορεί να ζούμε σε σκατόκαιρους, όπου είναι δύσκολο να παραμείνεις άνθρωπος, αλλά δεν θα εξισώσουμε κιόλας τα καθάρματα με αυτούς που δεν τους δίνεται άλλη επιλογή από το να γίνουν τα θύματα τους.

Και όλοι αυτοί οι «τίμιοι» εργοδότες που χρωστάνε 600.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ, όπως ένας κύριος που πήγαινε σε άλλα εστιατόρια και τους έδειχνε πώς να γεμίσουν πελάτες, που κυνηγάνε με καυτό λάδι και όπλα τους εργαζομένους τους -όταν δεν τους στοιβάζουν σε κοντέινερ- ας προσέχουν λίγο, επειδή μπορεί οι Έλληνες να είναι ίσως τα μεγαλύτερα χάπατα του πλανήτη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις κιόλας πότε θα απασφαλίσει το πόπολο.

Μπορεί οι Έλληνες να έχουν καταφέρει να κάνουν όλα τα πιθανά και απίθανα λάθη που θα μπορούσαν να έχουν κάνει, αλλά αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να τους πατάει στο κεφάλι· αυτό έλειπε να νοιώθουμε ευχαρίστηση όταν τσαλαπατιούνται άνθρωποι, έστω και αν αυτοί προσκυνάνε από το πρωί ως το βράδυ, εις το όνομα της Αγίας, Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος.

Μεταξύ μας, όμως, αν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου, μην περιμένεις να το κάνουν οι άλλοι για σένα.

Με εκτίμηση

Άρης

Υ.Γ. Γκάλβεστον, Τέξας, ΗΠΑ, 2019 μΧ. Οι μεταγενέστεροι να μη μας δείξετε καμία επιείκεια.

(Φίλε Άρη, ο εαυτός του καθενός είναι εκεί που θα τον τοποθετήσει ο ίδιος. Οι Έλληνες παίρνουν αυτό που επιθυμούν. Έχουν κάνει τις επιλογές τους. Κι αυτοί που ήθελαν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, έφυγαν. Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις αξιοπρεπής στην Ελλάδα σήμερα. Ξεκινάς με το να τους αποφεύγεις σχεδόν όλους. Ένα τεράστιο πρόβλημα για τους Έλληνες σήμερα είναι πως νομίζουν ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να είναι εντελώς προσκυνημένος, να δουλεύει για τους ολιγάρχες, να τους γλείφει, και, παράλληλα, να νομίζει πως είναι και επαναστάτης. Δηλαδή, είναι για τον ψυχίατρο. Προσωπικά, δεν μου κάνει τίποτα εντύπωση πια στην Ελλάδα. Ξέρω πώς στρώθηκε ο δρόμος για τον φασισμό. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.