Για τον ΝΙΖ

Πιτσιρίκο καλησπέρα,
Προχθές διάβασα τα τελευταία μέιλ του ΝΙΖ. Δεν είναι πολλά αυτά που μπορώ να πω, ιδίως όταν πρόκειται για ένα άνθρωπο που δεν τον ήξερα. Δυο τρία πραγματάκια μόνο, και αυτά ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι για δημοσίευση, εσύ θα το κρίνεις.

Μπορεί να μην τον ήξερα τον ΝΙΖ, μπορεί και αλλιώς αν ήταν τα πράγματα, επίσης να μην τον γνώριζα ποτέ.

Θα μου λείψει, όμως, θα μου λείψουν τα κείμενά του που είχαν την ικανότητα να δρουν στο μυαλό μου στην ψυχοσύνθεσή μου με ένα διαφορετικό τρόπο, με έναν τρόπο που ήθελε να με έχει ενεργό.

Δεν ξέρω αν είναι κατανοητό αυτό που θέλω να πω, δεν ξέρω αν το εκφράζω έτσι όπως πρέπει.

Διαβάζοντας τα κείμενά του, υπήρχαν φορές που κοιμήθηκα με την προσδοκία να ξυπνήσω λίγο πιο ΝΙΖ από ό,τι όταν έπεσα να κοιμηθώ.

Και δεν το λέω ούτε αυτό ούτε τίποτα από τα παραπάνω για τα ταξίδια του. Αναφέρομαι μόνο στον τρόπο αντίληψης και λειτουργίας που είχε για τον κόσμο, για το σήμερα αλλά και για το αύριο.

Δεν τον γνώρισα ποτέ αλλά είμαι σίγουρος πως ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος , σίγουρα πολύ καλύτερος από εμένα.

Μοιράστηκε μαζί σου -αρχικά- αλλά και με όλους τους αναγνώστες του blog σου σκέψεις , ιδέες, εμπειρίες που πολλοί από εμάς ούτε σε ντοκιμαντέρ δεν θα ακούγαμε· το έγραψε καλύτερα ο Βασίλης νομίζω με το τηλεφώνημα και το sms.

Μας διέθεσε λίγο από τις εμπειρίες του τις ιδέες του, τα βιώματά του.

Δεν ξεχνώ πως μου διέθεσε -με την δική σου συνδρομή, για την οποία σε ευχαριστώ- κι εμένα λίγο παραπάνω χρόνο, για να απαντήσει καλόθυμα σε απορίες μου.

Συλλυπητήρια στους δικούς του.

Καλό ταξίδι κύριε Νίκο, καλή αντάμωση.

Σταμάτης

(Αγαπητέ Σταμάτη, μοιράστηκε πολλά μαζί μας ο ΝΙΖ. Δεν ήταν τσιγγούνης. Χαίρομαι που έγραψες για τον ΝΙΖ και σε ευχαριστώ. Επίσης, είναι μια ευκαιρία -με αφορμή αυτό που γράφεις στο τέλος για την επικοινωνία σου με τον ΝΙΖ με μεσολαβητή εμένα- να γράψω πως στο μπλογκ δεν είναι μόνο αυτά που φαίνονται. Είναι και οι άνθρωποι που επικοινωνούν μεταξύ τους, χωρίς να φαίνεται. Και είναι πολλοί. Άνθρωποι που δεν γνωρίζονται αλλά ή επικοινωνούν μέσω των κειμένων τους ή, τελικά, γνωρίζονται μεταξύ τους. Και αυτό είναι όμορφο. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.