Κυριάκος Σαμαράς του Παπανδρέου

Γεια σου φίλε μου Πιτσιρίκο! Σήμερα ο Κυριάκος Σαμαράς βρέθηκε στο Βερολίνο. Χειροφίλησε την καγκελάριο και έδωσε τα διαπιστευτήρια του. Δική του, λέει, ήταν η απόφαση να θέσει το αίτημα της μείωσης -πόσο άραγε;- των πρωτογενών πλεονασμάτων των εξωπραγματικού 3,5% από 2021 και μετά.

Μέχρι τότε, η Ελλάδα θα πρέπει να ξανα-αποδείξει την …αξιοπιστία της!

Πόση αξιοπιστία πια στην εθελοδουλία χρειάζεται αυτή η χώρα;

Δέκα χρόνια μνημόνια και διεθνούς ξεβρακώματος δεν αρκούν;

Πάλι έλλειμμα αξιοπιστίας, όπως την εποχή του ετεροθαλούς αδερφού του Κούλη, Γιωργάκη Παπανδρέου;

Στο τέλος, θα μας πει ο καινούργιος πρωθυπουργός ότι οι χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων είναι αποτέλεσμα των αρνητικών αποδόσεων που έχουν τα ομόλογα των ισχυρών χωρών της ευρωζώνης και της αγωνίας των «επενδυτών» να πετύχουν κάποιες λογικές αποδόσεις αγοράζοντας ομόλογα της ουσιαστικά χρεοκοπημένης Ελλάδας και της υπό πτώχευση Ιταλίας.

Κι εγώ που νόμιζα ότι οι …αγορές αντέδρασαν θετικά κουνώντας την επενδυτική ουρίτσα τους στο άκουσμα της εκλογής του ζαβού παιδιού του Δράκουλα, πάλι λάθος κατάλαβα;

Πόσο πoύτσο τέλος πάντων μπορεί να αντέξει ακόμα η ελληνική μεσαία τάξη των 20.000 ευρώ ετησίως;

Δεν θα μειωθεί η φορολογία μέχρι το 2021; Κι αν δεν μειωθεί μέχρι τότε, υπάρχει περίπτωση να μειωθεί μετά ή μήπως θα μετατεθεί η μείωση για τις επόμενες ή τις μεθεπόμενες εκλογές;

Καυτά ερωτήματα για όλους τους κρετίνους –τους σιωπηλούς πλειοψηφούντες που έλεγε κι ο Τζιμάκος– που δεν έχουν πάρει μυρωδιά πως η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010 και τελεί υπό την εποπτεία των δανειστών μέχρι το 2060, και μετά βλέπουμε.

Πιο ανόητος λαός, πέφτει σε κώμα και πεθαίνει!

Ακόμα και τώρα, αν κάνεις γκάλοπ μεταξύ των Ελλήνων, οι εξυπνότεροι από αυτούς θα σου απαντήσουν ότι «η Ελλάδα έφτασε κοντά στην χρεοκοπία το 2010, αλλά ευτυχώς δεν χρεοκόπησε»! Μιλάμε για …, άντε να μην το ξαναγράψω!

Η αφεντικίνα –η Φαρλάκαινα βρε, αυτή η αιμοσταγής αράχνη που μας/τους ρουφάει το αίμα δήλωσε επίσης ότι δεν βλέπει να αλλάζει κάτι στο μεταναστευτικό-προσφυγικό.

Η συμφωνία με τον αιμοσταγή δικτάτορα Ερντογάν είναι ακόμα σε ισχύ, η Τουρκία εξακολουθεί να είναι μια ασφαλής για τους πρόσφυγες χώρα και η FRONTEX φροντίζει να μην δραπετεύουν από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προς την πολιτισμένη Ευρώπη οι εξαθλιωμένοι έγκλειστοι στα ελληνικά στρατόπεδα συγκέντρωσης πρόσφυγες.

Κι από ό,τι φαίνεται ο Έλληνας πρωθυπουργός ελπίζει σε κάποια οικονομικά ανταλλάγματα, αν και βαθιά μέσα του γνωρίζει ότι στο τέλος θα πάρει τα παπάρια του Σόιμπλε.

Το επόμενο ζήτημα που έθεσε η καγκελάριος στον υποτακτικό της ήταν το ζήτημα των fast track διαδικασιών για την έγκριση των γερμανικών …επενδύσεων στην Ελλάδα.

Παράπονα σοβαρά και τρελή κατσάδα από το αφεντικό.

Τι σκατά κάνετε γ@μώ το νιμού της μάνας σας;

Στέλνει την αίτηση ο Γερμανός επενδυτής και του ζητάτε περιβαλλοντική μελέτη, άδεια από την αρχαιολογική υπηρεσία και την πολεοδομία, risk assessments ανάλυση και δεν ξέρω εγώ τι άλλο;

Πάρε μου ρε μ!λάκα τηλέφωνο τον Άδωνη να του πω τι ακριβώς πρέπει να κάνει! Γ@μώ το γερμανικό φελέκι μου γ@μώ!

Αυτά κι άλλα πολλά, που δεν περνούν από την λογοκρισία, ειπώθηκαν πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες της καγκελαρίας, φίλε μου Πιτσιρίκο. Ποιος είπε τι και ποιος δεν έβγαλε άχνα μην το ρωτάς!

Η Ελλάδα, το είχα γράψει αυτό κάποτε, “Η ιστορία μιας πoυτάνας”, ήταν από την δημιουργία της η εύκολη πόρvη των Βαλκανίων.

Όμως, τα τελευταία χρόνια, έχει παραγίνει το πράγμα.

Δεν είναι μόνο ότι μας πηδάνε στο σχεδόν τζάμπα, κάνουν διαρκώς παράπονα για το service και γκρινιάζουν γιατί δεν δείχνουμε συναισθήματα αγάπης και ευχαρίστησης, παρά το γεγονός ότι τους αφήνουμε να μας φιλούν στο στόμα ενώ μας ξεσκίζουν από παντού.

Αλλά είπαμε, η «αγία οπή του Ελληνισμού» να είναι καλά!

Τα φιλιά μου από την Εσπερία

Ηλίας

Υ.Γ. Η Head-to-Head μελέτη μεταξύ των προτεκτοράτων τελικά δεν έγινε. Το ιρανικών συμφερόντων τάνκερ άλλαξε πορεία και κινήθηκε προς την Τουρκία και το λιμάνι της Μερσίνα. Ένας «πολύ σοβαρός» δημοσιογράφος έσκιζε τα ιμάτια του κι αναρωτιόταν γιατί οι ΗΠΑ απείλησαν ανοιχτά την Αθήνα στην περίπτωση που δέχονταν το δεξαμενόπλοιο και σφυρίζουν αδιάφορα στην Άγκυρα. Κάνει ότι δεν γνωρίζει την απάντηση ο πανίβλακας! Για τις ΗΠΑ, η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο, ενώ η Τουρκία όχι.

(Φίλε Ηλία, η ξεφτίλα των σημερινών Ελλήνων δεν έχει τέλος. Ηλία, εμένα μου αρκεί ότι οι Έλληνες -δέκα χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας- έκαναν πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη, κυβέρνηση το κόμμα που εκτίναξε το δημόσιο χρέος, και ετοιμάζονται να γιορτάσουν πανηγυρικά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21 και την …ανεξαρτησία του προτεκτοράτου. Α, και η Μακεδονία είναι ελληνική. Ηλία, δεν παλεύεται ούτε η ηλιθιότητα ούτε η εθελοδουλία. Πάντως, ευτυχώς που η Μέρκελ κάθισε για τους εθνικούς ύμνους και έκατσε και ο Μητσοτάκης, γιατί, αν στέκονταν όρθιοι και έτρεμε η Μέρκελ, ο Μητσοτάκης θα έτρεμε ακόμα πιο πολύ για να την κάνει να μην αισθάνεται άσχημα. Να είσαι καλά. Την αγάπη μου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.